Zoque.Forum
»
Indesign - 3 basamaklı sayfa numaralandırmaları
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Indesign - 3 basamaklı sayfa numaralandırmaları
Merhaba.
Bildiğiniz gibi indesign'da Type > Insert Special Character > Auto Page Number üzerinden sayfa numarasını otomatik olarak ekleyebiliyoruz. Örneğin bunu 5. sayfada yaparsak sayfa üzerine otomatik olarak '5' yazdırıyoruz. Fakat ben bunun bu şekilde değil de '005' olarak gösterilmesini istiyorum. Hazırlamakta olduğum derginin sayfa sayısı 3 basamaklı olacak, dolayısıyla hepsinin aynı stilde olması için bu sayfa numaralandırmasını 3 basamaklı olarak ayarlamak mümkün müdür? Göstereceğiniz ilgi için teşekkürler.
XHTMLMutfağı Mesaj muhammetsevim tarafından 06.04.2007 (19:59) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Indesign - 3 basamaklı sayfa numaralandırmaları
Numbering and section options (sağdaki pages penceresindeki menüden çıkıyor)
Sections Prefix'e 00 yazıyoruz, include prefix when numbering pages kutucuğu da işaretli olmalı . Yanlız 10. sayfada bir 0 yazıyoruz ;100. sayfada 0 'ı da kadırıyoruz. Çünkü tümüne 00 eklediğinden basamak sayısı değiştiğinde prefix'i değiştirmek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Yardımınız için çok teşekkür ederim @Bas Relief, gerçekten çok işime yaradı.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: ANKARA
|
Alıntı:
Teşekkürler @Bas Relief. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Master sayfaları gizlemek ya da kilidini açmak şeklinde değil indesign'da. Pages penceresinde üst bölümde [none] ve A-master (sizin çoğalmanıza bağlı olarak B-master, C-master, vb...) sıralanır. Alt bölümde de dokumana ait sayfalar sıralanır. Master sayfalara ulaşmak isterseniz üzerinde çift tıklamanız yeterlidir. Diğer sayfalara master page'i uygulamak için istediğimiz master page 'i o sayfanın üzerine sürüklüyoruz. Yeni eklediğiniz sayfalar hep en son kaldığınınz master page olarak üretilir. Bunu master page olmaktan çıkarmak için [none] sayfasını o safanın üzerine sürüklüyoruz. Ya da istediğimiz başka bir master page'i.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ANKARA
|
Indesign - özel harfler?
İndesign da yazılan metinlerde şapkalı harfleri bulamadım [mesala şapkalı a].
Wordde yazdığım zaman otomatik düzeltmesi çıkıyor. Beni özel harf aramaktan kurtarıyor. İndesign da özel harfleri nasıl bulurum ve indesign da otomatik düzeltme var ama worddeki kadar geniş değil. Bu yüzden metni wordde atıp tekrar mı indesigna getirmeyelim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!