|
|
#31 (permalink) | |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
Re: Grafiker olmak içinnnn
Alıntı:
bence de, kendini gelistirmek icin oldukca iyi bir fikir. |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
merhaba arkadaşlar,
ben çalışmalarımı pc ortamında yaoıyorum.ama artık Mac'e geçmem gerektiğini düşünüyorum.ancak bununla ilgili bir bilgim yok.bir sürü çeşitleri var.hangisi kullanımı açısından en uygundur.öğrenimini kendim yapabilirmiyim.program bilgilerim beni idare ediyor.sadece Mac ortamında çalışmadım.bana öneri sunarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Grafiker olmak içinnnn
Bence diğer arkadaşlarında senin gibi hata yapıp bu ve bunun gibi eğitim kurumlarını tercih etmemesi için kurumuın adını açıklayıp bir çok insanı böyle bi maddi külfet altından kurtarmalısın. Benim bi tahminim var ama ... Bence ismi yaz arkadaşım...
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Merhaba Pinokyo leyla 78 ve forum üyeleri
foruma yeni üye oldum.Bir matbaa şirketinde grafiker olarak çalışıyorum şu anda, etiket çizmekten bıkkınlık geldi.köreliyorum.Artık dergi katatalog afiş gb. işler yapmak tasarlamak istiyorum.Bir reklam ajansında çalışmak istiyorum.Teorik anlamda eksiklerimi tamamlamak için ve eğitim almak için(tasarımda eğitiminde şart hayal gücü ile birleşmeli bence) Akademik düzeyde eğitim veren bir ismi duyulmuş bir kursta grafik Tasarım ve Görsel iletişim bölümüne kayıt oldum.Eyvah vahh vahh diyeceksiniz belki ama kayıtta geri dönüşte yok..Kurs öğrencilerinin birinden referans aldım yararlı olduğunu söyledi.Umarım beklentilerim gerçekleşir.Daha önceden haberim olsaydı hocanızla tanışmak isterdim ama kursa devam edeceğim. |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
|
şimdi şöyle bir şey var "sertifika"
Doktora diploması olamayan bir doktora!! başvururmusunuz? ya da önerdiği ilaçları içermisiniz? eğer ki ben desem ki "bu adam çok iyi tıp bilgisi var ama doktorası yok" bana nedersiniz? Ben bu konuları çok araştırmıştım. Adobe firmasının sertifika programlarını. istanbulda Adobe sınavına girebilmek için iki yer biliyorum birisi bilge adam ve diğeri bilimer .Bilge adamı zaten konuya bile dahil etmek istemiyorum. Ama bi gerçek var ve onun ismi de sertifika. Biliyorum, sertifika almak da insanı grafiker, sanatçı yapmaz. Ama olmalı. Bu forumda hatta ben o konuda soru sormuştum. Sınav merkezinini aradığımda "biz sınav kaynağını söyleyemeğiz arayın kendniz bulun" dediler. Sınav Adobe press kitaplarından ve en önemlisi "classroom in a book" kitabından. Sertifika konusu çok tartışılıyor, olmalı mı, olmamalı mı? Olmalı ama bu işe de önemli grafikeler el atmalı. ki bu forumda da sayıları az değildir. Bir diploma şart bu iş için. "ev hanımları da yemek yaparlar ömürleri boyunca ama GOURMENT değiller" grafik de aynı. grafik demek de doğru olmayacak ben en iyisi "Adobe programları" diyeyim. Bu konuda grafikerlerimize çok iş düşüyor. o zaman bu kurslar da insanları sömürmezler. Evet kursa gideriz, sertifika alırız ama emin ellerden alırız. Bu çok kişinin işine yarayabilir. Bir seneyi geçmiş Adobe CS2 ler çıkmalı. ama daha bir kitap bile yok.çıkan bile varsa, classroom in a book kitaplarının berbat çevirileridir. ve bu çok kötü..... |
|
|
|
#37 (permalink) | ||
|
Yer: karaman
|
Alıntı:
Alıntı:
saygılar
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Re: Grafiker olmak için...
Merhabalar,
forum başlığını daha önce farketmiş olmakla beraber ancak yazabilme fırsatı bulabildim. Sevgili fatih ve sahip beyin övgüleri için çok teşekkür ederim. Çiğdem hanım'a da sitesinden dolayı demediğinizi bırakmamışsınız. Sitede vici vicili hadiseler olup olmadığına göre değerlendirmeyin eğitmenin başarısını =) Öncelikle belirtmek istediğim; sektörde bu işin eğitimini verebilecek kapasitede çok fazla insan gerçekten yok. Uluslararası standartların gerektirdiği teorik ve pratik eğitim bilgisi eğitim alanında çok az kişide mevcut ve aslında bunun belirli kanunlara göre, eğitim alanında çalışacak kişinin belirli eğitmen sertifikasyonuyla filtrelenerek gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kurumların bu konuda kabiliyetini biliyoruz; sitedeki yazımda da mevcut. Dürüstçe söylüyorum, derse başlayan her öğrenciye olduğu gibi buraya da söylüyorum. Herkesin yapabileceği bir iş değil bu. Pratik düşünebilme ve yaratıcı fikir geliştirme kabiliyeti olan insanlar sıyrılabiliyor sadece. Yoksa biz derslerde iki gölge bir degrade eğitimi vermiyoruz, isteyeni de bilinen eğitim özel kurumlarına gönderiyoruz (çoğul ifadem en azından benim için geçerli). Piyasada şu an grafiker, web ve grafik tasarımcı gibi sıfatlarla kendini bu işe vermiş 200.000 civarında insan var. Bunlardan en fazla 1000i kendini kanıtlamış durumda. Çoğulun çürük çıkmasının sebepleri öncelikle bireyin kendini erken hazır hissettiğini düşünmesi, sonrasında alınan eğitimin kalitesi. Başlarken öncelikle süper tasarımlar çıkaracağını değil topluluğun en kabul göreceği projeyi çıkartmak prensibini aşılamaya çalışıyoruz. Biraz oturup düşünürseniz ortalıkta çok başarılı görülüp beğenilen tasarımların hiç biri sadece albenili olduğu için değil, ziyaretçi beklentilerini en iyi şekilde karşılayabildiği için, ya da ziyaretçi ve izleyici beklentilerine alışılmamış bir perspektifle yaklaşabildiği için başarılı olmuştur. Yoksa uçan kaçan hadiselerde bir olay yok, üzmeyin kendinizi ![]() grafiker ve Tasarımcı olmak isteyen adaylara öncelikle bu işin üniversitelerdeki akademik bölümlerini tavsiye ediyorum, bu başlangıç için en iyi şart. Böyle bir imkanı kaçıranlarsa herşeyi bıraksınlar öncelikle kendilerine "ingilizceyi ne kadar iyi biliyorum" diye sorsunlar Sektör avrupa ve amerikanın öncülüğünde ilerliyor, ve gelişebilmek adına bireyin bu alanı yabancı terim ve kalıplarla takip etmesi zorunlu. Ondan sonra eğitim kısmı ve kalitesi tartışılabilir.Ben eğitimleri talep doğrultusunda vermeye başlamıştım, halen de devam etmekle beraber öğrencileri seçim işlemine tabi tutuyorum. Sonunda kendi yağıyla kavrulabilecek kapasitede olabiliyorlar, veya sadece amcasının matbaasında üç beş bir şeyler yapabilecek duruma geliyorlar. Güzel sanatlar mezunu ve tasarım konusunda lisans öğrencilerini seçiyorum çoğunlukla. Verdiğim eğitimin yapısını akademik tabandaki profesyonellerin desteğiyle oluşturduğumdan buna adaptasyon sıkıntısı çekmeyecek adaylar daha başarılı oldu her zaman. Anlatmak istediklerimden çıkarılacak sonuca bakarsak; daha çok eğitimi nereden ve nasıldan çok eğitimi almadan önce nelere sahip olmak gerektiğini ifade etmeye çalıştım. Umarım faydalı olur ![]() Sevgiler PS: Sitedeki yazıların azlığı konusunda şikayetleriniz canıma okudu, bu sıkıntıyı en kısa zamanda vakit ayırıp gidermeye çalışacağım, söz
Mesaj ScottJr tarafından 25.09.2006 (08:18) yeniden düzenlendi.. Açıklama: biçimleme |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!