Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Öğüt verebilecek kişiler ARANIYOR!!!

Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.08.2002   #21 (permalink)
eflatun

cok komik ve naif

ozg ...
göndermis oldugu calsmalara baktimda kendimi gülmekten alamadim.
ne komik seyler öle

ya.. tamam belki teknik acidan üst düzeyde olabilir ama bukadar naif ve kitch olursa benim icin tekniginde bir degeri kalmiyor.
neyse gülmeye devam ediyorum.
böle icerigi sifir komik olan calismalari örnek almayin,... yani ne bileyim iceriginin nivosu yüksel islerle ugrasin

burada david i inceleyebilirsiniz
taninmis tasimcilardan biridir kendisi.
aslinda yapmis oldugu kataloglar cok daha etkileyici.

http://www.davidcarson.com/html/portfolio/intro.html

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.08.2002   #22 (permalink)
ozg

Yer: Istanbul
:))))

Eflatun yazdiklarini okuyunca benimde yuzumde bir tebessum olustu.

Usenmedim bu forumda gonderdigin diger iletileri de okudum. Belli ki kolay kolay begenmeyen saglam bir elestirmensin. Buradan hareketle diyebilirim ki seni guldurebilmek bile bir basari olsa gerek.
ozg şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.08.2002   #23 (permalink)
eflatun

...

....ozg cügüm...

biraz öleimdir :-))
gerci yazdiklarimin hepsini okuduguna pek emin degilim cünkü admin sagolsun, bazilarini silmek zorunda kaldi, herhalde cok provakativ buldu herneyse...

marx derki ayni zamanda, herkes, bu felsefeyi beuys da savunmustu.
herhes santcidir, herkes sanat yapabilir, sanat yapabilmek icin kabiliyetli olmaya gerek yokzur, cobanida , cizenide, sanatci olabilir diyordu, bu bir marxiszce sanatin tanimidir.bana göre tamamen sacma.... bunu ileride birazdaha acabilirim.

heidegger e göre sanati sanatci yapar, sanatci kimdir sanati yapandir ve insandir, insan kimdir, insan; varligin ve ideanin kendisidir... bukadar.(ayni zamanda insan üstü bir varliktir, cünkü sanatida dine yakin ve hatta esdegerde olarak görür)

existensialistlere göre sanat varligin tek sebebidir, sanatsiz insanda olmaz, baska bi seyde...

ama soyuta ulasa bilmek icin somutlasa bilmek gerekir.
sanatci günümüzde somutdan cikarak soyuta ulastigini ve tekrar bu soyutun dahada somut bir sonuc cikardigini fark ettigi an amaclanan sonuca vardigini söyleyebiliriz. ama tabiiki bu devamli böyle olmuyor.iste o soyutu somutlastirabilmek santcini görevi günümüzde.

düsünceyi yabancilastirmak

sunuda bilmek gerekir, günümüzde sanati ve sanatciyi kendisi yapan kriterler vardir, bu kriterler sanati sanat yapar sanatciyida sanatci.....bunlara ileride deiginebilirim..

cünkü sanatci 1900 lülerin basinda bireysel özgürlügüne kavustu ve kendisini o sekilde algilamaya basladi...

bir sanatci elestirmen olarak simdilik bunlar diyorum

Old 07.08.2002   #24 (permalink)
ozg

Su an gunumuzde cagdas sanat akimlarindan biri olarak bilinen Surrealizm´de hatta daha da gerisine
gidersek Kubizm´de, soyutlamanin tersine bir akis oldugunu goruruz. Kubizm tum algilanabilen
gercekleri reddederek, soyutu somuta ulastirmaya calismis, Surrealizm
ise Kubizm´e refleks olarak bu soyutun somutla iliskisini tamamen koparmistir.(Yeni dunyayi yaratmak)

"ozg ...
göndermis oldugu calsmalara baktimda kendimi gülmekten alamadim.
ne komik seyler öle "

Gonderdigim calismalar bence romantik sanat anlayisina uymaktadir. Eger gercekten sanat elestirmeni
isen, birde senin elestirini okumak isterim.

Bunun yani sira senin tavsiye ettigin calismalarin ( Katalog ) hangi sanatsal akimdan etkilendigi
konusunda hic bir fikrim yok. Bu konuda da beni aydinlatirsan sevinirim.
ozg şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2002   #25 (permalink)
ozg

Ya )))

Mailini aldim gonderemedim, yahoo patladi. Sanirsam seni taniyorum, Flashgende DeTURK nikli sahis sen miydin?
ozg şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2002   #26 (permalink)
eflatun

.............

kubizm ve sürrealizm aslinda tamamen somutlasmis örneklerdir.

kubizm aslinda Cezannes gönderme olarak ortaya cikmistir.Cünkü Cezannes Resimin daireden ortaya ciktigini savunarak dairemsi ve yuvarlak nesneler yapabilen herkesin herseyi yapabilecegini söylemistir.
Kubismin öncülerinden Picasso da avignyonglu kizlar("Les Demoiselles d'Avignion") resmini yaparak kösegenlide resim yapilabilecegini savunarak ortaya cikmistir picasso ya Georges Braques da destek olmus ve ayni zamanda picassodan cok daha iyi resim yapabilecegin ispatlamak istemistir.
dolayisi ile ömrüde kisa olmustur (1907-1915) ama ileride bunun etkileri görülmüstür

Ama kubizm isim olarak adini elestiri yapan kisiden alir.

Sürrealizm ise tamamen Sigmund freud un bilinc altini acikliga cikartmasiyla popüler olmus ve gelisimini ona borclu olmustur.
dalide bilinc altini kullanarak yapitlarini gelistirmistir.
Örbegin dali anlamak icin kesinlikle freudu okumak gerekir.

vermis oldugun örnekleri ciddi anlamda "KITCH" benim icin sanatsal degeri olmadigi icin elestrisinide yapmiyorum :-))
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg kub2.jpg (30.8 KB, 13 defa görüntülendi)

Old 07.08.2002   #27 (permalink)
ozg

Kubizm´in belirli geometrik takintilardan yola cikilarak gelistirildigini biliyorum. Evet Picasso´da unlu kubistlerden biriydi. Bence kubizm, soyutu geometrik sekillerle ifade etmeye calisarak somuta yakinlasmaya hedefledi.Evet ama,somuta yakinlastiracagi soyutu, bir baska somut kavramdan beslemekse bahsettigimiz ( Soyutlama) o zaman senin tanimina uymayan bir cok kubik eser gosterebilirim. (Resimde)

Bunun disinda surrealizm konusunda yanilgi icinde oldugunu dusunuyorum.

Bence surrealizm, varligini Freud´a borclu degildir. Surrealizm kavramini ilk ortaya atanda Apollianaire´dir. Zaten surrealizmin ortaya cikisi kubistlerin o asiri simgeci tutumundan kaynaklanmakta degil midir?

Apollianaire soyutun simgelestirilmesine karsi, gercekustuculuk tanimini getirmistir, bunu freud gibi bazi bilim adamlarinin gorusleri desteklemis olabilir. Ancak surrealizm kubizm akimindan gucunu almistir.

Surrealizm icgudusel yaraticiligin bir baska adidir. Bu nedenledir ki surrealist eserlerde mantiksal iliskilere rastlanmaz, her hangi metodu, yontemi yoktur.

Bana gore soyutun somutlastirilmasi bilincli yapilabilecek, metodu olmasi gereken bir eylemdir. Oysa bu surrealizmin fikri alt yapisina tamamen zit bir bakis acisidir. Surrealizmden bahsediyoruz, " Sanatin bir kurali olamaz. " diyen bir anlayisi dile getiriyoruz, buna bir sinir cizebilir misiniz? Zaten Surrealizmin cikisi sinirtanimazlik degil mi? Surrealizmde hangi somuttan bahsedilebilir, surrealizm yeni bir dunya yaratma ozlemi degil mi?, bu dunyanin somut kavramlariyla yeni bir dunya insa edilebilir mi?

Ben bunlari dusunuyorum. Bu arada islemcinin fanini degistirirken sanirim islemciyi yaktim, bir muddet gelemeyebilirim.
ozg şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2002   #28 (permalink)

harddream's Avatar

Yer: istanbul
benim önerim şu olacak mesela

yapmak istediğini kendini zorlayarak değilde o an aklında canlandırdığın bir eyi yapmaya çalış örneğin

yolda yürüyorsun ve bir nesneye gözün takıldı ve hoşuna gitti bence bunu çizmeye veya buna yakın tarz şeyleri yapmaya çalış sonucda insanın hayal gücüne kalmış ve el becerisine kalmış birşey

dediğim gibi yapmak istediğini kendini zorlayarak değil içinden geldiği kadar yap eminim daha başarılı olacaksın ilk önce kurgulayıp sonra yapmaya çalış.
harddream şu an çevrimdışı  
Old 07.08.2002   #29 (permalink)

harddream's Avatar

Yer: istanbul
bence herşey Photoshop veya bu tarz programlarda bitmiyor önemli olan düşündüğünü yansıtmaktır bunu ellde çizerek ortaya koyabilirsiniz.
harddream şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

araniyor , kisiler , verebilecek , ogut

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:46.