Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Ben nasıl grafik öğrenirim?

Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.10.2001   #1 (permalink)
hayalci

Ben nasıl grafik öğrenirim?

Merhaba arkadaşlar.Ben 14 yaşında bir webmasterım. Ya da şöyle diyim 1998 yılından bugüne webmasterlık yapmaya çalışan az buçuk bir yerlere gelmiş ancak hala grafik bölümü kötü olan biriyim. Arkadaşlar yada abiler ablalarım. Lütfen bana grafik öğretin! Yani ben grafik çalışmamı geliştirmek ilgi çekici siteler yapmak istiyorum. Böylece müşterilerimin dikkatini çekebilirim. Fireworks ve Photoshop nasıl öğrendiniz? Yani bir iki taktik verin. Nasıl grafik yapabiliyorsunuz. Ben hayal gücümü kullanıyorum(ki zaten nickim hayalci) ancak bir türlü hayalimdeki tasarımı hayata geçiremiyorum. Webdersleri.com falan demeyin baktım öğrenemedim. Siz nasıl öğrendiniz püf noktaları nelerdir??? Lütfen yardımcı olun..

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.10.2001   #2 (permalink)
pixage

pixage's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 3
Bu programları öğrenmenin bence iki yolu vardır
birincisi programın eğitimini almaktır (kitap, kurs, internet falan filan)
ikincisi de programı aç başla denemeye sağını solunu karıştır menülerin altını üstüne getir kısacası DENE ve YANIL, sorun olursa buraya gel sorunu sor, göreceksin oluyor
ama iki yönteminde bir püf noktası vardırki oda SABIR , eğer başarmak istiyorsan basitten mükkemele doğru bir yol olduğunu bil ve basamakları birden bire atlamaman gerektiğini unutma.
Ayrıca bir konu için birden çok programla uğraşma vakit kaybedersin.
Hadi bakalım kolay gelsin...
pixage şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.10.2001   #3 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

Yer: izmir
öğrenme açısından tavsiyem kendin deneyerek bul. ve bunun tek bir ortağı var zaman.. zamanla herşey yerine oturur. 4-5 ay gibi kısa bir sürede amacına uygun şeyleri yapabilen duruma gelebilirsin. ama sana tavsiyem neyin ne işe yaradığını anlamaya çalış ! inglizce biliyorsan bu sana çok daha kolay gelir.

ayrıca albatrosun dediği gibi çok takıldığın yer olursa da burda sor cevabını alamayan pek olmadı
hadi sana başarılar ve kolay gelsin
Old 17.10.2001   #4 (permalink)
malina

malina's Avatar

grafik bilmekle Photoshop kullanmayı bilmeyi karıştırdığını farkettim.

grafik konusunda bilgi edinmek için yapılmış örnekleri inceleyebilirsin. Hangi renkler bir arada kullanılıyor, resimlerin büyüklüğü her yerde aynı mı, font büyüklüğü nerede nasıl değişiyor? Öne çıkmasını istediğin şeyi nasıl vurgulayabilirsin? Çizgi ya da renk değişimleriyle bölümler birbirinden ayrılınca bıraktığı etki nasıl? Bu sorulardan onlarca daha sorabiliriz.

Photoshop grafik için kullanılan araçlardan birisi ve onu öğrenmenin koşulları farklı... grafik konusunda bilgilenmeden photosohopta yapacaklarını kullandığın bir site de çok başarılı olmayabilir....

Çevrene baktığında bunun örneklerini de görürsün. Abartılı butonlar, yazının okunmasını önleyen arka zeminler... Aslına butona veya zemine tek başına baktığında onların oldukça güzel oldukları da doğrudur. Yani Photoshop bilgisi yerindedir. Ama önemli olan grafik bilgisidir, elindeki bütün malzemeyi bir arada kullanma becerisidir.

www.webdersleri.com dan birşey öğrenemediğin fikrine katılıyorum çünkü orada programı kullanmayı biraz öğrenmiş olanlara birkaç konuda daha bilgi verilmektedir.

http://www.hacettepe.edu.tr/turkce/k...ndekiler.shtml adresinden işinize epey yarayacak bilgi edineceğinizi umuyorum.

Bu konuda yazdıklarımı toparlamam baya uzayacağa benziyor çünkü :)
Old 17.10.2001   #5 (permalink)
hayalci

Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu KONUDAn şu sonucu çıkartabiliriz, çalışmalıyız, sabırlı olmalıyız ve denemeliyiz. Evet şu kelime hoşuma gitti denemeliyiz. Olmadı bir daha denemeliyiz. Deneyeceğim. Ben Photoshopu çok güzel bir program olarak görüyorum ama kullanışlı değil galiba.(P.SHOP. 5.5 Kullanıyorum) Ben daha çok fireworks öğrenmek istiyorum. Ama çalışacağım ve güzel grafikler yapacağım.
Malina sen webderslerinin sahibi olmalısın. Seni duymuştum. Hatta bir yabancı sitenin sponsorluuğunu yapıyordun. O siteye girdim ve mükemmel grafik çalışması yapmışsın. İşaalah bende yakında profosyonel olurum.
Bu arada bana fireworks dersleri vveren siteleri söylerm,isiniz?

Old 17.10.2001   #6 (permalink)
nikita

nikita's Avatar

kendimden örnek vereyim.
ben de senin gibiydim.şöyle güzel şeyler yapmak geçerdi içimden,hala da geçiyor.ne yapmalı dedim kendi kendime...bir kitap almaya karar verdim.Photoshop 6 sistem yayıncılıktan...artık ne kadar iyi onu daha deneyimli arkadaşlara sormak lazım.
neyse;ondan sonra gördüm ki üstün körü o kadar zamandır kıyısından ucundan kullandığım bu programda ne de fazla özellik varmış...o zamandan beri hem deneme yanılma,hem kitap bazen değişik sitelerden ipuçlarıyla kendimi geliştirmeye çalışıyorum..

sonuçta bu tür şeyler uğraşmakla,değişik şeyler denemekle öğrenilebilir.
Yanıt

Etiketler
ogrenirim , grafik , nasil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:45.