»
After FX'de render almak
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
After FX'de render almak
Hazirladigim jeneriklerde kaliteyi maximumda, dosya boyutunu minimumda tutmak için nasıl çıkış almalıyım. TV için hazırladım ama vcd den gösterecegim hazirladigim jenerikleri. VCD de düşük çözünürlüğün neden olduğu kalite kaybını nasil önleyebilirim.. Bir de render sonrasi dosya büyüklüğünü etkileyen faktörler nelerdir, 4 saniyelik ve 10 saniyelik iki calisma var, 10 saniyelikte daha cok mov ve trg kullanmama ragmen 80 mb, 4 saniyelik animasyon ise 180 mb tuttu, nedenini anlayamadim.(hic sıkıstırmadan mov olarak render aldim)
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: After FX'de render almak
BarIscIm,
Sunumunu anladIgIm kadarIyla VCD playerda yapacaksIn.Bugun VCD playerlarIn hepsi SVCD formatInI destekler SVCD senin icin cidden bicilmis kaftan diye dusunuyorum.SIkIstIrmadan render alIRsan tabiki 180 MB tutar bu baglamda sorun yok.Simdi bu sIkIstIRmadan elde ettigin goruntuyu Nero 6.3 kusurle SVCD olarak bir cd ye yaz.Ve sunumunu bu sekilde yap.Nero mov desteklemiyordu diye hatIrlIyorum mumkunse tekrar none compress avi render al.Bu sekilde neroda svcd yap.Kalitenin VCD den cok cok farkl oldugunu goreceksin. kolay gelsin |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
emrahcim saolasin...
simdi elimde 10dan fazla kisa jenerik var..ben hepsini Adobe premierde montajlayip, mpeg render aldim ve neroda vcd yaptim, kalite cok iyi degil didegin gibi ama 300 mb 1 10 mb a indirdi sonucta, svcd olayini birazdan deneyeceim. nero 6.0 var elimde ve nedense mpeg disinda hic bir movie dosyasini kabul etmiyor, avi dahil cakiliyor o dosya boyutunu gorunce sonucta dvd yapmak vardi ama nerde dvd writer bizde heheh ![]() After FX de alpha channeldan mask yapma olayini anlamis degilim...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
emrahcim..
premierde final render svcd olarak aliyorum, picture size 480x576 cikiyor yani yanlardan basik görünüyor.. neroda bunu svcd olarak burn etmek istedigimde ise compatible degil uyarisi veriyor. neroda compress edilmemis aviyi de svcd yapmak istedigimde yine compatible degil uyarisi aliyorum.yani her iki yoldan da svcd yapamadim maalesef nerde sorun var ?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
CD uzerine evet bildigin CD uzerine de mpeg2 kayIt yaptIrabilirsin.InanIlmaz oluyor.DVD kalitesinde kIsa bir jenerigi ben o sekilde kullanIp DVD playerda oynatmIStIm.AklInda olmasI acIsIndan deginiyorum yoksa sonucta show yapacagIn cihaz VCD playermis onu atlamIS degilim.Bu baglamda eger kullanIcak olan varsa diye teknik bir takIm bilgiler veriyorum birinin isine yarayabilir.
Oncelikle DVD playerlarIn calIsma mantIgI sudur.TakIlan media CD mi DVD imi diye kontrol edilior eger CD ise bu ya VCD yada SVCD dir deniliyor.DVD media taktIGInIzda ise DVD oldugunu anlayabiliyor.Eger CD uzerine DVD formatI mpeg2 kayItlI bir calISmanIz varsa DVD player bunu CD oldugu icin oynatamIyabiliyor.Bu teknigin adI micro DV, mini DV olarak geciyor ve DVD playerinizin bunu desteklemesi gerekiyor evimde kullandIgIm philps 751 bunu desteklerken ofisteki DVD player desteklememisti mesala.KullanIm kitapcIklarInda yazIyor desteklenen formatlar. Neyse bu bilgi ardIndan, SVCD normal olarak desteklenen bir sey degildi diye hatIrlIyorum o yuzden nero nun sitesinden bir plugin pack cektigimi hatIrladIm.O sekilde denermisin zaten su an sirketteki neroya dedigin islemi yaptirdigimdada ayni uyari verdi www.nero.com dan mpeg2 pluginini almam gerektigini soyledi. Bu da ise yaramassa malesef yine bir programla cozebileceksin ama pinnacle studio 9.0 da da burn to SVCD diye bir secenek vardI.Eger elinde alt surumude olsa varsa bir dene istersen. Mask olayIna gelince. Mask dedigin sey zaten still image uzerine kanItlI olan bir olay.Ornegin 3d studioda elde ettigin bir animasyon var.Bunu save ederken targa ve alpha chanelle save ediyorsun.Daha sonra bu calIsmayI sequence halinde import edip istedigin gibi takIlIyorsun.Ufak bir detayI atladIgInI dusunuyorum ama burdan cok zor oluyor tam destek. ![]() Tezinin sonuna special thankslerde ismimi gormessem cok kIzIcam ![]() kolay gelsin |
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
dostum saolasın yardımların icin
![]() öncelikle benim derdim sunumu en kaliteli sekilde yapmak, yani dvd playerimiz da var götürürüz jüriye svcd icin pluginge 25 dolar istiyor nero, crack aradim bulamadim premierde svcd olarak ciktiyi aliyorum zaten (ama yukari sünmüs görünüyor, yani nasil 4:3 rate anlamis degilim belki ekranda duzgun gorunuyordur ![]() cdye svcd olarak yazamadim sorun orda off yaa adini en sondaki creditse koyacagim muhahaahha... Special Thanks to .. Emrah Turudu The RingBearer
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
maviseytan kusura bakma ama konu dışında demon'a birşey sormak istiyorum izninle
demon pinnacle hakkında ne kadar bilgilisin sormak istiyorum. Şu anda Pinnacle'ın yeni çıkardığı Liquid Edition Pro ile kafamda bir sürü soru işareti var ve bunlara cevap bulmam gerekiyor ki yeni bir kurgu sistemi almamda çok gerekli. Pinnacle'a da mail gönderdim ama 1 gün geçti hala cevap yok.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Premiere'den mpeg2-svcd (pal high cbr 1 pass idi sanım) şeklinde render edilmiş kısa filmimizi nero 5'te data cd yapıp uyduruk bir dvd player'da gayet orantılı şekilde izlemiştik diye hatırlıyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
kostakunta...
denemeye deger..
tesekkurler ![]() pinnacle studio bu arada technosa da 50 milyona satiliyormus, bir gun Adobe serisini de gormek mumkun olur mu acaba
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!