Zoque.Forum
»
Metal yazi hakkinda...
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Merhabalar...
Ben Photoshop u cok bilmiyorum Ama bu aralar ilgilenmeye başladım... VE luna.ch daki tekniklerden metalyazi efektini yapmak istedim yani lazım oldu... (((efekt http://www.luna.ch/gfx/ps_kromtext1.asp adresindedir...))) Fakat yaparken 8. aşamada yani sunu yaparken:_:> Menü'den FILTER - RENDER - LIGHTING EFFECTS'i seçeriz ve şu ayarları yaparız. Style: Default Light Type: Spotlight Texture Channel: Alpha 1 Copy Wight is high: aktif Ok'ler ve alttaki resim gibi şekil alır. kısmında takılıyorum. Yani FILTER - RENDER - LIGHTING EFFECTS bende aktif değil. Umarım bana yardımcı olursunuz. Simdiden cok tesekkurler...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Selam o konuda bende ilk yaptigim zamanlarda takilmistim benimkide acilmiyordu aktif degildi yani kullandigin mode ye dikkat et cmyk mi yoksa digerlerimi diye ....mode nin rgb olmasi gerekiyor.. Eger rgb ye getirirsen sorun kalmiyacaktir...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bence channel da bir şey yaptıktan sonra layer a
geri dönüp light efekt yapman gerekiyo bir olasılıkla sen layer a tıklamamışsındır ve bu yüzden program senin hala channel da işlem yaptığını zannediyordur yani channel da işini bitirdikten sonra layer a bir tıkla ve sonra efekti vermeyi dene bir başka olasılıkta mode un RGB de deilde CMYK da olması. umarım anlatabilmişimdir... hade kolay gelsin ..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
bunu son günlerde cok söylemeye basladim , biliyorum
ama birde arama motorundan konu ile ilgili gönderilen eski mesajlara ulasmaya calisin. belki sorunuzun cevabi eski mesajlarda verilmis olabilir.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
sorunun cevabini verdim ama?
Simdi lighting Effectsin acik olmasi yani aktif olmasi icin , image > Mode > RGB konumunda olmasi gerekiyor ...Aksi takdirde acilmiyor malesef.. Bir daha deneyin lutfen..!..Olmassa ki olmasi lazim...Ordaki rgb ayari harici diger mode leride deneyiniz...Bende ayni problemleri yasamistim ve ordaki modeyi ayarlayinca olmustu..Sizinkininde olacagina eminim..Photoshop 5.5 kullaniyordum..Kolay gelsin..! |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
bence...
problem bence yazıya (efekt uygulanacak layer da) text halindeykene render uygulmaya çalışılmasında. yazımızı yazdıktan sonra onu normal layer haline getirmemiz lazım.ps 6.0 da LAYER/RASTERIZE/...LAYER (ps 5.5 ta ise text layer a sağ tıklayıp render layer deniyodu...) seçimiyle -text- layer ını -normal- layer haline getirmek gerekiyor...sanırım sorun buradan kaynaklanıyor...
kolay gelsin
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: besni
|
8.bolum metal yazı
aynı olay benim de basıma geldi bu ustalar cok bildikleri için anlatamıyorlar...cannel işi bitti leyer bolulumune geçiyoruz.channel bolumunden leyer ust baslıgına tıklıyoruz ve hemen altındaki leyer yazan yere tıklıyor ve adımları takir ediyoruz lighting efect i görüyoruz saglıkla kal
|
Zoque'a hoşgeldiniz!