Zoque.Forum
»
Birkaç photoshop sorusu
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Birkaç photoshop sorusu
Arkadaşlar selamlar.
Malum Photoshop çok profesyonel. ama bana fireworks kadar kolay gelmiyor. fireworks ile kolayca yaptığım ama Photoshop ile yapamadığım şeyler var. burda onları sormak istiyorum. 1. Rectangle Tool ile bir dikdörtgen çizdik. daha sonra ince ayar vererek o dikdörgene nasıl ovallik (round) verebiliriz. Rounded Rectangle Tool'dan bahsetmiyorum. 2. Herhangi bir şekil için en x boy (width x height) değerlerini kolayca nasıl anlarız ve bunları kolayca nasıl değiştiririz. (Photoshop da ayar verebiliyorum ama virgüllü değerler çıkıyor. kolayca piksel piksel ayar veremiyorum.) Şimdilik bunlar. aklıma geldikçe sorarım. yardımcı olanlara teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: *****
|
Re: Birkaç photohsop sorusu
1.Select / Modify / Smooth
2.F8 NOT: Boyutu ogrenebilmek icin secim yapmaniz gerekli. Ayrica piksel piksel calismak zordur, ancak buyuterek yapabilirsiniz. Sizin de bildiginiz gibi Photoshop vektorel degil, bitmap tabanli bir programdir. Vektorel destegi de vardir tabi ki ama bu fotograf makinesi ile video kamerayi kiyaslamak gibi birsey. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Birkaç photoshop sorusu
Arkadaşlar yine fireworks de bulunan Export Area Tool yerine Photoshop da ne kullanabiliriz. bir bütünden sadece belli bir kısmı çıkarıp imaj olarak almak için croplayıp kaydetmekten başka ne yapabiliriz. teşekkürler.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!