Zoque.Forum
»
Grafiker olmak için...
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: Grafiker olmak içinnnn
Alıntı:
link ve detaylar : http://www.monofactor.com/?page_id=16 |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Alıntı:
Şu sitesindede bol bol yazı girse daha çok seveceğim Onur beyi ama ah ah nerede... ![]() |
||
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aslında evet site biraz amatörce. Sadece iletişim için kullanıyor. Zaten web tasarımı konusunda çok iyi değil.Daha çok masaüstü yayıncılık konusunda profesyonel. Ama web tasarımını temel olarak öğretiyor. Ben web tasarımı konusunda ders almıyorum. Freehand ve Photoshop temelli oluyor çalışmalarımız. Ama kendisi resim bölümü mezunu olduğu için birçok teorik grafik bilgisi de veriyor. Örn. çalışırken oran denilen kıstası hiç bilmezdim. Sonra ışık ve gölgenin objelere göre değiştiğini, Işığın geliş açılarını. Bunlar çok uzun değil. Sohpet ortamında uygulamalı olarak gösterdiği bilgiler. Ama çok işime yaradı. Örneğin illustrasyon çalışmaları yaparken ışık gölge ve çalışmanın içinde orantılı çalışmayı öğrendim. Ambalaj tasarımında kendi yarattığımız bıçakları çiziyoruz. Maketler hazırlıyoruz. Tipografi bilgisi veriyor hocam. Böylece tasarımlarda kullandığım fontlar bile yön değiştirdi.
Aslında benim anlatmak istediğim ve buraya yazmamın tek nedeni, Kurslara para vermektense bu işi yapan grafikerlerden ders almanın daha mantıklı olduğunu belirtmek istememdi. Ben hocamın reklamını yapmak için yazmadım. Kesinlikle. Ben kurslara değil, bu işi öğrenmek isteyen kişilerin kesinlikle özel ders almalarının daha iyi olacağı kanaatindeyim. Hem daha ilgili oluyorlar, hemde kurslara verdiğiniz para gibi verdiğiniz para cidden hak yerine gidiyor. Bence bu işi en iyi bilenler grafikerler. Kurslarsa bir müfredat hazırlıyorlar ve o müfredat içinde öğrenciyi oyalıyorlar. ya ne çok yazıyorum ben ya yine uzadı gitti. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
o zaman sen www.lynda.com ve www.totaltraining.com sitelerini incele.orada harika video eğitimler var.
ayrıca boyama teknikleri içinde gnomon var.ileri düzey de bi kaç yer unuttum da arşivlerime bakmam lazım. action script için de vtc nin videoları var.ayrıca www.actionscripts.org da güzel bir kaynak ama Photoshop için kesinlikle ceyhun akgün un dvd si her arşivde bulunmalı. |
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Arkadaşlar bende 1 senedir kendi çapımda web tasarım konusunda çalışıyorum. Photoshop, flash, PHP tarzı şeyler şu anda bir bilgisayarcıda çalışıyorum tanıdık bir yandan neyse, ben bu işi meslek olarak yapmak istiyorum aslında kendimi iyice ilerlettiğimde de bunu meslek olarak yapma imkanı bulabilirim ama tabi elinde bir sertifika veya diploma olunca daha iyi olur. Endüstri meslek lisesi mezunu olduğumdan dolayı . Üniversiteyi kazanacağıma bir türlü kendimi inandıramadım ve ders çalışmadım hiç , herhangi bir bölüme girmek için amacım olmadığında da konsantre olamıyorum derslere ama işin ucunda grafiker olmak varsa üniversiteyi de kazanırım çok seviyorum bu işi bazı muhteşem siteleri görüyorum içm gidiyor . Şimdi bu işi meslek olarak yapmak için Güzel Sanatlar Fakültesinemi gitmemiz lazım yoksa bilgisayar programcılığına felanmı ben hep grafik hemde
PHP,ASP konusunda kendimi geliştirmek istiyorum, yoksa grafik için güzel sanatlara programlama için bilg.prog. na mı gitmem lazım , o zaman güzel sanatlara gidelim PHP yi kendimde öğrenirim serifaksızda olsa ![]() |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Grafik Eğitimi
Merhaba Pinokyo leyla'nın mesajından sonra, çok fazla tarşılmasada konuyu takip etmeye çalıştım. Pinokyo leyla'nın eğitim verdiği kişi benim. Bu arada fatihturan arkadaşın eleştirisine kulak kabartıp ve haklı olduğunu kabul ederek, web sitemi değiştirdim. Gerçi uzun zamandır düşündüğüm bir fikirdi ama şuanda yol almaya çalışıyorum. http://www.grafikegitimi.com da artık özel ders alan öğrencilerime derslerini tekrar etmeleri için online dersler yayınlayacağım. Dersler video içerikli olacak.Yani dersleri *.avi formatında izleyebilecekler. Şuanda site yapım aşamasında. O yüzden sadece arayüzü size bir fikir verebilir belki.
Kurslar ve bizim gibi özel ders verenler arasındaki farka gelince bu konuya özellikle değinmek istiyorum. Biz gerek özel ders, gerekse grup olarak verdiğimiz derslerde öğrencilere tümü ile bir grafik eğitimi vermeye çalışıyoruz. Önemli olan programları öğrenmek tabii ki. Ama programlar herzaman bizim için bir araç. İyi bir grafiker bilgisayarı olmadan da iyi çalışmalar çıkarabilir. Önemli olan işini nasıl yapacağını bilmesi. Şuanda hiç bilgisayar kullanmadan grafikerlik yapan yılların usta grafikerleri var. Ama bizim grafikerlere öğrettiğimiz gerek vektör tabanlı, gerekse piksel tabanlı tüm program derslerinde "temel grafik" bilgilerini vermemiz gerekiyor. Ceyhun Akgün gibi, Onur Öztaşkıran gibi, benim gibi kişilere daha nicelerinin katılmasını diliyorum. Herkeze sevgiler.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!