Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Bu Logoyu Eleştirebilirmisiniz?

Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.09.2006   #21 (permalink)

Yer: ISTANBUL
Re: Bu Logoyu Eleştirebilirmisiniz?

Bu logolarda hep s harfini vurgulamissin fakat bence logoya icerik ile ilgili biraz vektorel cizim, biraz estetik bi cizim ekler isen daha da carpici hale gelebilir,
bir de font seciminde daha modern bir font secersen bu kadar genis olmayan daha dar bi font bence daha sik olabilir.
MACmanns şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.09.2006   #22 (permalink)

Yer: İsanbul

2 numaralı favorim, ama bence yetersiz biraz daha belirgin olmalı, yokmuş hissi uyandırıyo...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.09.2006   #23 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

2 numaralı logo vaziyeti kurtarır... şaka tabiiki.
ben 2. logoyu beğendim.
Old 08.10.2006   #24 (permalink)

Yer: Istanbul

Merhaba yeniden,

Öcelikle bütün eleştirileriniz için hepinie teşekkür ederim. Eleştirilerinizi okuduktan sonra kendimce basit fakat modern bir logo daha yapmaya çalıştım.

Logoda basit, fakat modernlik ifade etmeye çalıştım. Bu ismi tescil ettiğimiz için biraz da marka gibi akılda kalıcı olmasını istedim. Sizce yeni yaptığım bu logo bir hotel & apart'a uygunmudur?

Eleştirilerinizi tekrar bekliyorum..

Şimdiden teşekkürler..
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Logo (Small).jpg (19.5 KB, 50 defa görüntülendi)
/usr/local şu an çevrimdışı  
Old 08.10.2006   #25 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

daha temiz ve sade...
seray ve class'ın dil farklılığından mıdır, renklerinin farklı olması bana biraz sanki seray şirketinin farklı girişimleri var hissi verdi, seraytextiles seraycommunications gibi... ama sakıncası yok. font tipi bana biraz tekstil havası verdi, ama o da dayanağı olmayan kişisel bir izlenim sadece. modern olmasına modern de...

apartments olgusunu çağrıştıran birşey olmasını dilerdim. ne gibi mesela... harflerin duruşunun belki apart oteli anımsatması, belki daha kutumsu (pixel değil sakın haa) fontlardan denemek, ya da butik otel (öyle mi) yanını daha ortaya çıkartmak... daha birçok olasılık gelebilir akla. bu logoya ulaşmak için elediklerin ne dolgunlukta acaba? minimalizm çok güzeldir, ama o noktaya gelmek için önce kalabalığı eleyerek ilerlemek de dah doğrudur.

yine de, öncekilere göre bariz bir ferahlık gelmiş haliyle. farklı anlamlara götüren faktörler yok olmuş en azından.
Old 08.10.2006   #26 (permalink)

Görsel: 1

Tescil ettiğiniz için koydugunuz R imgesini biraz küçültmeni ve
seray'ın kırmızı class'ın siyah olmasını tavsiye ederim.
Dikkat çekici renk kırmızıdır, vurgulanmak istenen class kelimesi ise lafım yok ama bana önce cıkması egreken kelime seray gibi geldi.
kerem1905 şu an çevrimdışı  
Old 08.10.2006   #27 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Öncekilere nazaran çok daha iyi ve temiz olmuş bence. (de)

İçimden hiç bold olmasa nasıl olurdu acaba? diye geçti.
ya da seray bold, class normal ya da tersi, ikili bir kullanımda olabilir belki deneyip bakmak lazım nasıl duracak.

(R) nin küçültülmesine ek olarak, apartments yazısı azıcık daha aşağı alınarak t ve y'nin arası açılmış olur. (Kağıttan farklı zeminleri de düşünerek, [atıyorum fincan, çalışanların formasındaki arma vs..] küçük kullanılması gereken yerlerde, ya da bazı baskılardaki oluşabilecek mürekkep/ip taşması/birleşmesi gibi rahatsızlıklarının önü alınmış olur)
emremer şu an çevrimdışı  
Old 08.10.2006   #28 (permalink)

cemgencer'in yorumuna katiliyorum; tekstil firmasi (eitketi) havasi var,
bir otel logosundan cok uzak..
Old 09.10.2006   #29 (permalink)

sahip's Avatar

ilk çalışmalarının hepsinde olan
seray
-class-
aparments

konseptini niye değiştirdin.
bunlarda , konunun class- apartments olduğu çok güzel belli oluyordu.
yeni gönderdiğinde serayclass diye bir şey ortaya çıkmış oluyor.

seray
-class-
aparments
korunup, altına veya üstüne şirketi/ yaptığı işi gösterecek bir görsel/ çizim vesaire ile desteklemek gerekir.

kolay gelsin.
sahip şu an çevrimdışı  
Old 10.10.2006   #30 (permalink)

Yer: Istanbul

Bütün eleştirileriniz için çok teşekkür ediyorum. Fakat böyle eleştiriler aldıkça kafam karışmakla birlikte doğru yola nasıl gideceğim konusunda fikirler ediniyorum.

Şimdiki yaptığım logo'da sadece tasarıma bakmanız için hiçbir renk (henüz) kullanmadım.

Firmanın bir apart&otel olduğunu belirtmek için bir şekil kullanıp ne kadar yaratıcı olmuş bilmiyorum ama "S" şeklinde bir ev yapmaya çalıştım.

Renk kullanarak "S" ve üstünde çatı gibi duran şekli "A" şekli gibi belirgenleştirsem belki daha da yaratıcı olabilir diye düşünüyorum (Seray Apart).

Logodaki güneş ve kuşun (ya da sadece kuşun) gereksiz olup olmadığına da karar veremedim.

Tasarıma, fontlara, renk kullanımına kısaca bütün tavsiyelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Untitled-3.jpg (98.2 KB, 40 defa görüntülendi)
/usr/local şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

elestirebilirmisiniz , logoyu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:55.