|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Freehand Resim Düzenleme
Selamlar, Freehand e yeni başladım pek sevmedim ama sanırım pek bilmediğimden. Programda takıldığım bi bölüm var document e import ettim objeyi düzenleyemiyorum mesela combine menüsü aktif olmuyor xtras bölümündeki öğeleri kullanamıyorum. örneğin renkli resmi bir türlü siyah beyaz yapabilmiş değilim.ayrıca diğer bir sorumda, katalog afiş çalışmalarında altta gerçek resim üstünede beyaz bir kare çizip bu karenin transparancy değerini düşürüyorum, bunu xtras bölümündenmi yapmalıyım yoksa Lens mi kullanmalıyım? bi forumda lens değeri bakıda çıkmadığını okumuştum. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Freehand Resim Düzenleme
Öncelikle fotoğraf düzenlemek için Photoshop kullanmalısın,
Freehand vektör tabanlı bir programdır ve düzenlemelerini Photoshop ta yaptığın çalışmaları buraya yerleştirip onu diğer vektörel bileşenlerle entegre edersin. Mesela bir kitap kapağına yerleştireceğin fotoğrafı Photoshop'ta son haline getirip 300dpi TIF yaparsın ve Freehand'e çağırırsın, üzerine kitabın adı, yazarı, kitabevi, sırt bilgileri gibi bilgileri yerlerştirebilirsin. İmaj düzenlemek için neredeyse hiçbir tool'u yok Freehand'in.. Aynı şekilde lens bilgisi de EPS, AI, PDF, FH9 gibi matbaaya gönderirken kullanacağın formatlarda tanımlı olmadığından kullanmanın çok bir alemi yok. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
ama freehand tasarımı içerisinde bir kaç ufak resmi düzenlemem gerekiyor mesela bir insan resmini etrafını temizlemek yada renkli bir nesneyi siyah beyaz yapmak gibi. dediğim gibi combine ve xtras menülerini kullanamıyorum. bunun için acaba freehandde import edilen nesneyi özel bir türemi dönüştürmeliyim? örneğin flash te import edilen nesneleri symbol yapmadan alpha yada tint özelliklerini kullanılmıyodu freehand de böyle bi kural varmı? doğru dürüst resmi parçalayamıyorum bile o derece yani
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İmaj ile işini photoshopta bitirip öyle al Freehand'e,
Freehand tek başına yeterli olmaz. imaj düzenlemelerini orada yapamazsın... etrafını temizleme tekniğiyle ilgili freehandin içinden kaldırılacak rengi seçtiğin bir araç vardı galiba ama ben hiç kullanmadım, iyi sonuç verdiğini sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
objenin içinden rengin nasıl kaldırıldığını bilmiyorum ama resmin etrafını temizlemek için yani bir nevi dekupe etmek için şunu yapabilirsin illa freehand de yapacam diyorsan:
bir araba resmini arkaplandan ayıracağını varsayalım. önce pen tool ile arabanın dış hatlarını çizer, sonra resmi hiç kıpırdatmadan seçer ve kesersin(ctrl + x) .sonra çizdiğin çizgiyi seçer ve bu sefer paste inside(ctrl + shift + v) dersin. paste inside komutu edit menüsünün altında ve şu anda sadece arabayı görebiliyor olman lazım fakat etrafında bir kontur var. ve muhtemelen bu konturun rengi de siyah. şimdi bu arabayı seçip çizgi rengini none yapacaksın ve tavsiyem son aşama olarak objeyi gruplaman yukarıda söylenenler gibi bence de resimlerle uğraşma işini ps'de yapmalısın... transparan kısımları falan freehand'de yapma, kesin problem çıkar... sadece yazıları, çizimleri ve montaj işlemlerini freehand'de yap... kolay gelsin
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
sanirim icgudum cok kuvetlenmis.. ama hala photoshopta CMYK calistigim resmin renkleri cok hos ve orjinal gozukurken exporttan sonra Tif te veya PSD de farketmiyor ACDsee, picaview tarzı programlarda renklerin abzurt gozukmesi saçma geliyor.. Tabi baskıda bir sorun olmuyor ama genede saçma (cümle biraz düşük oldu gibi)
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!