Zoque.Forum
»
Dijital Baskı-Tabela
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Dijital Baskı-Tabela
Merhaba
Bir cafe için ebatları 196cm en-85cm boy ve 66cm en 96cm boy olacak şekilde 2 adet tabelayı Photoshopta hazırlamak istiyorum. 1-)Bu baskılar için 300 pixel/inch yeterli midir? 2-)Ekranda gördüğümüz renkleri baskıdada görebilmek için en uygun renk modu hangisidir? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Dijital Baskı-Tabela
1- Bence bir tabela için 100 inch çözünürlük yeterlidir. Bilmiyorum diğer arkadaşlar ne derler.
2- CMYK çalışmalısınız. Baskı renk modu CMYK'dır. Eğer renk kodları ile çalışırsanız istediğinize en yakın renkleri elde edersiniz. Yine de baskıyı yapacak makinaya bağlı ufak sıkıntılar yaşama ihtimalini de gözardı edemezsiniz.. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
renk konusunda dediği doğru. dijital baskı makinalarından alıcağın sonucun ekranındaki gibi olmasını istiyosan CMYK olmalı.
çözünürlük konusunda ise genelde baskı yapan yerler 144, 200, 300 dpi bile göndersen dosyayı 72 dpi a düşürüp öyle basıyolar. baskı süresini azaltmak için. istersen 100 dpi çalışabilirsin tabi ama onlar bu belgeyi 72 ye düşüreceği için boşuna çalışırken dosyan şişicek. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Reklamcıda yaşanmış gerçek bir olay;
*logoyu yapan kişi : Şey pardon, CMYK kullanıyorsunuz değil mi? *reklamcının çırağı: Ne...... Anlamadım. Küfretmiyorsun değil mi? Anlamıyorum ben o dilden ... *logoyu yapan kişi : Yok hani şunun yüzünden diyorum. Cd nin içinde *.cdr olarak bir dosya var ve doğal olarakta herşeyi CMYK da, ondan dedim. *reklamcının çırağı: Ya neden uğraştınız ya, gerek yok cdr ye mdr ye ... Zaten, çok basit birşeymiş biz burda kendimiz çizerdik. O anda orada, grafiker, ajans sahibi, logosu yapılan firmanın sahibi vb. gibi insanlar vardı, herkes koptu. Eğer, folyo kestirmeyi filan düşünüyorsanız, genelde reklamcıların kullandıkları amele bir program var. Onunla yapıyorlar işlerini. Corelde yaptığınız dosyaları içine import edebiliyorlar ve program RGB modunda çalışıyor... Zaten, o amele program için RGB olmuş, CMYK olmuş önemli değil. Nasılsa hangi renk folyoyu koyarsa onu kesiyor ![]() Ancak, dediğim gibi folyo kesim için durum böyle. dijital baskı için olay çok daha farklı olabilir. dijital baskı olayında bir de şu var, baskı vinil üzerine yapılıyorsa düşük çözünürlükte birşey kullanılabiliyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!