»
Spam Savaş Modelleri
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: LND
|
Spam Savaş Modelleri
Spamden çok çektik, çekiyoruz ve çekeceğiz. Bu noktada bizde bir şeyler bir şeyler karaladık. Konuya uzak olanlar forum Arama Motorundan daha fazla bilgi bulabilirler. Peki; Elimizdeki savaş modelleri nelerdir ? (THINK)
|
|
|
|
|
|
Re: Spam Savaş Modelleri
Spyware konusunda şu makale bir başlangıç olarak işinize yarayabilir;
http://ferruh.mavituna.com/article/?218
|
|
|
||
|
|
Alıntı:
A kullanıcıları paralı kullanırken ben B kullanıcıları oalrak paralı kullanıma karşı olursam ne olacak ? -ki karşı olacağıma ve karşı ciddi gruplar olacağına eminim-. Hangi stanrtlara uyacak, eğer zaten bu kadar abuk subuk fikirleri düşünüyorsak bunun yerine sadece bazı kullanıcılardan e-mail almayı kabul edelim veya e-mail için randevu alma sistemleri geliştirelim daha mantıklı
|
|
|
|
||
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
||
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
kusura bakmadım çünkü saygı duyduğum birisiniz. ama bence olaya bir de bu yonüyle bakın eğer bedava posta gönderen kargo şirketleri olsaydı evinizdeki ya da iş yerinizdeki posta kutuları heralde fıçı kadar olurdu. tükürme olayını paralı yapmak ile alakası yok zaten spam paralı olsun demedim. hesaplar sadece sembolik rakamlarda tutulursa herkesin 5-10 tane mail adresi olmaz. bu da trafiği düzene sokabilir. A kullanıcsının kabul edp B kullanıcısını kabul etmem olayı ise zaten her zaman yaşanıyor. örneğin korsan taraftarları ve korsan yazılıma karşı olanlar.. Bu trafiğn düzene girmesi için olayı kullanıcı vicdanında bırakmak ya da gruplaşarak spamlara savaş açalım mantığıyla yapılması da bana imkansız gibi görünüyor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul
|
@nurkan, kargocular hizmetleri için para alıyorlar çünkü onlar da masrafa giriyorlar, sürüme göre düşününce bu büyük rakamlara çıkarsa altından kalkamazlar. ama düşünürseniz email hizmeti için zaten para ödüyorsunuz, domain alıyorsunuz, hosting alıyorsunuz felan. tekrar bu hizmet için para istemenin manası yok bence.
earthlink ya da başka bir firmaydı sanırım spam önlemede önemli bir adım olabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar. buna göre email gönderirken, alıcı sunucu gönderen adresin gerçekte varolup olmadığını sorgulayacak eğer varsa kabul edecek. yoksa reddedecek. günümüzde spamlarin büyük çoğunluğunun fake adresler üzerinden yapıldığını düşünürsek bu etkili bir yol olacaktır diye düşünüyorum. bunun yanında devletin de bazı yaptırımlar uygulaması spam'i oldukça düşük bir seviyeye çekecektir. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: ankara
|
ve Hotmail turkce yolda ama nedense parayla... haber http://www.ntvmsnbc.com/news/265756.asp?cp1=1#BODY
bu arada bugun spamin 10. yılıymış |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul
|
Spam'le savasma tekniklerinden Karsi Atak fikrini pek tavsiye etmiyorum.
Bir defasinda surekli bicimde spam mail aldigim bir firmaya fena halde taktim ve usenmeden VB'de mail gonderen minik bir programcik yazdim ve body olarak kendi maillerini ekleyim ustunede sizde bir tane alin yazdim ve loop'a sokarak 32500 tane gonderdim. Sonuc: Adamlarda bana kafayi taktilar ve benim gonderdigimin tam iki katini gonderdiler ve altinda bir not: Bu urunden bir tane almazsan hergun bu kadar mail gelecek. :-) Adresi kapadim ! Simdi: O zaman acemiydim simdi fake adres kullanarak gonderenlerin maillerini kendilerine 24 saat boyunca saniyede bir reply edecek bir program yazma fikrini cagristirdiniz. Kendime engel olmaliyim sanirim. Ciddiyet: Farkli bir cozum onerisi getiremiyorum. Cunki mevcut onerilerin bile yarisina uysak ciddi bir mesafe kaydedecegimize inaniyorum. Sevgiyle...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!