|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
indesign'da resim boyutu
Arkadaşlar indesign cs1 de sayfaya ctrl + d ile ürün çektiğim zaman sayfanın üst kısmından resmi açtığım kutucuk içerisinde orjinal boyutuna yerleştirebiliyordum. CS2'de üst kombinasyon değişmiş durumda. Sadece çağırdığım ürünü ctrl + alt + c tuşları ile kutuyu resmin boyutuna göre genişlettikten sonra orantılı olarak küçültüyorum ama yinede resim kenarlardan biraz şişik duruyor yada üstten basık duruyor orjinal haline dönüşmüyor yani. CS2 de bahsettiğim Kısım : ![]() Bunu Cs1 deki haline göre nasıl çevirebilirim? Mesaj emrahkaya tarafından 29.06.2007 (09:52) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Eksik yazı |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: indesign'da resim boyutu
CTRL+D ile dosya seçip sayfa üzerine tek tıklama ile place edersen resim orjinal boyutu ve frame'iyle gelir. Önceden resimi yerleştirmek için frame (kutucuk) çizmene gerek yok yani. Fit frame to content ile kutuyu resmin boyutuna göre genişlettikten sonra orantılı olarak küçültebilirsin. Fit content to frame dediğinde eğer frame'i resmin boyutlarına göre orantılı büyütüp küçültmediysen işte o zaman resmin uzar, basık kalır,deforme olur. Ayrıca bir yol daha var contenti fit edebilmek için: beyaz okla content'i seçerek shift'i basılı tutmak kaydıyla köşelerden büyütüp küçültebilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Hocam ilgilendiğin için tşk ederim ama yazımı dikkatlice okuduysan eğer zaten sizin dediğiniz gibi yapıyorum. arkadaşlarla birebir ölçtük resim üstten biraz basık geliyor. Cs1 de ise resimde olan yer biraz daha farklı ordan ilkine tıkladığımızda resim orjinal boyutunu alıyor. Bizzat ölçüp denedik bunu. Benim öğrenmek istediğim Cs1 deki kısmı nasıl getirebilirim. (resimdeki Kısmı)
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hocam özür dilerim belki ukelalık yaptığımı düşüneceksin ama onuda biliyorum
benim anlatmak istediğim orda 1 tane daha kutucuk olması lazım (cs1'dekine göre). Bahsettiğim işlemi nasıl yapacağımı buldum hatta daha güzel şekliyle Bu arada her bir ürün için ctrl + d yi kullanacak olursam 1 saatte bitireceğim bir iş 2 saate kadar uzuyor. Amacım zamandan kazanmak
Mesaj emrahkaya tarafından 29.06.2007 (14:37) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Eksik yazı |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
bridge'i kullanmıyor musunuz?
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!