Zoque.Forum
»
hue sturation la ilgili soru
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
hue sturation la ilgili soru
Arkadaşlar ben photosop’ı yeni kullanıyorum ve bazı yapmaya çalıştığım efectler var. Bunun için yardımınıza ihtiyacım var. Photoshop üstadları öğrenmek istediğim ilk şey bir resimde hue sturation’ı resmin bir bölgesinde (mesela sağ üst köşede ) mavi, altta sarı, sol tarafa kırmızı olarak uygulayabilir miyim. Bazı çalışmalarda görüyorum bunu. Ve de renk geçişleri ani değil ton-ton kayarak yapılıyor. Yoksa lasso tool felan kullanarak keskin renk farklılığı oluşturarak yapılabiliyo ama pek estetik olmuyor. Maviden kırmızıya seviyeli geçişle nasıl yapılır? Birde aynı renk tonlarını seçili hale getiren magic wand tool da ayar yapılabiliyormu. Yani seçili renk tonlarını daha hassas ayarlarla daraltabiliyor muyuz. Mesela kırmızı bir alanı seçerken pembe alanı da seçili hale getirebiliyor. Sadece aynı tonları, kırmızının bütün tonlarını değil de bir tonunu seçili hale getirmek için bir ayar yapılabiliyor mu? Son sorumda bir resmi hazırladığım başka bir resmin, zeminin üzerine yerleştirmek istiyorum. Ve bu resim mesela bir göz. İndireceğim göz resmi kare şeklinde. Bu resmin bulunduğu layerin opacity ayarını kenar kısımlara doğru düşük ve merkezde ise yüksek yapabilir miyim, veya resmi farklı bir dosyada kenerlarını transparan yapma yötemi ile kaş ve göz çevresinden uzaklaştıkça taransparan hale getirebilir miyim. Sonra bunu resme eklerim mesela. Cevaplarınızı bekliyorum. Herkese bol selam.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Anthro'cuğum, öncelikle bu kadar soruyu bir mesajda yazdığın için teşekkürler
Biraz kafam karıştı ama birkaç kelam edeyim: Ani olmayan renk geçişleri Gradient aracı ile yapılır. Herhangi bir bölgeyi marquee tool ile seçip (mesela kare şeklinde) gradienti o bölge üzerinde uygulayabilirsin. Daha sonra da seçimi kaldırmadan Hue and Saturation uygularsın. Magic Wand'a gelelim. Eğer Photoshop 6 kullanıyorsan (ki ben kullandığım için ona göre anlatıyorum) magic wand tool'u seçtiğin zaman yukarıdaki toolbar'da bir tolerans ayarı olması lazım. Şu anda tam hatırlayamadım ama neyse... İşte oradan seçim için ne kadar sapmaya müsaade edileceğini belirliyorsun (ya da en azından ben öyle sanıyorum.) Opacity hakkında bir şey söyleyemeyeceğim; çünkü bahsettiğin olayla ilgili hiçbir fikrim yok. Ama anlatan olursa çok güzel olur tabii...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Troddler ilk iki soruya yeterli yanıt vermiş. eğer 6.0'dan önceki versiyonlardan birini kullanıyorsan Magic Wand aracının ayarını window/options seçeneğinden değiştirebilirsin. ilk açtığında bu değer 32'dir. 3. sorunu ise şu şekilde yapabilirsin.
transparan yapmak istediğin layer'ı seç. menüden layer/add layer mask'ı seç. bu şekilde layera maske eklemiş oluyorsun ki panelin farklılaştığını göreceksin. daha sonra gardient tool (G) seç. gardient'i seçince üstte çıkan seçeneklerden (umarım 6.0) kullanıyorsundur. radial gardient'ı seç ve resmin herhangi bir yerinden seçip köşeye doğru bu efekti ver. birkaç denemeden sonra sanırım istediğini elde edersin. bu arada istediğinin tam tersi olursa yani resmin ortası şeffaf sışa doğru netleşirse yine üstte reverse seçeneğini aktif hale getir.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!