Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Illustrator CS3 bir kaç özelliği bulamadım

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.05.2008   #1 (permalink)

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Illustrator CS3 bir kaç özelliği bulamadım

Selamlar
illustrator CS3'te bir kaç yöntemi bulamadım.

1-Paste Inside komutunun karşılığı nedir?

2-FreeHand'deki Join Blend to Path yöntemi ya da benzer bir komut var mı? Önce bir objeyi blend yapıyorum [15 tane çoğalttım örn.], daha sonra başka bir şekli seçip, blend yaptığım grubu da seçip "Join Blend to path" komutuyla yapılmış olan blend'i diğer şekle göre yeniden ayarlıyor. Yuvarlaksa etrafına dolandırıyor mesela.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.05.2008   #2 (permalink)

hayatisenturk's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Illustrator CS3 bir kaç özelliği bulamadım

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Selamlar
illustrator CS3'te bir kaç yöntemi bulamadım.

1-Paste Inside komutunun karşılığı nedir?

2-FreeHand'deki Join Blend to Path yöntemi ya da benzer bir komut var mı? Önce bir objeyi blend yapıyorum [15 tane çoğalttım örn.], daha sonra başka bir şekli seçip, blend yaptığım grubu da seçip "Join Blend to path" komutuyla yapılmış olan blend'i diğer şekle göre yeniden ayarlıyor. Yuvarlaksa etrafına dolandırıyor mesela.
1-Object>Clipping Mask>Make

2-2 türlü yapabilirsiniz.
a-Blend'i yapıp seçili hale getirir pen tool ile hayali peth'i istediğiniz forma sokarsınız.
b-Blend'i yaparsınız. İstediğiniz path'i çizersiniz. Path ile Blend'i birlikte seçip Object>Blend>Replace Spin komutunu uygularsınız.
hayatisenturk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.05.2008   #3 (permalink)

MGoktas's Avatar

Tam istediğim gibi olmuyor ya da ben bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım.

Yapmak istediğim ve karşıma çıkan...
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg Untitled-1.jpg (52.6 KB, 8 defa görüntülendi)
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 07.05.2008   #4 (permalink)

hayatisenturk's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
MGoktas tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Tam istediğim gibi olmuyor ya da ben bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım.

Yapmak istediğim ve karşıma çıkan...
illustrator'ın Clipping Mask'ı ile FreeHand'in Past Inside'ı birbirinden farklı mantığa sahiptir. illustrator maskeleme yapar. [Rengi değiştirebilirsiniz.]

Örnekteri çalışmayı gerek FreeHand'de gerek illustrator'da neden Blend ile yaptığınızı anlayamadım. Üstelik FreeHand'de yaptığınız Blend sorunlu. 12 çubuk var fakat path etrafında dönünce 11 tane kalmış! Bunu illustrator'da Filter>Distort & Transform>Transform... ile yapın. Etki istediğiniz gibi olduğunda dilerseniz Object>Expend Appearance komutu ile objeleri birbirinden ayırabilirsiniz.
hayatisenturk şu an çevrimdışı  
Old 07.05.2008   #5 (permalink)

MGoktas's Avatar

Freehand'de sadece Join Blend to Path komutunun şeklini göstermek amacıyla rastgele yaptım. Objenin büyüklüğüne göre fazla geleni görüntülemiyor, ona göre sayı ve aralık ayarlaması yapıyorum. Rotate on path seçeneğiyle şekilleri dairenin etrafında bu şekilde dönderiyorum. Bu seçenek kaldırılırsa illustrator'daki görünüme geçiyor.

Bu işi Freehand'de ve blend ile yapmamın pratikliği şu; Örneğin yuvarlak bir grafik çalıştım içinde çeşitli yazılar, şekiller var. Tam ona göre etrafında dolanmasını istediğim bir şekil çoğaltmak istiyorum, yuvarlağı tam üzerine clone yapıyorum ve çizdiğim şeklin ortalayacağı mantığını hesaba katarak biraz büyütüyorum. Blend yaptığım nesneyi tekrar blend komutuyla istediğim dairenin etrafında dönderiyorum. Şekil sayısını blend yaptıktan sonra da istediğim görünümü kazanana kadar değiştirebiliyorum.

Yani ölçüyle, hesapla uğraşmadan kolayca ve pratikçe bir yöntem bu benim için.
illustrator / Effect / Distort & Transform / Transform komutuyla çözdüm sorunu, teşekkür ederim.

Transform yöntemi hem Fh'de hem de burada daha ölçülü ve kontrollü bir yöntem ama blend çok daha pratik, o yüzden tercih ediyordum, illustrator'de de böyle pratik bir şey var mı diye aramıştım.

Teşekkürler hocam.
İyi çalışmalar.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

adobe , illustrator cs3 , join blend to path , paste inside

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:04.