|
|
|
|
Yer: LND
|
Spam Savaş Modelleri
Spamden çok çektik, çekiyoruz ve çekeceğiz. Bu noktada bizde bir şeyler bir şeyler karaladık. Konuya uzak olanlar forum Arama Motorundan daha fazla bilgi bulabilirler. Peki; Elimizdeki savaş modelleri nelerdir ? (THINK)
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Re: Spam Savaş Modelleri
Merhaba, Source IP'sini bildiğiniz bir spammer'ı, eğer IP adresi bir sunucuya ait ise, sunucu yöneticilerine şikayet edebilirsiniz. Örnek olarak biz, bizim mail server'larımız kullanılarak spam yollanması halinde müşteriye verilen tüm hizmeti durduruyoruz. Aslında IP adresi PC'ye ait ise aslında IP blogunun sorumlusuna da şikayet edilebilir ama örnek olarak TTNet bir ADSL kullanıcısı spam gönderiyor diye işlem yapmaz herhalde.. Diğer taraftan sunucularınızda bl.spamcop.net gibi aktif spammer listeleri kullanabilirsiniz. Biz birde spam gönderenlere üzerinde beyaz "Spam is Illegal" yazan 5-10 tane simsiyah sayfa fakslıyoruz. Winfax üzerinden oldukça kolay oluyor. Böylece faks makinalarının kartuşlarını hedef alıyoruz.. Birde unutmadan gelen spam maillere hiçbir sebeple cevap yazmayın (listeden çıkmak vs..) Çünki böylece spammer'lar karşılarında gönderdikleri mail'i okuyan bir kişi olduğu sonucuna varıyorlar ve tam ters etki yapıyor. |
|
|
|
|
|
||
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
(yani fax kağıdı yerine bilgisayarlarını kullanıyorsa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben henüz hiçbir kurumda normal faks iletişimi için winfax kullanıldığını görmedim bugüne kadar, gelen faksları toplayıp sonra alıcılara dağıtan fax server'ı olabilir belki ama bu tür bir altyapı genelde 150-200 kişi çalışan üzerine kuruluyor yani bana fare-haşere ilacı satmak için yada ilgim olmayan eğitim takvimlerini yollayan küçük yerlerde bu tür bir altyapı olması herhalde oldukça zor...
|
|
|
||
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
Yer: Bursa
|
ben outlook okundu iletisinin gönderilmesinin kullanıcının insiyatifinde olmasını istemediğim durumlar için hazırladığım bir sistem vardı, bir PHP dosyasını mailin içine resim olarak ekliyordum, mail okunduğunda bana okunan tarih/saat/ip ve kullanıcıyı tanımlamak için kullandığım değişken bilgilerini mail gönderip, sonra 1x1px lik transparan resmi yazdırıyordu, yani ben bunu yapıyorsam tek kazançları aktif mail adresi olan elemanlar kimbilir neler yaparlar
soul efektif yöntem dedi ordan geldi aklıma
|
|
|
|
|
|
||
|
|
Alıntı:
Bu konunun hukuksal yaklaşımı hakkında da ilginizi çekebilir.
|
|
|
|
|
|
Yer: Bursa
|
benim anlattığım ustadın yazısı yanında oldukça ilkel kalıyor tabi
benim yaptığım MySQL içinde blob alan yaratıp transparan bir gif i binary modda gömdükten sonra gönderdiğim maile şeklinde eklemekti, kullanıcı maili açtığında mail.PHP dosyası ip/tarih bilgisi ile beraber who değişkenini bana gönderip veritabanındaki gifi basıyordu, gerçi sonradan bu adresten bu işin veritabansız da yapılabileceğini anladım ama uğraşmadım sonra bu yazıdan sonra sanırım artık hiç uğraşmam
|
|
|
|
|
|
|
|
benim host servisim boxtrapper diye bi hizmet veriyodu. Bu program benim whitelist bölümümde kayıtlı maillerin maillerini direkt alıyordu. Diğer adreslerden gelen maillere otomatik mail gönderiyordu. Mailde eğer bu maili siz gönderdiyseniz lütfen hiçbir değişiklik yapmadan yanıtlayınız diyordu. yanıt gelirse bu maili de benim whitelistime ekleyip maili otomatik olarak inbox'uma alıyordu. Yanıt gelmez ise ben hiç bir şey görmüyordum. Süper bişeydi ama kaldırdılar nedense...
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba aranızda yeni katıldım bende bir program tavsiye ediğim. Outlook Express'in tüm sürümleri ile çalışan Spam Inspector Outlook Express programını bir süredir test ediyorum ve %100 performans göstermese de oldukça memnun kaldım. spam olarak gördüğü mailleri Deleted Items klasörüne atıyor, kendi rulelarınızı ekleyebiliyorsunuz, gelen mailleri "Is Spam" "Not Spam" olarak işaretleyebiliyorsunuz. daha önce de spamhilator kullanıyordum ama çok iyi sonuç verdiğini söyliyemem Spam Inspector Outlook Express gerçekten hoş bir program download.com dan yükleyebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bende bu yazıda bahsetmediğim 2 yazılımı söylyeyim;
Daha önceden sitede yazmıştım; SpamBayes - http://ferruh.mavituna.com/article/?680 - Ücretsiz SpamBully - http://ferruh.mavituna.com/article/?1090 - Ücretli İkisi de Bayesian filtreleme kullanıyor ve kesinlikle spam için en efektif yollardan biri.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!