Zoque.Forum
»
LOGO Önerisi
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
Re: LOGO Önerisi
ortada birşey oLmadan kimseden "şöyLe veya böyLe yap" gibi öneriLer bekLeme.
madem GüraL porseLen'in yaptığı işi yapacak kadar büyük bir firma o zaman kendiLerine ciddi ve ihtiyaçLarını karşıLayabiLecek bir ajans buLsunLar. öyLe 30miLyonLa ya da "madem en iyi tasarımcıLarsınız o zaman gösterin" gibi bir yakLaşımLa istediğiniz ve/veya istedikLeri oLmaz.
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu ya birine iş önerirsiniz ya da böyle garip sorular sormazsınız indexhost buradaki insanların oyun olsun diye tasarım yaptığını falan mı sanıyor yoksa...
İyi o zaman ben de büyük bir firmaya afiş işi yapacam arkadaşlar afişi nasıl yapmam gerektiğini bana anlatır mısınız lütfen... Hatta bi zahmet yapıp gönderin de işimi göriim. Ha para falan vermicez bunun karşılığında ama yardım etmenin o ulvi hazzını duyacaksınız hepiniz. Burası dar-ül aceze mi yahu? İndexhost'u şiddetle kınıyorum ve tasarımcılığı ayağa düşürmüş olduğu için kendisine kin kusuyorum....
|
|
#6 (permalink) | |
|
Daha önce bir arkadaşımızın benzer bir yaklaşımı olmuş ve bir arkadaşımız da o an için aklında güzel bir fikir oluştuğundan dolayı yardımcı olmuştu. Ama şöyle bir yanlış anlamaya meydan vermemek lazım.
kurumsal kimlik işleri öncelikle ciddi bir konudur. Yani eğer ki karşıdaki ciddi bir firma olmayı düşünüyorsa bunun çözümünü bu forumda aramak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Burada daha çok sana bazı ipuçları vermek mümkün olabilir ki bu o firmaya değil de genel anlamda logo yaparken neleri göz önünde bulundurman olacaktır. Bunlar ise; Piyasaya yeni girecek olan bir firma olduğu için en önemli şeylerden birisi okunabilirliği olmalıdır. Diğer yandaneğer işin içine amblem de girecekse küçük boyuttaki uygulamalarda anlamını yitirmemelidir. (tabağın arkası, yılbaşı için hazırlayacağı promosyan kalemin üzeri gibi) Aslında çok da senin kafanı karıştırmadan ve kendimi de yormadan Hasip Bektaş'ın bu konu ile ilgili yazdığı bir makale var onu alta ekleyeyim. Umarım ki işine yarar. Alıntı:
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ek olarak :
Şimdi bazı anlarda burada sorulan bir soru ya da istenilen bir yardım için o an gerçekten aklınızda bazı fikirler oluşur uygular ve bunu paylaşırsınız.Daha önce kalvinhobs arkadaşımız bu tarz bir durumda yardımcı olmuş ve ortaya güzel bir iş çıkmıştır. Yani kalvinhobs'un yaptığında anormal bir durum yok. Fakat anormal olan şudur ki burada yapman gereken bir işi başkasına yaptırma amacıyla buraya gelmektir. Geçen hafta bir müşterimiz için logo çalışması yaptık ve aşağı yukarı 50'ye yakın taslak hazırladım. Hiç birisi müşteri tarafından beğenilmedi. Buna rağmen birisi bana bu logoyu yapsın ya da nasıl yapacağım demek bana son derece yakışık olmayan bir durum geliyor. Kimse burada başkasının işini yapayım diye gelmiyor ama nasıl yapmaları gerektiği konusunda bildiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyor. Lütfen olaya bu çerçeveden bakalım yardım isterken.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Alıntı:
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Sanırım yanlış anlaşıldım...
1- Öncelikle bunu buraya yazmamın nedeni, sizden böyle bir firma için logo yapsanız ne tarza bir logo yapardınız amaçlıydı???? 2- Biz bu işte fikir paylaşımının öneminini farkındayız ve bu yüzden sizden bi fikire istiyorum... Ki yardım edmek istemiyorsanız sorun yok, Kaliteli işler yapmasak LCWaiki, LOREN, LONG WAY gibi gibi firmalar veya bu firma bizi seçmezdi... ...... Sizden isteğim sadece bi porsel üretici bir firma neye ihtiyaç duyar... Buna cevap verin veya bize yani bu sektörde 8 Yıl geçirmiş bir firmaya nasıl davranacağımızı öğretmeyin... Teşekkürler |
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun |