|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
baskıya gidecek imajlar hakkında
merhaba arkadaşlar.acil bir sorunum var.elimde eps dosyası var.bunu illustratorde açıp yazılarını yazmam gerekiyor.yada photoshoptada yazabilirim.ben bunu baskıya yollarken baskıda sorun çıkmaması için hangi formatta kaydetmeliyim.elimdeki dosya eps dosyasıdır.pshopta tiff kaydettim renkte bozulma oldu.illusstratorde pdf olarak kaydetsem bir sorun olurmu, kaydederken nelere dikkat etmeliyim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: baskıya gidecek imajlar hakkında
eps dosyası vektörel içerik mi tasıyor yoksa bir imaj mı? (Photoshop eps mi)
aslında iki seçenekte de ek içerik olarak yazı yazacaksan bunu illustrator ile yapıp kaydetmen daha sağlıklı olacaktır. ilgili dosyayı illustratora import edip yazılarını yazıp "ai" olarak kaydetmen yeterli olacaktır. baskıyı yapacak yerde illustrator olmaması, yada yazıları vektöre dönüştürmen gerekiyorsa "pdf" olarak da kaydedebilirsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
teşekür ederim.birşey daha sormak istiyorum.bana gelen bu dosyanın yanında freehand dosyasıda geldi.ancak freehandi açamıyorum.imajlar gözükmüyor.sadece görünüm kipini keyline yaptığımda convertlenmiş yazıları görebiliyorum.ancak bu dosya macte açılmış.macte kaydedilen işler pc de gözükmüyor mu?yoksa macte kaydedilirken dikkat edilmesi gereken birşeyler mi var,bu dosyaların pc de gözükebilmesi için.bu arada linkide denedim.sanırım freehand dosyasını açabilmek için birde aynı klasörün içinde kullandığın imajlarında olması gerekiyor(logo,resim..)bunun mantığınıda anlayamadım.bunlardan dolayı çok sıkıntı çekiyorum.bunun nedeni pc de çalışmam olabilirmi?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
vallahi ben de bi soru sorucam dayanamadım.. eps formatında bir dosyayı kaydederkene vektörel ya da pi
el tabanlı olup olmayacağını nasıl belirliyoruz? Bir de vekörel olarak kaydettiğimzde eps üzerindeki çalışmalarımı nasıl değiştiriyoruz?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!