Zoque.Forum
»
Bilge Adam - Web&Grafik Tasarım Akademisi
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bilge Adam - Web&Grafik Tasarım Akademisi
Selam arkadaşlar..
Baya uzun zamandır Bilge Adam'ın bu kursuna gitmeyi düşünüyodum.. Dün gidip detaylı bilgi aldım.. Ben lise son'a geçtim. Bilgi üni. VCD bölümü için hazırlanıyorum.. Bu kursa asıl gitme amacım kurs sonunda verilen sertifikalalar.. Bunlar benim iş hayatımda büyük önem taşıycak inancındayım. Eğer olursa bilgi VCD'yi bitirdikten sonra akademik kariyer yapmak istiyorum. ama mümkün olmassa CV'm için önemli sertifikalar olucağı inancındayım.. Ancak konu hakkında tam ve eksiksiz bilgi sahibi olmadan kayıt yaptırmak istemiyorum. Çünkü gerçekten baya pahalı bir kurs.. toplam 400 saatlik eğitim sonunda gireceğin uluslararası sınavlarla Adobe certified Expert ve Macromedia certified flash designer sertifikaları alınıyor. (1. Soru : Bu sertifikaları kursa gitmeden kendi çalışmalarım sonunda bi sınava girerek alabilirmiyim?) (2. Soru : Sizce bu sertifikaları Bilgi Üni'de mülakatta görev alacak hocalar nasıl karşılar? Benim için + puan olur mu?) (3. Soru : Eğer bilgi VCD olmassa Londra'da eğitim almayı planlıyorum. Yurtdışındaki üni'ler bu sertifikaları nasıl değerlendirir?) (4. Soru : 2 Sertifika ve 400 saatlik eğitim için 4 milyar 200 milyon vermek akıl kârı bir işmi?) Photoshop, dreamveawer ve ve fireworks programlarında orta düzeyde bilgi sahibiyim. Sizce bu kurs bu programlar hakkında bana yeni bilgiler verebilirmi, yoksa yüzeysel şekilde anlatıp benim bir kitap aracılığıyla veya kurcalayarak alabileceğim eğitimden fazlasını veremezlermi? Yarın öğlen 1'de Bilge Adam'da bu kurs hakkında bir seminer var.. Ona mutlaka katılacağım ama promosyonlu fiyattan kayıt yaptırmam için sadece 2 günüm var.. Kurslar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.. Kurs hakkında detaylı bilgi için : http://www.bilgeadam.com.tr/Bireysel...g.aspx?m=2&a=0
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Bilge Adam - Web&Grafik Tasarım Akademisi
Bende vakti zamanında 2000 senesinde gitmiştim bilgeadam aynı eğitime..
ama o zaman 120 saatti galiba eğitim içeriği şöyleydi ; flash Photoshop Frontpage ASP ve vbscript Bizim hocamız mcp'li uzman aspciydi bu yüzden diğer konulara fazla girmedik.paso ASP öğrendik. flash ta iki saat felan motion tween gördük photshoptada yazı yazmayı bile göremedik. ama dediğim gibi o zaman eğitim içeriği böyleydi.birde tabi eğitmenine göre değişiyor olay. hiçbir zaman üniversitenin yerini bu kurslar tutmaz onu söyleyim sertifikalar öyle duruyor bende hiçbir işe yaramıyor.ama ingilizcen varsa Photoshop expert ve flash expert sınavlarına girip alırsan onlar tabiki iyi olur.fakat vitrinleri güzel bu kursların ama neyse ... eklemeyi unutmuşum ben Microsoft sertifikalarımı aldım ama bilge adam sertifikamı kurstan sonrada gitmeme rağmen vermediler bir daha gitmedim. ben vitrin güzel derken sertifikaları kastetmiyorum .. bilgisayarlar, sınıflar, halkla ilişkiler vs yi kastederek vitrin güzel diyorum ama iş eğitmenlere gelince değişiyor.dediğim gibi bizim eğitmen aspciydi sırf ASP öğrendik diğer sınıfın eğitmeni photshopda iyidi onlar Photoshop flash öğrendiler.şimdiki sistem tamamen farklı belki birden fazla hoca giriyordur. Mesaj buyukdogu tarafından 13.08.2004 (17:03) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben şu anda bilge adamın web&grafik kursuna gitmekteyim !
herkesin kafasına takılması normal bişey olan bilgedam setifikası ; sertifikanın bi faydası elbet olacak çünkü senin artık bi ünvanın olacak ama şuda varki extra bişiler öğrenebileceğini sanmıyorum (orta dereceli biliyorsan tabii...) sınıfsal sorunların başı çekilmes oluyor çünkü senin seçtiğin hatta benim şu anda devam ettiğim eğitimi bilinçli olarak seçen sınıfta ya 2 yada 3 kişi filan sınıf potansiyeli 15 kişi ama genelde 12 kişi standart kalıyor ....vede herkesin bilgi düzeyi aynı olmadığı için eğitimin seviyesi düşük kalabiliyor... 1. soruna yanıt : bilge adam kurs bitiminde o sertifikaları sana vermiyor ( sen istersen eğer ücretli olarak sınav salonlarında giriyorsun...! ) bide ingilizce şart :P sana verdikleri sertifikalar bilgeadamın web&grafik desinger sertifikası oluyor birde sanırım tam emin değilim ; türkiye için macromedia ve Adobe ürünlerinin "kullanıcı vasıflı "sertifikasını veriyor ) 2. soruya yanıt :yorum yok ( hakkında hiç bir bilgim yok ) 3. soruya yanıt :Adobe certified Expert ve Macromedia certified flash designer sertifikaları uluslar arası bi sertifika olacağı için etkili olabileceğini düşünüyorum ( kendi fikrim ) 4.soruya yanıt :buna sen karar vereceksin kimisi için komik olan rakam başkası için dünyaları ifade edebilir. (fiyatı düşünmeyip alacağın eğitimin yapısını düşünürsen ve eğitim önemli dersen istanbulda en iyi eğitimi veren kurum bilgeadam ) birde sertifikaların vitrinde durup durmayacağı kişisine göre değişir işe yarar demiyorum ama ilk görüş çok önemlidir.! buyukdogu'nun fikrine açıkcası katılmıyorum !
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
hocam yaptığınız çalışmalardan 1 2 tanesini buraya ekleyebilirmisin?
veya eğer haftalık ders programı gibi belli konu başlıklarını gösteren bi şemanız warsa genel hatlarıyla neler olduğunu yazabilirmisin.. Bu arada 3 saattir falan araştırıyorum Bilge adam gibi bi kursa gitmedende bu sertifika sınavlarına girebiliosun.. Büyük ihtimalle gitmekten vazgeçicem, ona harcıycağım paranın yarısıyla istediğim gibi eğitim verebilecek expert bi hoca bulur, üzerine başka konularda yabancı eğitim dvd'leri alırım =)
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
ben kursa giderken sıfır gittim konu hakkında bilgilerim vardı ama program kültürüm sıfırdı!
sana benim yaptıklarımın bi faydası olacağını sanmıyorum sonuçta ben çok güsel şeyler icra ederken başkası hiçbirşey yapamayabilir bireysel yetenek konuşur biliyorsun tasarımda... haftalık program sana verdikleri broşürdeki gibi devam edecektir... önce freehands,Photoshop,Dreamweaver,fireworks,flash,as p,action script olacaktır sanırım özel hoca konusuna gelincede sana dieceğim tek bir şey olur kariyer hayatında ilk önce eğitim sonra yaptığın işler gelir alacağın sertifika senin etiketin oalcaktır bunu unutma. bazı istisnalar tabii bunların dışında aklında olsun hayatında başarılar dilerim ....!
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar bu konuda bende bir kaç şey söylemek istiyorum
bende W&G kursunu bitirdim fakat kursagitmeden önce Photoshop,Freehand,flash ,flash Action script ,Dreamweaver konusunda orta düzeyde bilgimvardı özellikle Photoshop ve Freehand konusunda çok başarılıydım yaklaşık 1,5 sene boyunca Paxar firmasında M&S,Puma ,Mothercare,Tommy ... ekiketlerinin tasrımbaskıöncesi ve sonrasında görev aldım bende başlarken acaba bana ne vere bilir diye baya düşündüm ve başladım Gittiğime pişman değilim kesinlikle çok iyi oldu veben bilgeadamdaki elime geçen bilgi fırsatını sonuna kadar kullandım hocalar benden illallah etti(ağlamayana emzik yok) ama sevdilerde asıl sorun şurda arkadaşlar insanlar bu kursu muhabese kursu yada sadece izleyerek öğrene bilcekleri bir kurs zannediyor uğraşmadan hiç birşeyolmuyor 12 kişilik sınıfta kurs sonuna gerçekten katılan 2 yada 3 kişi kalıyor ben bunlardan biriydim bu seneki broşürlerde benimde tasarımlarım var . Bu sertifikalarda elbetteki işine yarı yacaktır fakat yapmışolduğun çalışmalarla bunu desteklemelisin . cevap1: Bu kursa gitmeden almak için fazlasıyla piyasanın içinde olmalısın en azından prof. olarak 2 yıl çalışmalısın bu sertifikalar sahip türkiyede 5 kişi var bende sene girmeyi düşünüyorum sınav bilge adamda özelsınav odasında yapılıyor sınavücretide sanırım 300 $ enson cevap 2: Bu konuda bir bilgim yok fakat bilgide fazlasıyla yeteneksiz tanıdıklarım var. cevap3: Bu sertifiklar sadece Katılımcı sertifikası yurt dışında fazlaca etkisi olabileceğini zannetmem ama + sağlayacaktır cevap 4:Ben kursuma giderim paşa paşada oturur kasarım diyosan evet yok hoca anlatsın ben dinlerim yaparız biara diye bir tutumda olucaksan boşuna para verme ayrıca 4 milyarçok diyosun özel hocadan haberinyok anlaşılan bu arada artık 200 Mac lerde 200pc lerde eğitim veriyor bence çok daha iyi piyasaa daha fazla deneyimli öğrenci yetiştirmekte Photoshop ve Freehand bilen Mac Oparotorleri bile fena maaş almıyorlar bu arada kadıkoy şubesinde olursan görüşürüz |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
benimki de biraz negatif olacak; ben de görüsmüstüm bu 'terbiyesizlerle'... neden terbiyesiz dedigimi sorarsaniz: bir egitmene 700 milyon maas vermeyi uygun görüp, haftada 2 kur (sabah ve aksam), istersem bir de haftasonu kurundakilere de ders vermemi istemeleri, benim aldigim egitime, piyasadaki deneyimlerime HAKARET'tir. Ogrencileri bilgiyle degil, senetle baglama çabasi da ayri bir komedi. Lakin hem macromedia distribütörleri, hem de Microsoft, bunlari umursamayip, kendilerine yeni müsteri kitlesi açan bu sirketi tabii ki sevmektedirler. sonuçta adamlar sattiklari ürün adedine bakiyor, egitim sektörü de bilgi vermekten ziyade ürün satisinin bir uzantisi gibi görüldügü için ülkemizde, ne yazik ki gerçekten basarili tasarimci kolay çikamiyor. ortalikta ciddi bir webci enflasyonu var zaten...
bu ülkedeki okulların hiçbiri gerçekten kaliteli eğitim veremiyor, ne yazık ki... bilgi ise hiç; zira çok 'şablon' tipte öğrenci yetiştiriyor. sansi olanlarin egitmleri için doğrudan londra yolunu tutmalarini öneririm. bu sadece benim değil, şu anda londrada eğitim veren tipografi/tasarım hocamın da görüşü. ve eğitim kalitesi açısından ne bilgi, ne bige adam bunlala boy ölçüşebilir... alacağın kültür de cabası. ayrıca londra olsun, başka ülke olsun, hepsi de bilgisiz insana eğitim verecek şekilde bir eğitim planı uygularlar... bu yüzden bilge adam'a boş yere para dökmenin de manası yok. bilge adam'dan birkaç ay önce hocalıktan ayrılan bir arkadaşımdan verdiği eğitimin kalitesizliğini görmemi sağladı. ben de orada hocalık yapmayı düşünürken şu anda yüzlerine bile bakmaz oldum. eğer illa ki ders almak istiyorsan da özel ders al, en azından aldığın dersi öğrenme şansın olur. bu ortamda birsey olanlara gelince; %99'u ne ögrendiyse piyasa deneyimleri ile ögrenmistir. bu, sabit ve güvenebielcegin bir bilgidir. ama tasarim teorisi, motion theory, isik, renk ve kompozisyon/düzenleme becerisi, okulda alinacak egitimle saglam olur. bunu bilge adam da veremez (stratejilerini degistirmedikleri sürece)... 4 yil (artilari saymazsak) bosuna okunmuyor güzel sanatlar'da... 4 yilda aldigin bilgi kemiklesir, pekisir; bunu bu kurslarin verdigi 1 senelik egitimle saglayamazsin. haa, programlarimi ögrenmek ayri... yarim senede sana tüm bildigim programlari, en hizli sekilde kullanmayi ögretirim, üzerine de programlama ve tasarima bile baslatirim. ama asla 4 yillik bilgiyi 6 ayda vermek mümkün degildir. bunu söyleyen sadece bir müsteri daha kapmaya çalisiyordur. basarilar. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
ScottJR: ben de duyuyorum bu söylentileri; hatta bizim okulda bile tanik olduk böyle bir duruma ne yazik ki. o yüzden söylenti denemez artik. ben artik portfolyomu dogrudan webe koymuyorum; isteyen girer, resimleri alir ve ben yaptim diye kakalamaya çalisir... portfolyomu sifresi olan bir alana koydum, ihtiyaç duydugumda o alanin bilgilerini ilgili kisiye veriyorum ve 15 gün arayla sifrelerini degistiriyorum (otomatik tabii ki). aklima en uygun çözüm bu geldi; her bir isi tastik ettiremeyecegimize göre. ya da bir site açariz ortaklasa, herkes portfolyosunu buraya yükler ve bu sayede bir yerde kendi tasdikleme islemimizi yapariz. böyle bir durumla da karsilastigimizda bakin, bu sitede yer aliyor tüm portfolyolar, kim kimden çalmis görün diyebiliriz... hmm, düsünmek lazim bu proceyi ciddi ciddi...
![]() |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
ve bu adamlar kendilerine ne hakla AKADEMI diyebiliyorlar ona sasiyorum, harbiden... yazik... nasil yüzsüzlüktür bu?!!! nerede akademik çalismalar, arastirmalar? egitimini verdikleri alanlarda tez yaziyorlar mi? tez nedir biliyorlar mi bir kere... akademi nerede kurs mantiginda paralidir?
academy - an institution for the advancement of art or science or literature adresinde akademinin kisinin degil, sanatin, bilginin gelisimi için oldugunu söyler. merak ederim, bilge adam bu anlamda nasil bir katkida bulunuyor akademik çevrelerde? allahin dagindan gelmis, parasiyla tezgah açmis bir sermayedardan baska birsey degil bu adamlar. insan biraz utanir be! egitimi hala domates satmak gibi saniyorlar! daraldim sahiden arkadaslar bu ve bunun gibi yüzsüzlerden, siz benim kusuruma bakmayin lütfen... ![]() Mesaj cgencer tarafından 14.08.2004 (10:26) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!