Zoque.Forum
»
Logo icin yardım
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Logo icin yardım
Arkadaslar Merhaba ;
Hayatımın ilk logo çalışmasını aldım fakat ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok ... Neden aldım bu işi ,çünkü biryerlerden başlamak zorundaydım... Firmanın ismi HORIZON INTERNATIONAL ,, ufuk çizgisi vs gibi birşeyler yapmak geldi aklıma otomatikman...Fakat böyle birşey çizemedim tabiki ,nereden başlamalıyım bilemiyorum ,,bana biraz fikir verebilir misiniz ? Yardımlarınıza muhtacım :-)) İyi çalışmalar herkese , Mesaj perdrix tarafından 15.12.2003 (17:41) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Yapmamak lazım ama çok çaresiz göründün
![]() Ekte iki dakikada aklıma gelen bişeyler var, fikir verir belki, (istediğin gibi kullanabilirsin) Öncelikle kesinlikle siyah-beyaz çalış, renk kullanımı sonraki aşama, ayrıca önce kağıt-kalem kullan, ben de pek yapmıyorum ama dediğimi yap yaptığımı yapma hesabı sonra bunları bilgisayara aktarabilirsin, aklına gelenleri çizemedim dediğine göre program bilgin ne alemde, öncelikle bunları geliştirmende fayda var, yoksa programın esiri olup kalırsın |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Bence de süper olmuş ,eline sağlık ,,yunus ne diyim
Ama yardım talebinde bulunurken siz bişeyler yapar mısınız amacında değildim vallahi :-)) Hazır bulunca hayır diyecek durumda da değilim. Çok teşekkür ederim ... Çok beğendim gerçekten . Kullanabilir miyim bu fikri sahiden ? program bilgimi sormuşsunuz ; biraz Photoshop biraz freehand ,o da webdersleri forum sayesinde olan bilgim.. Siz hangi programla yaptınız ve neler yaptığınızı anlatabilir misiniz.. Herhalde daha büyük çalışmam gerekiyor değil mi ? Umarım çok olmamışımdır. Gelecek her türlü tavsiyeye hazırım .. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hımmm evet sen de haklısın,ama yunus arkadas sagolsun bir fikir vermis oldu ,,
ben logo konusunda gercekten deneyimsizim ve mutlaka da bi seyler cikarmak istiyorum... Sana da tesekkurler Zama Zalotta , bu gece biseyler cikaricam ve zoque da ilk defa bir calismami sergiliycem insallah! ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
logo kriterlerine gelince forumda bayağı bir ilişkili konu geçti bir aratabilirsin. O konularada ekleme yapabilirsin gen soru ve düşüncelerini.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Düşünmek gerektiği konusuna kesinlikle katılıyorum,
ama ben aylarca uğraşıp çıkartılan bir logonun da çok çok benzerinin daha önce yapılmış olduğuna çok rastladım, kaldıki 2 dakikada yaptım gönderdim, fikir versin, isterse de kullansın diye... HYATT logosuna da birebir bağlamak mümkün değil kanımca benzer uygulamalar çok var.... diğer sorulara gelince; önümde devamlı açık olduğundan Fireworks te çizip gönderdim ama bu tür çalışmalar için Pixel değil Vektör tabanlı bir program kullanmalısın, Freehand, Corel veya illustrator.... Vektörel bir çalışma yaparsan boyutla ilgili sıkıntında ortadan kalkar zaten, ister Şişli belediye binasının cephesine uygularsın istersen kartvizite Kendi çalışmalarını asarsan onları da seve seve yorumlarız ![]() |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
logo yapmak için başlangıç bence de kağıt ve kalem olmalı. sonra ekranda siyah beyaz çalışma ve en son aşamada da firmanın kurumsal yapısı incelenip logoya son formu ve renkleri verilmeli... özgünlük konusuna gelince bence de bunu yakalamak çok zor. çünkü o kadarr çok ürün var ki, yapılmayanı denk getirmek
çok zor... etkilenmemek çok zor ve dahası, müşteriye kabul ettirmek çok çok zor... yapılan tasarımlar müsterinin isteği doğrultusunda olduğu için... en büyük sıkıntı da bu gibi geliyor bana.... logo çalışmalarında temel kural tram kullanmamak olmalı bence... çünkü serigraf baskıda falan da mutlak surette baş ağrıtıyor. çok fazla renk karmaşasına bulaşmamak da önemli... logonun formu da çok komplex olmamalı, ilk anlamda mesajını verebilmeli... vs. program olarak ise ben freehand taraftarıyım. kullanıımı kolay ve pratik. ayrıca baskı için de gayet uyumlu.... ama kim ne derse desin, parmak ısırtacak bir logo her grafikerin harcı değil...kendimden biliyorum ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!