Zoque.Forum
»
Bu font nedir? (Web 2.0 tarzı, tombul font)
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Bu font nedir? (Web 2.0 tarzı, tombul font)
Senin aradığın yazıtipi Arial Rounded olması lazım. Fakat ona benzer, ücretsiz alternatifleri de bulunmakta. Mesela boldbold, insaniburger veya RNS Baruta gibi...
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar Fatih,
Cevabın için teşekkürler. Arial rounded benim de aklıma gelmişti. Şimdi sen söyleyince yakından baktım. Başka bir font gibi duruyor. Dikkat etersen, resimde küçük t harfi aşağıya doğru dümdüz iniyor. Sağa doğru kıvrılan kuyruğu yok. Arial rounded'da kuyruğu var. Örnek verdiğin diğer fontlar için de teşekkür ederim. Onlardan son ikisi lowercase içermiyor. İlki ise fazla köşeli. Sadece tombul değil aynı zamanda yuvarlak olsun istiyorum. Download.com'dan 5000 font içeren bir dosya indirdim. Hepsine teker teker baktım ama yine bulamadım. Bu site, ücretsiz resimden font tanima hizmeti veriyor ama o da tanıyamadı. Çözüm bulamazsan fontu kendim yazmayı düşünüyorum. Yine download.com'da bir font yazma programı gördüm. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
VAG Rounded oldukça yakın görünüyor. Bence bu font düzenlenerek yapılmış, j dışındaki harfler neredeyse aynı.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Çok teşekkürler Vincent. Söylediğin font benim aradığıma çok benziyor. Benim için zaten illa aynı font olsun diye bir şart yok. O nedenle bu işimi görür.
Hemen bir arama yaptım. Bu sayfada, üstten 3,4, ve 5. sırada ücretsiz alternatif fontlar buldum. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!