»
Yeni resim ve acıklaması
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Resim : http://www.lostpixels.com/images/rab.jpg Teknikler ; Once anatomi resimleri aldım (5 tane ) Sonra robot resimlerini aldım (7 tane) Sonra bir kelebek resimlerini aldım (3 tane) Bir kadın resmi ekledim. Sonra sırayla her resmi en az 4 kere kopyaladım, bazı yerlerini sildim, layer effectleri ile ust uste yerlestirdim. Sonra kompozisyonun anafikri olan, makine ve insan teması için resmi siyah ve beyaz olarak ikiye ayırdım. Ortaya kız resmini koydum ki geçiş yapsın.Ikısıne de ait değil ama parcası seklinde. Sonra kelebek kanatlarını yarı gorunur hale getirip sol tarafa yaydım, ve latince siyahbeyaz insan vucudu resminin arkasına yerlestirdim ki insan kanatlı gibi gorunsun. Sonra ortaya daha yesile yakın bir ton attım.Renk kaymasını saglamak icin... Bu sırada sag tarafada robot resimlerini yerlestirdim ve o kısmın daha karanlık olmasını sagladım, Ayrıca her iki tarafa da gozle farkedilmese de derinlik saglasın diye daha once cektigim bir perspektif bina resmini yerlestirdim. Resimleri overlay ve soft light layer effectleri ile daha birbirine yaklastırdım(renk ve ton) Birazcık hue,saturation, Birazcık erase ve brush... VE ta taaa... Toplam sure ? Consept icin 5 gun . Yapım ıcın 8 saat. Sorularınız varsa , alemsah.ozturk@plusv2.com |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bence çok güsel olmuş fakat renkleri bir tutsaydın yada arada cok fazla fark olmasaydı daha ii olurdu ...
he birde robotlar güzelde birtanesi sagdaki turunculu robotun yerine daha kaliteli bisii yapsan daha iyi olur ..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
Merhaba Alemsah (?) LostPixels,
burada aciklamali calismani sundugun icin tesekkurler. Bu resimde cogu calismalarin gibi guzel olmus. Ama sanki daha "prototype" statusunde gibi (nasil bir cumle oldu ama ). Ozellikle resimin ust kismi, yani butun genisliginde ilk 20-30 pixelde goze hos olmayan birkac eksik var bence. sol ustde, kelebegin kanatlari arasindaki "kesik" bir parca var, orayi duzelt istersen. sag ustde, mavi köse fazlalik ve yukarda kesik bir cumle/kelime var. benim gozume acaip batioo ![]() sen ne diyorsun? bu resimden ayrilmaz parcalari onlar diyorsan hersey tamamdir. Not: Sevgili Zolti[x], renkler ve zevkler tartisilmaz derler ya, cok dogru derler...! Senin hockey calismani daha hala goremedim Adamakilli bir server'e gecersen, http://www.brinkster.com veya http://www.f2s.com vs. daha iyi olur sanirim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
tabiki haklısın ama bende fikrimi sundum sonuçta buraya yazmasının sebeplerinden biri herkezin düşüncesini almak
en sonunda host aldım zaten tüm dosyaları upload edecemama bu adresten kesin kes çıktığına eminim http://members.nbci.com/_XMCM/ardabi.../gfx/hokey.jpg
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
zoltix beni yanlis anladin herhalde. tabiki dusunceni yazmakta serbestsin.
ya zoltix, verdigin baglanti inanki calismiyor (bende)...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: .
|
Lemi,
linki kopyala ve adres bara yaz..disardan link kabul etmiyor galiba xoom. Demin baktim bende calisti. Bu arada, Z o l t i [ X ], calisman guzel olmus dostum tebrikler. Umarim devami gelir bunlarin.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Ok TurkBros oldu simdi..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Walla bence mütiş.
Çalışman gerçekten çok hoş olmuş. Üstelik yazdığına göre de baya uğraşmışsın. ellerine sağlık. ben pek eleştirilcek bir yönünü bulamadım. Hadi kolay gelsin..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sorular - Cevaplar
Tesekkurler.
- sol taraftaki kesiği ozellikle yaptım,ama kaldırılabilir problem deil. - sagtaraftaki mavilik bir eksik evet farkındayım ama bu resmin son hali deil.Bu bir Duel için yapıldı diger tasarımcı sagdan devam edecek , o yuzden ona biraz yer bıraktım. Resmin tek olarak tamamlanmıs hali ayrı bir dosyaydı aslında onu link versem daha iyi olurdu sanırım. http://www.lostpixels.com/images/fleshmachine.jpg - Ikı taraftaki rengin farklı olması compozisyonla ilgili birsey. Makine tarafı daha karanlık ve yaglı hissini versin istedim, Insan tarafı ise daha aydınlık ve renklı hatta belki biraz karısık olmalıydı. Bu yuzden renk olayı kompozisyonun bir parcası oldugundan boyle tesekkurler. sanırım asıl resim daha doyurucu olacak. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!