Zoque.Forum
»
Freehand ve Photoshop Baskı Farkı
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Freehand ve Photoshop Baskı Farkı
Merhaba,
Photoshop'ta düzenlediğim katalog resimlerini, freehand'e alıp burada baskı aldığımda renkler inanılmaz koyu çıkıyor. Sarı ve siyahlar çok yoğunlaşmış oluyor. Aynı resmi aynı printer'dan Photoshop'ta aldığımda ise çıkış gayet güzel. Aradaki fark da azımsanacak gibi değil. Freehand'deki bu baskı sorunumu nasıl çözebilirim? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Freehand ve Photoshop Baskı Farkı
Çalışmalar CMYK, zaten aynı resmi çağırıyorum Photoshop ve freehand'e.
Ayarlarımda benim görebildiğim bir fark yok. Ama freehand abartmıyorum %60 daha koyu basıyor. Freehand'de File / Documents Settings / Output Options veya Raster Effects bölümündeki ayarlardan kaynaklanabilir mi bu? Mesaj webmasting tarafından 10.11.2007 (09:24) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Edit - Preferences - Color kısmında Monitor simulates seçeneği var. Burası büyük ihtimalle None yazar. Buradaki değeri Separations printer yaparsanız sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
İşte bu yüzden illustrator veya İndesign'ı seçiyoruz. Programlar arası renk profillerinin farklılığından kaynaklanyor. Ayarlarla biraz olsun giderebilirsiniz. Corel Draw'da da aynı sorunla karşılaşabilirsiniz.
Ama Adobe programlarında renk ayarlarını senkronize kullandığımızdan böyle bir sorunla karşılaşmayız. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Ben matbaa sektöründe çalışıyorum. Biz kaliteyi arttırmak için yazdıracağımız dokümanı, Acrobat Reader Professional'e atıyoruz. Ciddi bir kalite farkı ortaya çıkıyor.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Zorba zaten seperation printer seçili iken ekrandaki görüntü gayet güzel. Fakat ofisteki printerdan çok çok koyu çıkıyor, bazı renkler tamamen kaybolup siyaha dönüyor çoğu resimde de yeşil bir ton oluşuyor. Aynı resmi photoshoptan aldığımda ise herşey normal.
Bu freehand dosyasını hangi formatta kaydedersem katalog baskım sorunsuz ve kaliteli olur? ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!