Zoque.Forum
»
Ajanda Tasarımı
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Hatay
|
Ajanda Tasarımı
herkese iyi günler. ben serbest çalışan bir web tasarımcısıyım, Photoshop, fireworks, flash, dweaver vb. programları iyi derecede kullanabiliyorum. ajanda tasarımı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. tekniği nedir, hangi programlarla çalışmalıyım? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
nebil www.nebilozdemir.com |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Re: Ajanda Tasarımı
vektorel bir programla hazirlaman gerekir..freehand, corel, illustrator vb....freehand i tavsiye ederim...
oncelikle ajanda nin net ebadini belirlemelisin...akabinde belirlenmesi gereken spiralli mi olacak ya da ip dikis mi olacak? ip dikis olacaksa sirt olarak ne kadar vermen gerektigini bastiracagin matbbaa da isin basilacagi kagittan bir dami yaptirarrak ogrenebilirsin... daha sonra sayfalarin duzenini belirlersin...iste ajanda sahibinin bilgileri-takvim-ozel gunler vs... tabi bunlari hazirlarken net ebadinda icine calismani tavsiye ederim.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Ajanda Tasarımı
Masaüstü Yayıncılık programlarıyla : illustrator, İndesign, Freehand, Corel Draw, Quark Express
En az birini bilmek gerek. Ajandalar için artık genellikle hazır baskılar kullanılıyor. Dış kapak ,iç kapak,giriş sayfaları ve aylar arasındaki bölümlere ek sayfa girilerek hazırlanıyor (Sadece bu ek sayfaların tasarımını yapıyorsunuz yani). Bu sayfalar kuşe kağıda basılıyor. Ajandanın kendi sayfaları 1. hamur. Çok gerekli değilse ve baskı adet sayısı çok yüklü değilse ajandanın grafiği sıfırdan çalışılmıyor. Daha önceden basılmış, harmanlanmamış ajanda sayfaları matbaada sizin grafiğini çalıştığınız sayfalarla birleştiriliyor. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!