»
// :Pixel Font
|
| Luna Grafik Forumu - 2D Her türlü pixel ya da vektör tabanlı grafik programı (Photoshop, Corel Draw, Freehand, Fireworks...) hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümü kullanabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
// :Pixel Font
Merhabalar.. Şu küçük pixel fontları nerden bulabilirim.. elinde olan varmı acaba.. bende Genetica dan başka yok.. Böyle daha zarif daha güzel fontlar.. var..sitelerde gördüğüm.. Onları nerden bulabilirim..yardım edermisiniz
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: menemen.izmir
|
fontlar için
www.ceviz.net >>>>>>> |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Selam.
Eğer fontları phosohoptan yapmıcam diyorsan, ben ordan yapmam genelde o zaman sana bir tavsite daha keskin kenarlı ve görünümü daha kaliteli fontlama taktiği kullanabilirsin. Buda örneğin Frontpage aç ve orda yazını yaz ve üzerinde değişikliklerini yap büyüklüklerini heşeyi ordan yap. İstediğin tarzda olunca ekranı Capture et ve onu Photoshop'a al ordan da lazım olan kısmı al ve sil geri kalanı. Bu yöntem çok iyi oluyor keskin kaliteli Fontlamada oldukça yardımcı olur sana.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Pixel fontların türkçesine pek ihtiyaç yoktur aslında çünkü pixel fontlar matık olarak da bu tip küçük işaretleri genelde iptal ederler...
Yani pixel fonrlarda "i" harfi yoktur her zaman "I" vardır. Bunun gibi eğer bir türkte pizel font geliştirimiş olsaydı muhtemelen "ğ" "ş" gibi harfleri "g" "s" olarak yapacaktı...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
pixel fontların en ünlüsü silkscreen'dir... Google veya başka bir arama motorundan "download silkscreen"'ı aratıp bulursun. daha sonra fontographer ile bu fontu kendin türkçeleştirebilirsin..
yakın zamanda bana silkscreen'in türkçe olanı gelecek.. elime ulaştığı zaman sizlerle paylaşabilirim...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|