Zoque.Forum
»
kaç renk olduğunu nasıl anlarız
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
kaç renk olduğunu nasıl anlarız
Selamlar herkese.
Hep tasarımla uğraşmış ve web sayfası yapmş biri olarak baskı öncesi olayını öğrenmeye çalışıyorum. Sizlerin engin bilgilerinden faydalanmak isterim. Bir zarf işi için fiyat teklifi almam gerekiyor matbadan. Elimdeki fh de 0c 100m 100y 40k renk bir logo var. Bir de siyah yazı. Ve beyaz zemin tabi. Şimdi bu iş kaç renk?? Siyahı sayarsak 2 mi?? Yoksa tekmi.. Ya da m y k olduğu için 3mü?Neye göre anlarım bi işin kaç renk olduğunu. bir de aklıma takılan bu logo tiff! o zaman nası panelde cmyk rengi gözkyo.. neyse bu ayrı.. Sorularımla kasmaya devam edicem. ![]() ilgilenen herkese çok çok teşekkürler.. Kolay gelsin. syglr. ArdA. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: kaç renk olduğunu nasıl anlarız
logo Siyah beyaza çevirilip, Pantone kataloğundan renk beğenilerek(herhalde koyu bir kırmızıya yada bordoya benziyor o renk) iş 2 renk baskıya düşürülebilir. veya kırmızı+siyah bastırılabilir
![]() Trigromi bastırmak istersen Magenta-Yellow-Black olur 3 renk basılır. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Trigromi bastırmak isterseniz arkadaşın da belirttiği gibi 3 renk olur.
Bu hem masraflı hem de spot renk yapılacak bir baskıya göre daha kalitesiz olur. Tramlar görünebilir, ufak bir renk kaymasında titreme oluşabilir. Fakat tek renk hazırlayıp matbaaya da hangi renk olduğunu belirtirseniz, %100 değerinde tramsız olarak o renkten ayarlanır ve daha temiz bir baskı elde edilir. O tiff logoyu vektöre çevirmenizi tavsiye ederim. Daha net bir baskı elde edersiniz vektörden. FreeHand'de ya da hangi vektör programı kullanıyorsanız orada üzerinden yeniden çizin. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Öncelikle kolay gelsin.
Arkadaşlar sorun ile ilgili gerekli açıklamayı yapmışlar... Benim söyliyceğim. Matbaa ile ilgili bilgi edinmeye çalışma kısmına ait. Aşağıda vereceğim gmail hesabından login olup oradaki oldukça geniş Matbaa Tarihi ve Baskı teknikleri isimli pdf dökümanını indirebilirsin. Dökümanı ben derledim gerçekten bilmen gerekicek her bilgi içinde mevcut. Hatta bilmen gerekmeyenler bile. login olman gereken mail adresi; matbaateknikleri@gmail.com şifre : matbaateknik |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Merhaba,
Ben de logoyu vektörel olarak kullanmanın ve spot çalışmanın daha sağlıklı olacağını belirtir, Soner arkadaşımızın hazırlayıp paylaştığı doküman için eline sağlık der, teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Biraz dilekçe gibi oldu ama ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Selamlar.
Değerli arkadaşlarım. Çok faydalı bilgilerinizi paylaştıınız için çok teşekkür ederim. İş yoğunluğundan cvp yazmaya bile zamanım olmadı. Hepinize teşekkürler. Evet sanırım logoyu vector yapıp bir pantone belirlemek ve siyah+pantone çalışmak en mantıklısı. Tekrar teşekkürler.. syglr. ArdA. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!