Zoque.Forum
»
Freehand'de "linked text" nasıl convert edilir?? (acil)
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Freehand'de "linked text" nasıl convert edilir?? (acil)
Arkadaşlar, freehand ile yapmış olduğum ve bugün teslim etmek zorunda kaldığım bir derginin yazılarını convert ederken "link" verilmiş yazıların convert edilemediğini gördüm. Freehandi kullanalı çok uzun zaman olduğu için ya ben nasıl convert edileceğini unutmuşum, ya da hiç bilmiyordum. Çok çok acil olarak teslim etmem gerektiği için lütfen birileri bana yardımcı olabilir mi.
Ayriyeten, ben dergiyi "collect for out put" edilmiş halini CD ye yazdırıp teslim etsem heralde yeterli olur değil mi? Gerisini matbada hallederler sanırım. Yani benim gidip filmini almam şart değil di mi? Şimdiden çok teşekkürler.. (Bu dergiyi bugün -16 mart salı- teslim etmem lazım..) ![]()
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Freehand'de "linked text" nasıl convert edilir?? (acil)
Kardeş freehand'de linklenmiş textleri sayfayı çalışma alanı içinde duplicate ederek ayırabilirsin başka türlü olmuyor. Bunun için page aracını yada sağdaki kontrol panelinden document>duplicate diyerek yapabilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
"collect for out put" ile fontları da matbaaya göndermiş olacaksın nasıl olsa.. PS ya da Mac.te hazırladıysan ve onlar matbaada da varsa, fontları yükleyip oradan çıkış alırlar.
Freehand sayfalarını export ederek de bu sorunu çözebilirsin. Yalnız eps olmasına dikkat etmen gerekir. Çünkü sadece eps'de Photoshopta açarkan rezolasyon soruyor. 306 seçip açar sonra tekrar kaydederdin... Acil durumlarda işine yarayabilir diye yazdım :) |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Kardeş linklenmiş textleri ayırdıktan sonra konvertliyorsun. Yani linklediğin text blokların senin yaptığın dizgiyle linksiz olarak sabitleniyor. Ayrıca yazıları resme çevirme onları vektöre çevir(text>Convert to paths Ctrl(elma)+Shift+P). Böylece renk kaybının, pikselleşmenin önüne geçersin ayrıca antialising sağlarsın.
Ben yaptığım bütün çalışmaları böyle gönderiyorum. Bir sorun çıkmıyor.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Sağolasın, zaten ben de convert to path yapıyorum. Teşekkürler.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bu konuyu tekrar ihtiyacı olacaklar için toparlayalım: Linklenmiş yazılar convert edilemiyor, linki açtığınız zaman yazı ilk text alanına gittiği için düzenleme bozuluyor...
Hazırladığınız çalışmanın tüm sayfalarını kopyalayıp yeni bir FH sayfasına yapıştırdığınız zaman, hem düzenleme korunuyor, hem linklenmiş özelliği iptal iptal oluyor. Özetle, convert işlemini, tüm çalışma bittikten sonra yeni bir sayfada yapmak gerekiyor... Garip ama gerçek:) |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acil , edilir , convert , nasil , textquot , quotlinked , freehandde |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!