Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » Öğüt verebilecek kişiler ARANIYOR!!!

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.07.2002   #1 (permalink)

Yer: İzmir
Öğüt verebilecek kişiler ARANIYOR!!!

Ya arkadaşlar ben genel tabirle bu forumda çömezim ve bilgiye aç olan bir insanım.Özellikle de Photoshop konusunda...Yaklaşık 1 senedir Photoshop'la cebelleşiyorum ve her türlü actionı yutmuş durumdayım.Ama nedense ortaya özelikle experimantel dediğiniz dalda bişiyler yapamıyorum ve bu da beni bir hayli üzüyor.Yani her türlü kaynağı topluyorum üzerinde güzel deişiklikler yapıyorum ama ortaya küsel bir kompozisyon çıkartamıyorum.Bazen belki de ben salağım veya yeteneğim yok diye düşünüyorum ama bilmiyorum işte.Eğer bu konuda bana çeşitli öğütler verebilecek kişiler olursa çok sevinirim...Saygılar...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.07.2002   #2 (permalink)
ozg

Yer: Istanbul
Ben bu konuda uzman degilim ama sunu onerebilirim. Once ne yapmak istiyorsan aklinda tum ayrintilari olusturmayi dene, bilgisayarin karsisina oturup o anda bir seyler cikarmaya calismak strese neden olabilir. Ben banyo yaparken yemek yerken falan hep aklima yeni yeni fikirler geliyor ve bilgisayarin karsisina oturdugum zaman hemen ne yapmak istiyorsam yapip bitiriyorum.

Bunun disinda fotosop ya da diger tasarim araclari , her ne kadar tasarimsal yani sanatsal bi boyutta olsa da, kullaniciya sundugu imkanlar sayesinde yetenegi gelismemis olanlara da cok buyuk firsatlar sunuyor. Bence konsantrasyon eksikligi var gibi sende Bu sorunu yeteneksizlik gibi bir bahaneyle gecistirmeye calismak en kolay cozum olur senin icin.

Calismalarini buraya getir analiz edelim, belki farkli fikirler sunabiliriz. Iyi calismalar.
ozg şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.07.2002   #3 (permalink)

Walla dediğin olabilir çünkü ben bişiyler ortaya çıkarmak isteğiyle bilgisayarın başına oturuyorum ve hiçbir şey düşünmüyorum.Herşeyi akışına bırakıyorum.Öğütlerin için sağol en kısa sürede çalışmalarımı asıcam buraya...
Old 26.07.2002   #4 (permalink)

Bir de birşey soracaktım deviantART'tan aldığım textureları Photoshop'ta nasıl kullanabilirim?Texturizeri kullanıyorum ama ortaya istediğim texture çıkmıyor???
Old 27.07.2002   #5 (permalink)
StiLL

.. Öncelikle yapmak istediğin calısmayı ön planda tutup nerede neler olusturabilirim düşüncesiyle yola cıkmalısın.!

Daha sonra incelediğin gördüğün herhangi çalışmalardan alıcagın ve edindiğin bilgileri uygulamaya dökmek olucaktır...

Tabi bunları genel anlamda uygulaman icin program bilgilerininde olması gerek. Experminets calısmalar Sadece PS ile olmaz. farklı program bilgilerinede sahip olmalısın 3D programlar gibi.!

Ama genel olarak bilgi sahibi olmalısın.! Bilgi herşeyden önce geliyor.
Cunku uygulamalarında yada calısmalarında bilgisizce yaptıgın milyonlarca hata ile sunucagın çalışma göze cok hoş gelebilir ama resmin gerektirdiği kurallara uygun değildir.
Bu sebepten dolayı neleri nasıl uygulicagını araştırıp incelemen gerekir. Bunlarda hop diye olucak işler değil.
Biz bile daha yolun basındayız. Örendiğimiz seylerden cok daha fazlasını örenip bilgi sahibi oluyoruz ve olmaya calısıyoruz.

Resime geçtiğin zaman ana tema Dengedir. İmaj'ın dengesi her yerde olmalı. Uyguladıgın noktalarda bile. Sabit bir orantıda bile denge söz konusudur.
Bunları zaten sürekli yapıcagın örneklerde anlarsın.

Experimental olayına gelirsek, Yaptıgın seyin ilk önce kompozisyonu olmalı yani ne kadar hayal ürünü olsa bile bi kompozisyonu kendi kafanda olusturup imaja dökmelisinki konusu belli olmalı.
Baskası farklı fikirlere sahip olabilir ama temada senin kompozisyonun önemli.
Fakat experiments calısmalar ifade edildiği gibi deneyseldir. Herhangi birşeyi değil belki milyarlarca şeyi ifade eder. O sebepten ötürü o milyarlarca şeyden en önemlisi 1 tane olanıdır. Oda sana ait olanı.

Yapıcagın calısmalarda resme girişin olsun takıldıgın yada herhangi eksik buldugun yada kendi kanaattince bitirdiğin ama aslında bitmemiş bir imaj'ını burda sunabilirsin ve yapılan yorumlardan faydalanırsın.
Çoğu kişi sana yardımcı olucaktır. Bilgi sahibi olan Dostlar var forumda. Sana her türlü destek ve yardım gelir.
Ama bu tür bi düşünceye başlarken öncelikle söylediğim gibi Neyi nerede kullanmalıyım mantelitesini olusturman gerekir.

Sevgiler ve basarılar..

Old 27.07.2002   #6 (permalink)

nedo's Avatar

Yer: İstanbul
Photoshop, 3dstudiomax ? computer graphics ?
Bakın ne kadar konuşuluyor bu konu ancak Türkiyede insanlar bilinçli bilinçsiz atlıyorlar bu işe. Bu olay tamamen sanat olayıdır. Bu programlarda sanat aracıdır. Bu meslekde sanat bölümüdür. Okadar, başka soracak veya cevaplanacak bir şey kaldımı ? Herkez de sanatçı olmadığına göre ? Ben 6 yıldır max ve ps kullanıyorum bir çok şirkette part time freelance çalıştım ki hepsi büyük şirketler ancak genede bir sanatçı ile alakam yok genede 4 yıl sanat eğitimi almış kişiler başımda durdu ve duracak. Ne kadar çok iş çıkarsan başarılı olsanda olacak. Neyse uzatmaya gerek yok...
nedo şu an çevrimdışı  
Old 27.07.2002   #7 (permalink)

Yer: Ankara
1 sene PS için az bir süre...üstelik actionlarla takılıyorsan iyice sakat. sürekli çalışmalısın. gözüne güven. Photoshop sadece araç ve çok güçlü bir araç.
Boozer şu an çevrimdışı  
Old 30.07.2002   #8 (permalink)
StiLL

Nedo sanırım su anki konu senin bilgilerin yada yaptıgın iş değil. Arkadasımız belkide bu işi sanatsal boyutta değil, zevksel bir düşünceyle yapıyor olabilir. Yaptıgın acıklama cok yanlıs. Burda Sanattan bahsedilmiyor. Yapılan her is sence sanatmı? tabikide değil. Sanat olayı cok farklı ve derin bi mevzu. Sen 6 senedir kullanıyosun baskası 1 senedir kullanıyor kimisi kullanmayı bilmiyor ama kullanmak istiyor. Adamın hayali yada bir egosu vardır bukadar basit. Kalkıp bu tip düşüncelerle kafa dagıtmak manasız.

Old 30.07.2002   #9 (permalink)

Ya açıkçası ben ortaya güzel bir şeyler ortaya çıkarıp sitemde filan bunları yayınlamak istiyorum.Yani ben demiyorum ki çok sanatsal bir şeyler yapayım sonra da sergi açıp onları satayım diye...Zaten benim 1 hafta öncesine kadar experimantele karşı hiçbir ilgim yoktu ama StiLL'in yapmış olduğu ağzında gözü olan ağlayan çocuk resmini görünce çok etkilendim ve ben de öyle küsel birşeyler ortaya çıkartmak istedim.Hatta o resmi defalarca inceledim ama ortaya bir şeyler çıkaramadım.Bunun bir profesyonel çalışması olduğunu da çok iyi biliyordum ama en azından sizlerden öğüt alıp kendimi geliştirebileceğimi düşündüm ve böyle bir topic açtım ama nedo galiba sen bu işi sırf ticari olarak düşünüyorsun...
Old 30.07.2002   #10 (permalink)
StiLL

Hayır nedonun söylemek istediği sey işin sanatsal boyutu. orası cok farklı bir alan. Yani sanatsal olayı cok derin bir detaya sahip. Bu yüzden girilmemesi gerek. senin edinmek istediğin pozisyon zaten belli. Eğer kendini ilerlemiş görürsen o zaman yapıcagın şey zaten bu işi kültürel yönden örenmektir. O zaman sanatsal boyuta işin Profesyönel anlamda eğitimiyle örenme aşamasında olucagın icin su an söylenicek hiçbir şey anlam ifade etmez. o sebepten ötürü sanatsal olayı çok dengesiz su an..

I want imaj'ı ile ilgili bi tutorial olusturucam. o imaj zaten bi kaç hatası olan bir imaj. onlarında düzeltildiği an foruma atıp tutorial olusturucam ressurection gibi. ama istersen PSD sini yollayabilirim bişey anlarmısın bilmiyorum yani neyin nasıl ortaya cıktıgını! orasını bilemicem!..

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

araniyor , kisiler , verebilecek , ogut

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:54.