Zoque.Forum
»
Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
Opereysin.com'da yazdığım, blog sahipleri için yararlı olabilecek bir makaleyi buraya ekliyorum. Yazının İngilizce olarak yazdığımız haline şuradan ulaşabilirsiniz.
... Mesaj ibrahimsar tarafından 07.05.2007 (08:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
Re: Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
hayır hayır, asla "buraların adeti böyledir" düşüncesiyle yazmadım. tamamen kişisel fikrimdi. yazıyı tekrar eski haline getirebilirsiniz. ben hoşlanmıyorum ama karşı çıkacak yetkiye de sahip değilim.
şimdi spam konusunda önceki sayfada cgencer ile karşılıklı mesajlaşmalarımda sorunu giderdiğimizi düşünüyorum. beni rahatsız eden her mail benim gözümde spam'dir, spam'in karşılığı bu olsun ya da olmasın. kaldı ki ben yazdıklarınıza spam demedim; spam'i teşvik ediyor dedim. açıklamalarınız için teşekkürler ancak fikrim değişmedi. siz bloga yeni başlayanlara "büyük bloglara mail atın" diyorsunuz, bence bu bloga yeni başlayan birine söylenecek son şey. popüler blogların sayısı belli, oysa binlerce yeni blogger türüyor. hepsi sizi örnek alsa, vay o popüler bloglarının haline.. hem böyle bir yazı yazmanız, hem de sönmez'le aynı fikirde olmanız ise çok enteresan. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: LND
|
Nerede o eski blog gunleri ?
Her zaman diyorum, web 2.0 cikti mertlik bozuldu
![]() Saka bir yana ben eski blog stillerini ozlemeye basladim hani su insanlarin kendi caplarinda Google keywordlerini, kim bana ne yazarsam link verirleri, 20 tane linkback atayim diye dusunmedikleri zamanlari. Her seyden ote genel olarak @oky ile sanirim ayni seyi paylasiyoruz ama o biraz daha agresif ifade etmis ![]() Liste uzerinden genel olara konusursak, 2. malum "icerik kraldir" webin degismeyen gercegi, her ne eskisi kadar kritik olmasa da hala cok kritik. Bunun harici diger bir cok yontem bence "aci ama gercek", calisacaktir, tavsiye edilir mi sahsen ben tavsiye etmem ama konumuz ziyarteciyse neden olmasin ![]() sorun su ki bazen bu islere girmek isin samimiligini yitirmesine neden oluyor. - Baska bloglara mail atip, "ben de buradayaim, naber lan!" demek - Olabildigince link almaya calismak, - Herkesin sevebilecegi populer makaleler yazmak : diziler, guncel politika vs. - Forumlarin begenilen insani olmaya calismak... Bakinca bunlarin hepsi samimiyetten cok uzak isler. Yakin donemde bir kac yerde daha okudum su an hatirlayamiyorum "cagin pazarlamacilari bloggerlar' dir" diye. ve herkes bilir ki kimse pazarlamacilari sevmez! |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Re: Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
"ya olduğun gibi görün,
ya da göründüğün gibi ol..." - Mevlana olmadığın blog gibi davranmaya çalışmak, hak edip etmediğin belli olmayan hakkını zorla isteyen şımarık çocuk gibi davranmaktır. 'içerik kraldır' her zaman toplanılan linklerden 100 kat daha yararlıdır. link istemeye ayrılacak süre, kaliteli yazıalr yazmaya harcanırsa çok daha başarı sağlanacağı aşikar... link 'dilenmek' tasvip etmediğimiz bir yöntem olabilir, kullanıp kullanmamak kişinin kendisine kalmıştır. ama bunun ne spam olduğunu, ne de etik olmayan bir davranış olduğunu söyleyebiliriz. sonuçta link takası, bilinen bir SEO çalışmasıdır; link rica etmek de bu kapsamdadır. bir ortak nokta yoksa tabii hiç tanımadığınız insanlardan link istemek hoş karşılanmayabilir... ama mesela lost dizisiyle ilgili bir blog'um varsa ve benzer (mesela tv dizilerine odaklı) bir blog varsa takip ettiğim, ikincisi de takas yapmayı rica etmek. bu da sanırım yabancıların reciprocal link olarak adlandırdığı yöntemin, akdeniz sıcaklığına uyarlanmış halidir. soul'un da belirttiği gibi, kişisel tavsiye etmediğimiz ama başarısız da olmayabilecek bir yöntem. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque |