Zoque.Forum
»
ps'ta fotograf düzenleme(edit)
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
ps'ta fotograf düzenleme(edit)
Herkese selamlar öncelikle,
arkadaşlar elimde fuji finepix S5000 ile çekilmiş olan 2816x2120 pixellere sahip resimler var. benim sorunum resimlerdeki suratların pürüzlü olması. Bunu smart blur ile yok etmeye çalıştım ama normalde yapılan(fotografcilarin yaptiği) dan daha yapay bi sonuç verdi. Guassian blur gibi bir sonuç verdi yani. Şimdi sizlere sorum şudur bu tip pürüzlü surat resimlerini suratın hatlarını kaybetmeden nasıl pürüzsüz hale getirebilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: ps'ta fotograf düzenleme(edit)
Hocam,
Photoshop bilgini bilmeden konusuyorum.Kasma bu isi yapan sahane action lar ve tool lar var.Tam istedigin olayI Neat image adlI program basarIlI sekilde yapIyor.http://www.neatimage.com adresinden detaylI bilgiyi alIp deneme surumunu cekebilirsin.Actionlara gelince http://www.fredmiranda.com/ adresinden digital fotografcIlIkla ilgili sorun cozme ve effect ekleme icin bir cok action var.Bunlara yonelebilirsin. |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
saol demon neatimage'i deneme amaçlı indiriyorum, ancak fred mirandada aradıklarımın hepsi paralı çıktı.
![]() Photoshop ile action olmadan yapmayı tercih ederim diyorum yinede.. bu yönden çözüm aklına gelen biri olursa ve yazarsa sevinirim..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Himm,
mail atarsan sana gonderirim.Action sonucta size I ne olabilirki :P Bu arada Photoshop bilgin iyiyse su sekilde de cozume ulasabilirsin gerisi yetenegine kalIyor.Puruzden anladIgIm benim noise ve kIrIsIklIk oldugunu dusunursek stamp tool, healing brush patch tool oldukca isine yarIyacaktIr.Blur tool ile belki elinle ayar verebilirsin.Yuz icin kullanilan rengi color select ile secip tolerans araligini arttirak sadece yuzun belirli yerlerine blur verip cozebilirsin ama bunlar hem deneme yamulma ile olcagindan degerin su olsun bu olsun demek zor.Ama neat image seni mutlu edecektir onu kesin soliyim. |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
neatimage oldukça işime yaradı gerçekten, teşekkürler. Söylediklerini daha önceden çözüm olarak denemiştim, yinede istediğim sonucu tam olarak alamadım. Dediğin gibi deneme yanılmaya bakıyor benimde pek zamanım yok şuan.
Tekrardan söylüyorum farklı çözümler geliyorsa halen forumdan yardım bekliyorum ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir de nasıl yapıldığını anlatsaydınız çok güzel bir "ders" olabilirdi bu hocam...
en azından yöntemi hakkında kısa bir bilgi...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Buradakilerin bu kadar ayrıntıya ihtiyacı yok ama uzun uzun anlatayım. Biraz 0-5 yaş arasına yazar gibi oldu kusura bakmayın :))
Orijinal layerı çoğalttıktan sonra blur filtresini tendeki kırışık ve dokular yok olacak kadar uygulayın. Tabii bu arada kaşlar, saçlar, kirpikler vs de bozulmuş oldu. Önemli olan bu kısımları orijinal resimden kullanmak. Orijinal resmi tekrar çoğaltın Layer/Add Layer Mask/Reveal All ile layer maskı açın. Üst renk siyah iken fırça ile kaş göz ağız kulağın kıvrımları, saç gibi bölümler dışındaki yerleri boyayın. Yanlış yaptığınız zaman üst rengi beyaz yapıp yanlış yaptığınız yeri düzeltebilirsiniz. Bu işlemleri resmin üzerinde değil, yanına eklenen bölümde yapmayı unutmuyorsunuz tabii... Ten istediğiniz kadar düzgün olmadıysa, yani bir layer açıp fırça ile ten renginden renk örneği alıp bozuk yerleri düzeltebilirsiniz. Bu işlemlerin tümünde, çalıştığınız yerin özelliğine göre fırça büyüklüğünü ve opacity değerini (boyanın % 1 ile % 100 arasında miktarını) sürekli değiştirmeniz gerekecektir. Aşağı yukarı yapacaklarınız hepsi bu... Tabii bu düzeltme özel durumlarda yapılmalı. Yoksa orijinal resim her zaman daha iyidir. Kırışıklar da güzeldir :) |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Ellerine saglik malina
![]()