|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
font problemi
Anti-alias none yapınca bazı lekeler çıkıyo arkadaşlar.Yanılmıyorsam yabancı bi sitede bununla ilgili bi yazı görmüştüm. Ama bişey anlamamıştım tabii. Şimdi fontu böyle kullanmam gerek.Bu lekeleri nasıl yokedebiliriz ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
leke olarak neyi kastettiğni bilmiyorumancak özellikle "bitmap/pixel fontlarda" font bbellli bir boyut için tasarlanmıştır. 9px, 11px vs. dolayısıyla bundan başka bir büyüklükte kullandığından bozukluklar oluşturur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ya hayır Arial kullanırkende bu sorun var
ayrıca kullandığım pixeli değiştirincede devam ediyo bide pixel fontlarda bu daha beter bi hal alıyo örnek http://members.lycos.co.uk/delikase/or-nek.gif |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Muhtemel sorun PS' tedir.
Ben de fireworks kullanırken bir ara oluyordu, özellikle büyük yazılarda dolahyısıyla sorunu PS te aramak lazım. Adobe.com support kısmında ve Google dan konu hakkında aratman gerekecek galiba.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
anti alias'ta lekelr çıkmaz, kenarlarda kırıklıklar olur,
bu da PS'nin pixel tabanlı oluşundan. Sen none yaptığında program her bir pixelleri fontun olmasını istediğin renkle dolduruyor. Anti-alias ise, ara renkler (geçiş renkleri) kullanarak bunu ortadan kaldırıyor.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!