Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Sizce Hangi Logo?

Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.03.2005   #1 (permalink)
GAF

GAF's Avatar

Yer: Bodrum
Sizce Hangi Logo?

Bodrum Yarımadası ve Milas'da yayın yapan yerel televizyon kanalı Kent TV için yapılan logo çalışmalarından sizce hangisi kurumun yeni logosu olmalı?

(Bu anket Bodrum'da da yapılıyor. Ben bu forumda farklı bir gözle bakılacağı için konu açmayı uygun gördüm...)
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Logolar.jpg (228.7 KB, 165 defa görüntülendi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.03.2005   #2 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz
Re: Sizce Hangi Logo?

9,10,12 benim hoşuma gitti

özellikle 9 diyebilirim
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.03.2005   #3 (permalink)

Yer: Eskişehir

1,5,8,9 hoş
Maxicoder şu an çevrimdışı  
Old 29.03.2005   #4 (permalink)
nom

Yer: Istanbul

Bence d 9 daha uygun. Yazı karakteri daha iyi seçilebilir.
Old 29.03.2005   #5 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

11 derim.

9 da fena değil ancak daha çok bir radyo kanalını anımsatıyor bana.

aslında logolar güzel hep. ama tv kanalı için uygun bulamadım açıkcası.

yani 11 de, eğer birini seçmek zorunda olsaydım derdim.
Old 29.03.2005   #6 (permalink)

Dd_LynCh's Avatar

Yer: İstanbul - Ortaköy

Bence 8. Üzerinde biraz oynanmalı ama... Özellikle 5 numaradaki o kabarık yapı 8'e uygulanırsa çok iyi olabilir.
Dd_LynCh şu an çevrimdışı  
Old 29.03.2005   #7 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

1 çok modern, ama biraz rtl'deki bir programın jeneriğini çağrıştırdı bana, 6 onun renkli hali zaten; ama renk burda değil - etki yapmış, her ne kadar r g b renkler TVyi çok çağrıştırsa da. 8 falza 'neşeli', 9 daha ciddi ama tipogafisi biraz düşündürücü. 7deki perspektif hoş ama Kent'in yazılışı biraz düşündürücü,başka fontlar daha iyi durabilir.

vuruculuk ve modern imaj açısından ben 1 derim; yeterince ayarında herşey ve modern olduğu kadar kurumsal bir habvası da var.
Old 29.03.2005   #8 (permalink)

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara

Bu logoları genelde televizyonun köşesinde çıkacakmış gibi düşündüm, buna göre:

1: Fena değil ama bence köşede pek iyi durmaz (belki o yandaki karelerin büyük hali konabilir köşeye).
2: Modern durmuyor. Mesela biraz modernleşmesini isterseniz mavi eliptik dairenin sol yarısını götür o zaman biraz daha iyi duruyor. Eğer gözünde canlandıramassan ben bir resim ekleyeyim.
3: Garip olmuş, şu balina denen Boeing uçaklarını anımsattı
4: Seramik markası gibi
5: Pek gitmemiş
6: Fazla renkli gibi. Gerçi Show TV, Sat 1 falan da böyle renkli bir logo kullanıyor ama bilemiyorum...
7: Eğer müzik kanalı olsaydınız kesinlikle bu logo derdim.
8: En iyisi mavi kullanmayın mavi logoları ben pek beğenmedim.
9: Bu da müzik kanalı logosu gibi olmuş ama 7'yi tercih ederim
10: Ya, logoları yapanlar üzülecek ama bu daha çok tuvalet kağıdı markalarının logolarına benzemiş K'nin şeklinden dolayı galiba.
11: Yandaki okların ne anlama geldiğini bulamadım (aslında bir anlama gelmesi gerekmiyor ama dikkat çekici olduğundan birşeyler arıyor insan) bir de TV yazısı çok önplanda olmuş, biraz amatör duruyor.
12: Yuvarlaklar pek hoş durmamış, genel olarak da pek güzel sayılmaz.

Bazı logolara kısa cevaplar yazdım ve yorumlarım pek profesyonelce değil ama beğenmediğimden ve profesyonel tasarımcı biri olmadığımdan. Sonuç olarak bence içlerinden en güzeli 7. Hatta bu logo MTV'ye gidecek kadar güzel bir logo. Üstteki kareler birçok animasyonun yapılmasına da olanak verir (tabii yerel bir televizyon kanalı bu işlerle ne kadar uğraşır bilemem) ama dediğim gibi bir müzik kanalı olsaydınız...
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Old 29.03.2005   #9 (permalink)
GAF

GAF's Avatar

Yer: Bodrum

Şunu da belirtmeliyim herhalde.
5 3dMax diğer logolar ise Freehand'de yapıldı.
Logoya karar verildikten sonra bunlar max te 3 boyutla hale getirilip animasyonları yapılacak... Bu gözle de bakıldığında 3boyut ve animasyon kararı verilen logoda ne kadar etkili olabilir?

Bir de gün boyu ekranın sol üst köşesinde duracak...
Old 29.03.2005   #10 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Bence 7'deki gül kurusu ya da pembenin tonunu 4'e uygula. 4 güzel olmuş.

6 ile 12'deki CMYK espiriside bir İspanyol Medya firması tarafından kullanılmıştı hatırlarsam yazacağım sitesinin adresini.

Ve evet 10 saniye sonra hatırladım fakat bulunca direk CMYK olmadığını ama renkleri kullandığını farkettim, hafızamda öyle kalmış...

www.terra.es
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

logo , hangi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 13:43.