Zoque.Forum
»
Öğüt verebilecek kişiler ARANIYOR!!!
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
wallahi biraz görgüsüzlük gibi olacak ama gönderebilir misin?en azından kullandığın objelere ne tür efektler uyguladığın veya nasıl bir yerleşim planı yaptığın hakkında bilgi sahibi olmuş olurum.İlgin için teşekkürler...
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Still haklı (adını bilmiyorum) , anlatmak itediğim bu işin sanat iş olduğu neyse buraya 100 150 satırlık bişi yazmıştım ama bir daha düşündüm ve hepsini siliyorum girmiyorum detaya.
Ancak şu bilinsin. Şu sitenin borderları ve arasındaki bg ler de sanatsal bir şeydir. Neticede yapacağın şey adamın ağzına top koymak olsa bile. Ancak bu tütrde bir topic açılırsa herşeyi bildiğim kadarı ile anlatacağım. Bu arada işin ticari kısmını düşünmedim, düşünmem de düşünmeyeceğimde. Yanlış anlamışsın.
Fastdown.net - Downloadable music, photo, trailer. Best-loan-services.com - Best loan services. Useful-webpages.com - Best way to surf! Mesaj nedo tarafından 31.07.2002 (17:03) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
sunu söyleyebilirim...
..[VaLS] BLUESKY.
aslinda senin sorunun PS degil, daha cok düsünceyle ilgili bir ikilem. teknigi uygulamak la, icerik arasinda büyük fark var, teknigi iyi derecede kullanmak icerik olarakda iyi seylerin ortaya cikacagi anlamini cikartmiyor ortaya. dolayisi ile senin PS dan cok biraz daha estetik, grafik, etüt etme,gözlemleme, kitch,soyut calisma, ve devamli okumak. ilk basamakta bunlar siralanabilir. görsel fantazini gelistirmen gerkiyor. PS icin bir yil aslinda cok uzun bir süre, bu baglamda görsel sanatlari yakindan takip etmen gerekiyor. teknigi arac olarak kullanirken, icerigide düsünce olarak yorumlaman gerekiyor. Buda su soruyu gündeme getiriyor; kreativ olmayi ögrenmek mümkünmü? bazilarina göre mümkün bazilarina göre degil. ben degil diyenlerdenim. ama eger kendini tatmin icin yapiyorsan, hosuna giden görsel calismalariin benzerlerini yapmaya calis belki onlardan ilham alabilirsin. schliesslich jeder hat eine muse |
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Izninizle "Computer graphics" ve sanat lafi gecen bir yerde buyuk usta enayla ablamizi burada anmak istiyorum.
Bence PS ya da diger tasarim "arac" lari sadece aractir. Amac degil. Amacin PS nin ya da diger programlarin tum birimlerini ogrenmek degil bu birimleri kullanarak bir calisma sunabilmek olmali. Sanirim Nedonun bahsettigi ( Ve benimde katildigim) olay bu olsa gerek. Yani PS nin tum bilesenlerini ogrenmek tasarimci olmak icin yeterli mi? Sanat okullarinda ogrenim goren kisilerin sikla yakindigi olayda buradan kaynaklaniyor.Her onune gelen bir PS ( Konu bu oldugu icin PS diyorum) kitabi alip tum teknik ozelliklerini ogrenince CV sine "cok mukemmel fotosop biliyorum" yaziyor. Ben suna inaniyorum ki PS kitabi yerine kisi gorsel sanatlarla ilgili bir kitap alip okusa "tasarim" adina kendini cok daha iyi gelistirmis olur (Eflatun arkadasimiza katilmaktayim). PS yi ya da diger programlarin teknik kullanimini ogrenmek ( Bu konuda uzman olanlardan ozur diliyorum) kadar basit bir baska is daha olduguna inanmamaktayim. Bunun disinda bence sanat akedemik catiya sigmayacak kadarda genis kitleleri ilgilendirir. Sanat okullarinda okuyan kisiler her ne kadar kabul etmek istemese de realite su ki sanatin her dalinda yetenegi olan kisiler akedemik egitim alsin almasin bir yerlere gelebilmektedir. Tarih bunun ornekleriyle doludur. Son olarak sozumu basladigim gibi enayla ablamizla bitirmek istiyorum. ![]() ---- ![]() http://enayla.deviantart.com
ozg savasa hayir / no war http://www.geocities.com/savasolumdur/ http://www.oezers.com/antiwar/default.asp Mesaj ozg tarafından 01.08.2002 (14:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Herkez bu işin sanat işi olduğunda hemfikir olduğunu görmek güzel en azından insanlar eskisi gibi ne yapacaklarını yada yaptıklarını bilmeden birşeylere atılmayacaklar.
Mükemmel ps bilmek de saçma sapan bir kullanım. Ps i kullanmak çok zor değil günümüzde başta Ingiltere ve Fransa olmak üzere Adobe design pack i 4 ayda öğreten ki gerçekden öğreten kurslar var. (indesign, ps, illutrator) Max ve maya gibi programlar da sanırım 6 - 10 ay içerisinde öğrenilebilir. Bunların teknik kullanımı da kişide zeka ve pratik zaka + bilgisayar kullanımını gözönüne alarak 1 yıl ila 1.5 yıl arasında oluşur. sorun bu ıse eger arkadasım cevabını almıs oldun. Turkıyede de sayısal grafık gıbı kurulus Emre San gıbı kısıler bu tur kurslar verebılyor. Sundan da emınım kı eger ıq su 10 degıl ıse bır ınsanın bu programları teknık acıdan yeterlı denecek bır sevıyede kullanabılır. Ancak ıse adepte olma ve sanat egıtımı tahmını 2-8 sene arası bır zaman alacaktır. Isın aslı ıse bu egıtımın calısma sırasında hep devam edecegı ve hıc bıtmeyecegı gercegıdır. Yukardıdakı resımlere lınk verılmesı de daha ıyı olacaktır.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Emre Şan Kurs veriyormu bilmiyorum hiç sormadım ama eğitici seminerleri var.
Konu heralde anlasılmıstır. İs sanat isi tabikide. program bilgileri yada fikirler önemli değil. Kısaca işin gerektirdiği ortantı neyse onu saglayabilmek. Söylendiği gibi buda 10 dk yada 1 yılda olucak bi iş değil. Bu işin sonu yok. Gittiği yere kadar gider. Sonu gelmez. Yukardaki eserleri yapabilmek birşey ifade etmiyor. Önemli olan ne için yapıldıgıdır. Saygılar.. |
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Bir ara sayfasında vardı. Bilemeyeceğim hala düşünürmü düşünmezmi. Ama kim olursa olsun saati 10-50 dolar arasında oluyor genelde. (1 by 1)
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
"Yukardaki eserleri yapabilmek birşey ifade etmiyor. Önemli olan ne için yapıldıgıdır."
"Sanat ne icin yapilir? " konulu bir tartisma platformu olusturulsa eminim bu tartisma insanligin sonuna dek surer. Ama sundan da eminim ki bu ici "bos" bir tartisma olmaz. En azindan toplum olarak icine suruklendigimiz bu duzeysiz dunyadan siyrilabiliriz. Sanat bir dusunceyi, bir duyguyu, bir guzelligi ortaya koymak icin cesitli yontemler uygulanarak erisilen insan yaraticiligi olarak tanimlaniyor ( Bkz.Ansiklopedi) Ozellikle "insan yaraticiligi" kavramini vurgulamak istiyorum, bu o kadar soyut bir kavramdir ki dunya uzerinde 6.000.000.000 insan yaraticiligi bulmak mumkundur. Elbette sanat, tarih boyunca gecirdigi evrim neticesinde belirli estetik olculer kazandi. Ancak hic bir kaliba sigmayan eserlerin "sanatsalligi" hakkinda kimse ahkam kesemez. Tanim bize bu hakki vermemektedir. Tarih boyunca gorulen akimlara da baktigimiz zaman yukarida bahsettigim durum acikca gorulebilir. Her akimin "oncu" eserleri, daha once var olan akimlara refleks olarak ortaya cikmis, yaygin olarak benimsenmis kaliplara ve estetik anlayislara meydan okumustur. Zaten "sanatin evrimi" dedigimiz seyde bundan baska bir sey degildir. Eger tarih boyunca marjinal cizgide erisilmis "insan yaraticiligi" nin "sanatsalligi" yargilanmis olsaydi, bugun sanat tarihinde ne yeni akimlari okuyor olurduk, ne de ufkumuzu bu kadar genisletebilirdik. " Estetik yargilanabilir, ama Sanat asla." Estetigi yargilayabiliriz, konuyu acan arkadasimizin eserlerini "Guzel" ya da " cirkin " olarak nesnesellestirebiliriz. Eser sahibinin estetik anlayisini gelistirebilmesi icin cesitli yazili eserler okumasini onerebiliriz. Ancak bunun tam tersi fikirlerde sanatin bir parcasi oldugundan isin "Sanatsal boyutu" nu yargilamak anlamsizdir. Kisaca "bir guzelligi ortaya koymak icin erisilmis yaraticiligin" guzelligi yargilanabilir, yaraticiligin kendisi yargilanamaz. Akademinin burada yuklendigi misyonu iyi analiz etmek gerekir. Akademi Sanatci yetistirir, ancak Sanatin yargilandigi bir mekanizma degildir. Akademi disiplindir, cok faydali bir disiplindir ancak olmazsa olmaz bir kosul degildir. Sanat icra eden kisinin akademik egitim almasi vizyonunu genisletir, ancak akademik egitim almamis kisilerinde Sanatta kendilerini gelistirmesi mumkundur. Buradan hareketle basligi acan arkadasimizin yaptigi/yapacagi eserler bir sanattir. Cunku (Kendisine ait) guzelligini ortaya koymak icin eristigi bir yaraticilik vardir. "Sanat ne icin yapilir? " Yani bu yaraticiligin nedeni nedir? Eger her ozgun esere Sanat eseri diyor isek, bu neden, herhangi bir sey olabilir. Gercekten somut bir amac guden nedenlerden biri olabilecegi gibi, bir anlik duygusal gerilimden kaynaklanan ve hic bir somut amac gudmeyen nedenlerden biri de olabilir. Sorunun nasil soruldugunu tam bilmiyorum ancak sanatta somut amac gutmek, marxist ideolojinin bir ogretisidir. Bu bana gore yanlistir. Fakat bir baskasina gore dogru olabilir. Salt bir dogruyu bulmak imkansiz ancak tartismak faydasiz degildir... Sanat egitimi almamis bir birey olarak ben boyle dusunuyorum. Dusunduklerimi yanlis bulan kisiler olabilir.Hatta tumuyle yanlis olabilir. Ancak bu benim bakis acim. Her goruse saygiliyim.
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Hepinize çok teşekkür ediyorum ama şunun 1 kez daha altını önemle çizmek istiyorum.Ben yapacağım şeyleri sanatsal anlamda ürün verebilmek için veya Photoshop'u çok iyi biliyorum diyerek hava atmak için yapmayacağım.Eğer ortaya güzel birşeyler çıkarabilirsem siteme koyup veya burada sizler paylaşıp fikrinizi alacağım..Yani benim sizlerden öğüt almamdaki başlıca nedenler bunlar...Saygılar...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!