Zoque.Forum
»
Photoshop' ta "Cm" kavramı ve Kartvizit sorunum
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Photoshop' ta "Cm" kavramı ve Kartvizit sorunum
Merhabalar,
Kartvizit tasarlamayı düşünüyorum, ancak şöyleki; yeni açacak olduğum sayfanın ebatlarını "cm" olarak ayarlıyorum 4,5 - 8,5 cm olarak. 19" Wide screen monitor var bununla açtığım sayfadan belki komik olacak ama cetvel ile açtığım sayfanın ölçüsünü aldım. Sonuç: 3.7 cm'e 7.00 cm çıktı. Şimdi cetvel ile monitör üstünde ölçtüğüm grafik doğru bir değermi? yoksa Photoshop taki değerler doğru ama görüntü açısından banamı ufak gösteriyor? Ayrıca Kartvizit Su bayisi için yapacağım. Bununla ilgili örnek bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Re: Photoshop' ta "Cm" kavramı ve Kartvizit sorunum
cikti alip olcmeni tavsiye ederim...
ikincisi kartvizit tasarimini ps de yapma...corel, freehand, illustrator vb. vektorel agirlikli programlarda yap.. isin baski asamasinda cok daha verimli olur... kartvizitte su efektini andiran bir seyler kullanmayi dusunuyorsan bunu ps de tasarlaman daha dogru olur.. ben hepsini ps de yapmak istiyorum dersende resolation yani cozunurlugu en az 300 pi/inc almayi unutma.. kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ÇORLU
|
desinedbyimac arkadaşın dediğine katılıyorum... Bir de bu anlatılanlara ek olarka şunu eklemek doğru olacaktır diye düşünüyorum; Kartvizit veya herhangi baskı işlemlerinde sana tavsiyem mm usulü çalışmandır. Çünkü esası budur. Ps programıyla ilgili olarakta şöyle bir önerim olacak. Mesela kartviziti yaptın değil mi ? yazılarında gölge, bevel and emboss kullanmadıysan yani yazı içerikli nesneler haricindeki diğer nesneleri tif olarak (En sağlıklısı tif) kaydet ve bunu freehand corel veya başka bir vektör programda açıp oraya çağır. Ve yazıları o vektör programda üstüne yerleştirmeni tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Photoshop'ta kartvizit hazirlamakla ilgili bir yazi:
http://psdtuts.com/designing-tutoria...nly-photoshop/ |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Küçük bir tavsiye daha baskı esnasında olabilecek sorunlardan dolayı yani kesim sırasında ufak milimetrik hatalar olabiliyor bu yüzden 5mm kenarlardan boşluk bırak arka planı o şekilde devam ettir ve yazıcağın yazılar o bölüme taşmasın.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!