»
Spam Savaş Modelleri
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: LND
|
Spam Savaş Modelleri
Spamden çok çektik, çekiyoruz ve çekeceğiz. Bu noktada bizde bir şeyler bir şeyler karaladık. Konuya uzak olanlar forum Arama Motorundan daha fazla bilgi bulabilirler. Peki; Elimizdeki savaş modelleri nelerdir ? (THINK)
|
|
|
|
|
Yer: Istanbul
|
Re: Spam Savaş Modelleri
Biz spamdan korunmak için ailecek Mozilla Thunderbird kullanıyoruz, kendisi tanıyor biliyor spamcıları atıyor spam kutusuna sen sağ ben selamet, spywareden yakınan arkadaşlarımız için Thunderbird alana yanında bedava Firefox veriyoruz, mollalar İrana, spyware'ler internet Explorer'a. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
||
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
Benim yontem beni acaip koruyor. xxxxxx@gmail.com account aciyorum mail adresimi onun üzerinden 2. inboxa yonlendiriyorum zerre spam gelmiyor hehehe
a@mail.com > gmail.com > b@mail.com < reply adress a@mail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
eheha o da güzel bir mantık
|
|
|
|
|
Yer: ISTANBUL
|
Merhaba spam konusunda birşeye daha dikkat çekmek istiyorum.. Turkcell hattım var.. Geçenlerde turkcellden bir mesaj geldi yok ben xxx bayan tanışmak muhabbet etmek için .... vs.. Benim telefonumu bu şekilde 900 lü hatlar gibi çalışan bazı şirketlere verilmesi ve bu şirketlerden mesajlar gelmesi SPAM değilmidir?
Yada olur olmaz herşeyin reklamının mesaj olarak gelmesi.. Yada avea da olduğu gibi telefona reklam gelmesi? Hemde gönderen sabit telefon. Benim telefonumu veren SPAM için telefon numaramı satan kurum.. reklamı yapanda SPAM yapan kuruluş değilmidir? Daha önce tartışıldımı bilmiyorum ama böyle düşünmem doğrumudur.. |
|
|
|
|
|
|
|
Gecenlerde bi makale için araştırma yaparken bir üniversitenin web sayfalarının altına "anti spam test bilmemne@bilememne.tld ....." gibi bi kaç e - posta adres koydugunu görmüştüm,adresi halen arıyorum ama bulamadım(:
masaustu yöntem (: Birde ben de gmail hesabıma ikincil olarak gercek posta hesabımı ekleyip bir kopyasını gercek mailime istedim,bu yöntemin 2 faydası var: 1. maillerim gmail hesabımda arsivleniyor 2. spam olayından kısmende olsa kurtuluyorum bir diger yöntem.. bilgisayarımda Avast! antivirus kullanıyorum.Pop ve SMTP kontrol ayarlarını dikkatlice yaparsanız eger bir çok spam maili yakalayabiliyor. sunucu taraflı yöntem.. Spam Assasian aktive edilmeli ve bi kaç saat ayırarak ayarlarını yapmak gerek,Hatta potansiyel Spam yapan Networkleri karalisteye almak , yada Zoque de ki güncellenen Spam yapanlar litesini düzenli olarak kara listeye eklemek cok faydalı oluyor(: bu sekilde sunucumdaki tüm domainleri koruyorum hem ![]() web taraflı yöntem.. mailto linkleri kullanmıyorum..ücretsiz dagıtılan bir JS ile sayfanın kaynak kodlarında dahi mailto: linklerinin kullanılmadıgı,ama linke tıklanınca mailto ya yönelendiren scriptler..böyle spam spiderlardan korunuyor mail adresleri.Aşagıda işinize yarayabilecek bi JavaScript Kodu mecvut(: Kod:
<script type="text/JavaScript"> /*********************************************** * Easy Email Scrambler script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com) * This notice MUST stay intact for legal use * Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code ***********************************************/ var maildivider="[at]" //enter divider you use to divide your email address strings for (i=0; i<=(document.links.length-1); i++){ if (document.links[i].href.indexOf(maildivider)!=-1) document.links[i].href=document.links[i].href.split(maildivider)[0]+"@"+document.links[i].href.split(maildivider)[1] } </script>
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
Hiç birimiz e-maillerimize spam mail istemiyoruz. Ayrıca deneysel amaçlarla çeşitli akrabalarımıza küfür edilmesini de istemiyoruz.. Ayrıca dünya ülkeleri firma başına trilyona yakın ceza veriyorlar Amerika'da herkes panik halinde ya spam sanılırsa diye. Darısı ülkemin başına...
|
|
|
|
||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
gmail'de kullanici.adi@gmail.com gibi olan email adresimizle bir yere üye olurken 'kullanici.adi' 'mızdan sonra '+' koyarak istedigimiz bir text yaziyoruz. Örn; kullanici.adi+haber@gmail.com Daha sonra Google ayarlarımıza gidip filters bölümünde to: kısmına 'kullanici.adi+haber' yazarak sonraki adımda daha önceden oluşturduğumuz 'Haber' etiketini uygula diyoruz. Böylece haber sitelerine verdiğimiz bu email adresimiz normal şekilde inbox'ımıza düşüyor ancak 'Haber' olarak etiketlenmiş şekilde. Konuyu herkes daha yaratıcı bir şekilde uygulayabilir ki ben üye olduğum her web sayfasına + kısmından sonra web sayfasının adını yazıyorum Örn: username+amazon@gmail.com Eğer bana çok alakasız bir yerden username+amazon@gmail.com şeklinde email gelirse bu amazon.com'un benim emailimi sattığı anlamına geliyor. ![]() Hatta konu sadece spam değil yoğun mail trafiğini ayrıştırmak için de kullanılabilir; Örn; public olarak okunabilen bir forum'a "bana konuyla alakali username+zoque@gmail.com 'dan ulaşabilirsiniz" dediğimde bu şekilde mail atan birinin zoque forumundan ulaştığını anlayabilirim... Konuyla alakalı google groups başlığı. Tadından yinmiyor.
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi |