»
ps'ta fotograf düzenleme(edit)
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Patch Tool ile daha dogal
Arkadaslar foto edit ederken ps 7 de yeni bir tool kullaniyorum. Dokuyu kopyaliyor ve kopyalanan dokunun yeni yerindeki kontras ve isik alanlarina göre uyum gösteriyor. Patch Tool ile koplayamak istediginiz bölümü seçiyorsunuz, sorunlu olan bölgeye sürüklüyorsunuz. Bu islemi yaparken patch tool ayarlarinda DESTINATION isaretli olmali. Eger tam tersini yani sorunlu bölgeyi seçip dogru dokuya dogru sürüklemek isterseniz, tool ayarlarinda SOURCE isaretli olmali. Böylece hem sanki edit ettiginiz foto sanki fondöten li makyaj yapilmis izleniminden kurtuluyor. Daha dogal ve anlasilmasi guc bir sonuc veriyor. Hem stamp aracindan daha hizli ve hatasiz bir sonuc veriyor. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ps'ta fotograf düzenleme(edit)
2 fotoğraf var önceki sayfada.. onlardan birini dediğin yöntemle yapar mısın? Aynı örnekler üzerinde çalışmak, daha sonra buradan yararlanacaklar için anlaşılırlığı arttıracaktır. Madem başladık, bu topik örneklerin yer aldığı topik olsun. Başka yöntem kullananların da yapmasını rica ediyorum. Tabii bir iki ekran resmi çekerseniz çok daha iyi olur...
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Foto üzerinde calisamadim (aksam belki calisip yollarim bu siralar patron basimda genelde
Ama size patch tool un kullanisini göstermeye çalistim. Patch i tüm fotoda uyguladiktan sonra foto da edit yapildiginin anlasilacagini sanmiyorum. Ama en mükemmel sonuc için patch islemlerini tamamladiktan sonra malina'nin layer çogalttiktan sonra blur verme olayi ile calismayi sonlandirirsaniz sonuc harika olacaktir. (Bu arada Konular bölümünde bana yardimci olacak kimse cikmadi ya. Neyse ben calismayi bitirmek üzereyim. Sonucunu size gönderirim artik.) |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Diyelim bir lens firması için poster yapacaksınız. Amacınız gözleri ortaya çıkarmak. Tenin dokusu vs çok önemli değil. Tam tersi her türlü doku, dikkati gözlerden uzaklaştıracaktır. Bu durumda elinizde bir de sorunlu bir fotoğraf varsa bu müdaheleleri yapmak zorundasınız. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
teşekkürler malina beni fotocuların peşinde koşmaktan kurtardın
iyi çalışmalar iyi günler..
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Dogal sonucc
evet patch tool kullanimindan sonra fotonun hali budur arkadaslar. Ben dogal oldugunu dusunuyorum. Ee ablamiza bir bakim kürü ile makyajsiz güzellige ulastirdik gibi geliyor.
Görüsleriniz ne olur bilemiyorum tabii. Orjinal renk ve isik-kontras ayarlarinda bozulma olmamasi da cabasi. (ben niye bu kadar övüyorum ki bu olayi: çünkü yukardaki is en fazla 5 dakikanizi aliyor.)
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|