Zoque.Forum
»
font-monotip
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
font-monotip
merhaba,
LCD bir ekranda kullanılmak üzere bir fonta ihtiyacım var. ciddi bir programda kullanılacağı için okunabilirliği yüksek Arial gibi sans serif temiz bir font olması gerekiyor aynı zamanda en boy oranı kısıtlanmış o yüzden monotip ( aynı boydaki her harfin eni de eşit ) bir font olması şartı var. bu şekilde font bileniniz var mı? ben ücretsiz fontlar arasında gezdim ama aradığım özelliğe uygun bulamadım daha çok monospace karakter var. acilen bir dizi font bulmam gerekiyor...yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Re: font-monotip
Alıntı:
önerdiğin fontu bulmaya çalıştım ama .exe olarak bulabildim ancak, bilgisayarda admin olamadığım için kullanamıyorum, ttf olarak bulabileceğim bir yer var mı |
||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
http://www.ascenderfonts.com/font/an...no-family.aspx adresinden önizlemesine bakabilirsin.
exe için de, sanıyorum WinRAR o dosyanın içindeki dosyaları ayıklayabiliyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Verdiğiniz fontu ben de araştırdım, .exe olarak bulabildim ve kurdum, gayet güzel. Hazır elim değmişken biraz font araştırayım istedim, beğendiğim fontlar oldu fakat niyeyse bir türlü kuramadım. İşletim sistemim Vista, indirdiğim yazı tiplerini yazı tipleri klasörü içerisine kopyalıyorum fakat herhangi bir editörde veya programda (örneğin MSN) yazı tipini göremiyorum. Haliyle kullanamıyorum. Bu konuda fikri olan var mı acaba?
Bir de, az önce araştırdım demiştim fontları. Şurada güzel fontlar var, göz atın belki beğendikleriniz vardır içerisinde. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Sağ tıklayıp "Kur" diyorduk sanırım fontlar için. Ya da Denetim Masası'nda yazı tipleri klasörünü açıp Dosya->Yazı tipi al benzeri bir yolla aktarıyorduk diye hatırlıyorum.
Özellikle programlama için çok hoş yazı tipleri var ancak çoğunda Türkçe karakter desteği yok, hem zaman zaman yazdığım Türkçe kod ve açıklamalarda hem de kodlara adımı yazarken Türkçe karaktere ihtiyacım oluyor. Andale Mono da bu konuda Türkçe karakterlere sahip en güzel yazı tiplerinden bir tanesi. Yardımcı olabildiysem ne mutlu ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!