»
Renk tonu farklılığı!
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Renk tonu farklılığı!
Photoshop ile yaptığım çalışmaları JPEG olarak kaydettiğim zaman, imajın ojinali (PSD haliyle) ile JPEG arasında renk tonu farklılığı oluyor (aynı renklerin açık ve kapalı tonları olarak). Photoshop7 ve CS2 de denedim, programın tüm ayarlarını gözden geçirdim, ekran kartı sürücüsünü değiştirdim, hatta makineye yeniden format atıp temiz bir kurulum yaptım ama yinede PSD ve JPEG arasında renk tonu farklılığı düzelmedi. Başka bir makinede çalıştığım zaman böyle bir sorun yok. Bu durumda sorunun monitörden kaynaklandığını düşünüyorum ama emin değilim! Monitör olarak Philips 109P4 kullanıyorum. Böyle bir problem yaşayan var mı aranızda? veya kullandığım monitörü kullananlar bana bu konu hakkında bilgi verebilir mi?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İst
|
Re: Renk tonu farklılığı!
Problemin tıpkısının aynısından yakın zamanda ekran kalibrasyonu yaparak kurtuldum. Aslında kalibrasyon bittiginde fark yok denecek kadar azdı ve ben ok butonuna basmamıştım.
Ancak ps'yi kalibrasyondan önce kaldırdığım için bir şekilde etkileyiverdi. Sizin de yaptıgınız gibi ekran kartını ve monitörü de tekrar tanıttım. ("Samsung" Monitörle beraber yüklediğim kurulum cdsi içindeki Natural color gibi programlardan kaynaklandıgını düsünüyorum) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
psd dosyanda ornegin c:0 m:100 y:100 k:0 rengini kullandigin obje, jpg yaptiginda da cok az da olsa (jpg kalitesine gore) bu renk tonu yerine sariya renk atabilir. bu da biraz renk farkliligina sebep olabilir..ancak cok bariz ve buyuk bir farkliligi varsa kesinlikle monitorun renk ayarlarindandir.
ayrica bu iki resmede nerede bakip karsilastirdiginda onemlidir..yani birisini pthotosop ta digerine baska bir resim gostericide bakip degerlendirmede saglikli olmayacagini dusunuyorum.. benim yaptigim basit bir denemedeki degerler soyle oldu; bayrak kirmizi ya, %2 oraninda sari laciverte de ayni oranda cyan renk tonu geldi jpg yaptigimda (kalitesi 12 ) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
malumunuz bu mevzuu biraz da sıkıştırma olayıyla ilgili...
elbette ki *.jpeg bir dosyanın interpolasyonu kalitesi vs.. olsun, *.tiff *.eps *.psd gibi formatlardan daha da düşüktür. Bu ekranda sorunlu gösterebilir ama baskıda sorun olacağını sanmam. Bir de kullandığınız programın vizör etkisine de bağlı. Mesela eğer freehand2de bakıyorsanız daha farklı renklerle karşılaşırsınıız..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!