Zoque.Forum
»
Katalog ve Kullanılan Resimler Hakkında ?
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Katalog ve Kullanılan Resimler Hakkında ?
Arkadaşlar bir katalog işine başladım öncelikle 300dpi 2480*3508 pixel olarak resmi çalışıp freehand a alıp ordada yazıları yerleştiricem..
(Bu sistem doğrumu) 2.olarak soracağım katalog kapağında kullanacağım resim veya imajı bu tür büyük imajları bulabileceğim yerler varmı yoksa kendimmi oluşturmak zorundayım. Ayrıca sayfalarda içine yazı yazacağım blokları photoshoptamı oluşturmalıyım freehand damı.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Katalog ve Kullanılan Resimler Hakkında ?
Katalog çalışırken cm ya da mm olarak dikkate alın ölçüleri. 300 dpi olması gerekir iyi bir sonuç alabilmek için.
Yazıları Freehand ya da Photoshop'ta yazmanız çok hassas bir baskı değilse çok farketmez. FreeHand'de daha net çıkar, çünkü vektörel olarak gider baskıya. Photoshop'tan pixel olarak çıkar. Kapak imajı, kullanacağınız imajın niteliğine bağlı. Bir fotoğraf ya da hazır çalışılmış bir grafik çalışması kullanacaksanız çok küçük ebat olmadığı müddetçe orjinalini temin etmeniz gerekir, internetten bulduğunuz yeterli olmaz. Tabi internette de yüksek çözünürlüklü resimler bulabileceğiniz yerler var. www.morguefile.com, www.sxc.hu, www.deviantart.com, www.istockphoto.com gibi... Kullanacağınız imajın telif hakkı meselesi var, o da ayrı bir konu. Bu sitelerin çoğundan zaten yüksek çözünürlüklü resimleri ücretli olarak indirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
mgoktas arkadasa aynen katiliyorum sadece bir iki sey ekliyecem...
senin yerinde olsam (ki ben tum katalog islerimde boyle yapiyorum) oncelikle ic sayfalar icin kullanacagim sablonu olustururdum...yazilarin ve resimlerin nereye gelecegi belli olan bir sablon..ondan sonra sadece yazilarin icerikleri ve resimleri degistirmek yeterli olurdu..(bu freehand bazli sistem) Photoshop bazli yapmak istersen gene tasma paylarini da dusundugun bir sablon hazirlarsin, resimleri ve dusundugun tum alangirli efektli isleri bu sablonda hazirlarsin..yazilari fh de yazarsin..ve ps de yaptigin bu sablonu farkli kaydederek ic sayfalari tamamlarsin...fh de linkleri kullanarak cok rahat bir sekilde guncelleyip katalogu bitirebilirsin... fakat burada cok onemli olan bir sey vardir..musteri gorusu...yani sizce mukemmel olmustur ama musteri nin isteyecegi ufak bir degisiklik bile sizin saatleriniz hatta gunlerinizi alabilir..bu nedenle bu istege cabuk ve hizli bir sekilde cevap verebilecek bir tasarim dusunmelisiniz...bu da sizi sablonlu calismaya itecektir!!! insallah yardimci olabilmisimdir... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
peki photoshoptamı tabloları oluşturmamı önerirsiniz yoksa tabloları fh demi oluşturayım freehandda transparan tablo mevcutmu.. birde photoshopta cmyk da yapıp aldığım bir resim fhye geçince rengi başka çıkıt bu sorunmu nasıl bir durum
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
tablodan kastin; bir urunun spesifik ozelliklerini belirten tablolar ise kesinlikle fh de yap...tasimasi yer degistirmesi renklerinin kontrolunu daha kolay yaparsin...yok bu tablodan kastin efektli deyim yerinde civcili bir sey ise ps de yap, uzerrine gelecek olan yazilari da fh de yaz... transparan tablo derken fh de lens efekti ile bir nebze istedigini yapabilirsin...veya bu ozelligi ps de verip fh de alman... goruntu olayina gelince, ps de ne goruyorsan matbaa baskisindada o cikar.. (%10 kayip olabilir) renkli cikis alirken tum calismayi ornegin fh de yaptin..fontlari convertle farkli kaydet..kaydederken eps dosyasi olarak kaydet..daha sonra bunu ps de ac..acarken modu rgb yap cozunurlugunu 100-150 ver... ordan renkli printe gonder...renkleri cok az kayipla alabilirsin.... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
freehand e attıın resimler illa farklı görünür, ekran kalibrasyonunu yap, PS de gördüğüne yakın birşey alırsın.
Kapak mevzuuna gelince; ben border veya ayraç yapacaksam illustrator kullanırım. Vektörel çalışmalarda arayüz benzerliği, üretkenliğe daha yatkın olması vs.. hasebiyle... yazıları sadece freehand de uyguluyırum... kolay gelsin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
arkadaşlar hazırladığım çalışma bu baskıda bi garip gözüküyo arkadaki fonu komple bn yaptım fkt olmuyo..
tablolamada bana transparan lazım görüldüğü gibi..., http://img177.imageshack.us/img177/9975/afebm7.jpg |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
prova mi bastin ki sana garip gozuksun?
lcd ekran kullaniyorsan ekrana asagidan bak farkli yukaridan farkli gorursun... yok ben renkli cikis aldim orda farkli diyorsan bundan onceki mesajda yazdigim metodla cikis al... tablo buysa ve hemen hemen tum sayfalarda (satir ve sutun sayilarinda degisiklik olsa bile) varsa ps de yap bunu..yazilari fh de yaz... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
http://img518.imageshack.us/img518/1...titled3vj5.jpg ne biliyim tablolara yazıları giricem böyle gözükünce bir sorun old. düşündüm orj. ps den aldığımda bu yukarda link. vermiştim:Psden çıkan orj. freehand a geçtikten sonra..freehand |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
export komutu ile yaparsan o andaki goruntu nasil ise onu export eder...ps belgesinden okumaz..yani ayarlardan redraw bolumunde low ve high olarak ayri ayri export et resimli bir calismayi ne demek istedigimi anlayacaksin...
dedigim gibi en iyi yontem eps yapip ps de acmak...bunu dene pisman olmazsin..trust me... kolay gelsin |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!