Zoque.Forum
»
Stock fotoğraf - Istockphoto
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Stock fotoğraf - Istockphoto
Daha önce 3ayak.org sitesinde bir yazım yayınlanmıştı. Orada bahsettiğim istockphoto.com hakkında ilgilenenlere rehber olacağını düşündüğüm bir yazı hazırladım. Şöyle kısaca bahsedeyim, bu...
|
|
|
|
|
|
Re: Stock fotoğraf - Istockphoto
@marine
istedğin alanda çalışma gönderebilirsin ama o bölümle ilgili test-örnek çalışmaları da istiyorlar senden. yani hem çizim yapıp, hem fotoğraf satabilirsin. vergisini onlar ödüyorlar zaten kanada'da. sen onlar adına çalışıyorsun. o nedenle bildiğim bir vergi yükümlülüğün yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: paris
|
@doubt
yanitin için sagol. testleri geçtim ama anladigim kadariyla sonrasinda da hayli seçmeciler. bir de description asamasi büyük bir bölümünü olusturuyor isin. yalniz fotograf'i degil ingilizcemi de gelistirmem sart gibi.
|
|
|
|
|
benim de 3 örnek fotoğrafım kabul edildi ve üyeliğim tamamlandı. sonra portfolyo oluşturmak için yine aynı 3 fotoğrafı gönderdim 2 tanesi kabul edilmedi
gerekçe olarak bir tanesinde balıkçı teknesinin üzerinde çok zor okunan ismi, diğerinde ise bir şehir meydanı görüntüsünde çok çok uzaklarda asılmış afiş üzerinde (yine okunmayan) yazıları gösterdiler. bir de gönderdiğimiz fotoğrafın kabul edilip edilmemesi 3 gün sürüyor. oysa üyeliğimi tamamlamak için gönderdiğim 3 örnek 1 gün içinde kabul edilmişti. çok çok seçiciler, insanın morali bozuluyor. bazen de başka fotoğrafları gezerken "bunu kabul ettilerse benimkini haydi haydi kabul etmeleri gerekirdi" diye insan sinirleniyor şunu da söyleyeyim; tag eklemek fotoğraf çekmekten daha zorlu olabiliyor sanırım sağlam bir portfolyo oluşturduktan sonra (bülent ince gibi) kayda değer bir para kazanmaya başlayabiliriz, şöyle bi 5-6 ay dişi sıkmak lazım. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
ben de ilk tag bulma kasılmaları içine girdim şu andan itibaren
![]()
|
|
|
|
|
Yer: shrek'in ormanı
|
Ben karıştırdım sanırım.
Üye oldum ama hangi sorulara cevap vereceğim? Account Details sayfasındaki Answer Interview Questions linkindekilere mi? Onları cevapladım ama göndermiyor bir türlü.
|
|
|
|
|
Answer Interview Questions denilen bölüm sizinle ilgili profilinize bakan kişilerin birkaç ön bilgiye sahip olması için. Hangi kahveyi seversin, en son aldığın müzik cdsi hangisiydi gibi sorular.
Asıl cevaplanması gereken sorular sol menüden upload seçtikten sonra fotoğraf-ilustrasyon-flash için başvurunca karşına çıkacak sorular ![]() Evet hedef kitle yabancılar olduğu için ingilizce çok önemli.
|
|
|
|
|
|
Yer: bursa
|
ilk üç çalışma onaylanmazsa tekrar deneme gibi bir şansımız var mı? var ise sınırlı mı? mesela iki defa deneyip onay alamayan biri bir daha deneyemez gibi bir kural var mı?
. Mesaj mentor tarafından 21.07.2007 (23:58) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!