Zoque.Forum
»
TEMPLATE siteler
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: TEMPLATE siteler
Punisher999'a katılıyorum, template kullanmanın etik olarak hiç bir sakıncası yok, sadece başkasının yaptığı bir çalışmayı veya template'i ben yaptım diye çıkılmasın ortaya. Başkasının yaptığı birşeyi kendi yapmış gibi sahiplenmek çok adice. Ama templatelere ve özellikle de TemplateMonster'a haksızlık etmemek lazım, ben bu işe ilk başladığımda (DW 4 kurmuştum ve layout modunda table'lar oluşturmak çok hoşuma gitmişti ve bu nedenle başladım bu işe, yanlışlıkla frontpage kurmuş olsam çok başka birşeyler yapıyor olurdum bugün). Tasarım konusunda bana yol gösterecek ve ilham verecek fazla bir kaynağa sahip değildim, bugün burun kıvırdığımız template tasarımlar ilk çıktığında eminim gıptayla bakmışızdır. Bu konuya hep kendi açımızdan bakma eğilimindeyiz, tasarımcı olarak template siteleri eleştiriyoruz. Ama ben templatelerden, flash animasyonlarından çok şey öğrendim, ilham aldım, bazısını benzettim ama bu orijinalliğe giden yolda hepimizin geçtiği bir yol bence, tabi zaman zaman "template'ten yapmışsın" eleştirilerini de almadık değil ama olsun biz kendimiz ne olduğumuzun farkındaysak templateler bizim için bir gelişim aracı, zaman zaman bize zaman kazandırabilecek ticari yaklaşımlardan başka birşey değil.
Başta da söylediğim gibi çalıp sahiplenmek dışında template kullanmanın hiç bir mahsuru yok, ayrıca bir template'i bir müşterinin ihtiyaçlarına göre tam ve hatasız olarak uyarlayabilecek arkadaşı da bilgisi ve sabrından dolayı ayrıca kutlamak gerekir çünkü bir başkasının yaptığı tasarımı düzeltmek , o işe sıfırdan başlamaktan çok daha zordur. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Ben bazen templatemonster'ı açıp inceliyorum şablonlarını, sadece keyif almak için, o kadar göz alıcı yapıyorlar ki. Hatta bu sayede bir ilüstrasyonumu çaldıklarını da keşfedip parasını az da olsa almıştım kendilerinden
![]() Bana kalırsa kaynağını müşteriye belirtmek şartıyla template kullanmakta hiç bir sakınca yok. Yukarıda da değinilmiş, mesele özgünlükse, tasarlanan(!) çoğu sitenin de ne kadar özgün olduğu ya da ortaya çıkan ürünün estetik değeri tartışılır, hiç olmazsa göze hoş gelen bir tasarım almış oluyorsunuz şablon kullanarak. O da olmadı, parası ödenip alınmış bir şablonu başlangıç noktası olarak bile kullanabilirsiniz, iyi bir eskiz yerine geçer. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
template'ler mevzuuna gelince, insani belli bir tasarim kalibina soktuguna inaniyorum. Iste nedir efendim parlak cezp edici renkler bir bayan ve bir erkek olmak uzere iki bussines abi/abla falan filan.. Yani kisaca tasarimlarin ayni elden ciktigini anlamak ne kadar zorlasirsa, kanimca tasarimda o kadar yol alinmis demektir. Templatelerdense uzak durmak gerek..
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!