»
eski çook eski fotoğraf
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: eski çook eski fotoğraf
resmi veriyimde yapılsın mantığıyla düşünseydim fotoğrafçıya giderdim.ben zaten ÇALIŞ:IYORUM...bi çok siteden derslere bakıyorum.ama bilen birisinin tavsiyesiyle yapmak başka.ilk defa Photoshop kullanan biri için zor;çünkü yüz hatlaru belirsiz.stamp aracıyla yüzü hallettim ama hatlar belirsiz.....yani ben öğrenmek istemesem hazıra konsam zaten forma üye olmaz direk fotoğrafçıya giderdim.ama bu resmi ben kendi emeğimle bitirip hediye etmek istiyorum |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. eger bu fotograf işlendikten sonra tekrar basılacaksa foruma eklediğin boyut oldukça küçük, eğer bu boyut üzerinde çalışıyorsan istediğin sonucu alman oldukça zor olacaktır.
bir de fotoğrafın su anki durumu grafik olarak çok güzel bence. ama mutlaka başka amaçlar için düzeltilmesi gerekiyordur.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
konu açıldığından beri takip ediyorum, çünkü bu fotoğraf düzeltme olayı benim de ilgimi çekiyor. Ama enteresandır şu ana kadar birisi çıkıp da şunu şöyle yap, şurada örnek bir uygulama var, şu linkteki bilgilerden faydalanırsın demedi... ve ben hala bekliyorum... yani herneyse ne. Nasıl yapılıyor bu meretin düzeltilmesi? Bilen mi yok?
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
passion:"3 tane olumsuz katılım mesajı gelmiş. gerekçe olarak da birinde "onlar da insan", diğerinde ise "yanlış düşünüyorsun" denmiş, biri de boş"
passion, malesefki aşağıda x butonu oldukça bu tip şeyler normal ne yazık ki, her ne kadar bence haklı olsanda..
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
aysealtun;
öncelikle belirtmeliyimki baskı alabilmek için bu fotoğraf küçük.. herneyse yinede kısaca anlatayım, ilk olarak şahsı extract tool ile (filter menüsünde, ps7de var) kes. daha sonrada level ayarlarıyla (edit/ adjustments) rengini ayarla. daha sonrada araçlardaki (tools) stamp tool (sol yukardan 3veya 4.olması lazım) ile küçük bir fırça seç ve aynı renklerdeki yerleri boşluktakilere doldu (saçlar yüz vs vs bununla yapabilirsin) bu işlemler sonucunda ortaya sevdiğin birşey çıkarsa buraya yolla yine yapılması gereken birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım kendimce.kolay gelsin..
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Resimi açtıktan sonra resimi yeni bir layera kopyala ve alttaki kilitli layerı sil.
Sonra adjustments menusunden desaturate yap. Sonra brigtness/contrast ayarlarlarıyla oyna. Nasıl istersen öyle yap. bence parlaklığı kıs cont. u arttır. Daha sonra stamptool ile işlemleri yap ve resimi düzelt. En son olarak hueüsaturation dan eski rengine geri dön.Daha sonrada çerçeve yaparsın. Bu arada arka planı adamı keserek yeniden doldurabilirsiniz. Kolay gelsin |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!