Zoque.Forum
»
PS Brush Kullanımı ve Organizasyonu
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
PS Brush Kullanımı ve Organizasyonu
Selamlar,
PS'de kullandığım brush sayısı epey arttı, zaman zaman PS'yi yeniden başlattığımda yüklü olan brushlar siliniyor ve tekrar yüklemem gerekiyor yaklaşık 5-6bin brush var yüklenmeside açıp karıştırmasıda zaman kaybı Bununla ilgili bir öneriniz olur mu acaba? Mesela fontlar için suitcase kullanıyorum kategori edip sadece kullanmak istediklerimi aktif yapıyorum brushlar içinde böyle bir program yada yöntem mevcut mu? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: PS Brush Kullanımı ve Organizasyonu
Brushları belirli kategorilere ayırıp kaydedin. Sağ tıklayarak aşağıdaki resimdeki gibi brushlara ulaşarak kaydedebilirsiniz.
Kaydettiğiniz brushları, buradaki gibi listede görünebilmesi için Photoshop klasörü içindeki Brushes dizinine atın. Her brush ile ilgili işiniz olduğunda sağ tıklarsanız bu listede brushlarınızı görürsünüz. Seçtiğiniz brush grubunu Append değil OK butonuyla aktifleştirin, o anda aktif olanları kaldırsın. Böylece sadece bir grup brush açık olur. Böylece Photoshop açılırken ve çalışırken kasmaz, hepsini okumaya çalışmaz. Ayrıca Suitcase, yavaşlatan bir uygulamadır. Fontlarınız sistemin dışında bir klasörde bulunsun, lazım olan fontu copy/paste yaparak sisteme atın. Çok daha hızlı ve pratik bir yöntemdir. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: PS Brush Kullanımı ve Organizasyonu
Çok teşekkürler, gerçekten çok işime yaradı doğrusu. Sırf silindiğinden ve PS açılırken o kadar süre bekletmesinden arşivimi genişletmekten korkar olmuştum
Yanlız Suitcase ile zaten fontlarımı dışarıdan lazım olanları aktif ederek çalıştırıyorum sisteme atmaya gerek kalmıyor, PS de otomatik yükleniyorda tek problem flashta oluyor flashı açıp kapatmam gerekiyor ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!