Zoque.Forum
»
Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
Opereysin.com'da yazdığım, blog sahipleri için yararlı olabilecek bir makaleyi buraya ekliyorum. Yazının İngilizce olarak yazdığımız haline şuradan ulaşabilirsiniz.
1) SOSYALLEŞME: Bloglama, sosyal ağların bir dalı olarak kabul edilebilir. Öyleyse sosyal olun. Diğer blogların kapısını çalın. Yazılarını yorumlayın ve arkadaşlıklarını kazanın. blog sahipleri kısa süre sonra sizi sevmeye başlayacak ve kısa zamanda sizi arkadaş listelerine ekleyeceklerdir. Ülkenizin en popüler bloglarına e-mailler yollayın. Onlara bir websitesi kurduğunuzu ve size link vermelerini istediğinizi söyleyin. Bazıları geri dönecektir. 2) İÇERİK: İçerik. İyi içerik. blog’unuzun ilk ayında elinizden gelenin en iyisi yapın. En iyi içeriği seçin, en iyi başlığı atın. İçeriksiz bir blog’u beğenmek çok zordur ve ilk ayınızda bu problem sizi çok zorlar. Eğer ziyaretçileriniz yazı stilinizi beğenirlerse, kapınızı tekrar çalarlar. 3) FORUMLAR: Tekrar, sosyalleşin. Bu sefer en çok hit alan forumları ziyaret edin. Oradakilere bir blog kurduğunuzu ve yorumlarını istediğinizi söyleyin. Büyük bir etki görmek istiyorsanız, forumların beğenilen insanlarından olmalısınız. Ek: Eğer blogu Wordpress üzerine kurmuş ve size ait olmayan bir temayı yüklemişseniz, bu maddeyi denemeyin. Sizi sevmeyecekler. Ek 2: Eğer zengin bir içeriğiniz oluşmuşsa, WP ve size ait olmayan bir tema kullanmış olsanız bile sitenizi gönül rahatlığıyla tanıtabilirsiniz. Bu sefer bir farklılık var; anladınız siz onu! 4) SPAM YAPMAYIN: Spami asla ama asla denemeyin. Spam mailler yollamak, internetin ilk yıllarında online reklamın etkili yollarından biriydi ama artık değil. mail şirketleri yolladığınız mailleri kolaylıkla filtre edebilirler ve inanın bana, Junk mail’deki mailleri kimse okumaz! 5) ARAMA SÖZCÜKLERİ: Popüler kelimeler seçin. Google size yardımcı olabilir. Mesela Cem Yılmaz yeni bir filmde rol almışsa, “Cem Yılmaz” arama kalıbı bugünlerde popüler olacak demektir. Hemen Cem Yılmaz’la ilgili bir yazı yazın. Bunu uygulamak gündemi takip etmenizi kolaylaştırır ve daha çok ziyaretçi almanızı sağlar. Etkiyi daha çok hissetmek isterseniz, ileri görüşlü olun. Bir gün popüler olabilecek arama kalıpları bulun ve birinci sıraya yerleşin. 6) ETKİLEŞİM: Ziyaretçilerinize roller verin. Onlara siteniz için yazılar yazabileceklerini söyleyin. Ne bileyim, anketinizi oylarlarsa dişlerinizi fırçalayacağınızı vaad edin. Hayal gücü gençler! Etkileşim budur. 7) KİŞİSEL GELİŞİM: Sürekli ziyaretçileriniz olmasını istiyorsanız, kişisel gelişim konusunda yazılar yazın. Uzmanlar bu sözlerden hoşlanmayacaklar ama bugünlerde kişisel gelişim alanı oldukça popüler ve yazılanları da kimse kontrol etmiyor. 8) BİLGE OLUN: Ziyaretçileriniz blog’unuzun değerleridir. Onlara yardım edin, onların sorularını cevaplandırın, seslerini duyun. Sizi, yüzünde gülümsemeyle kendilerine yardım eden, uyumayan, çalışmayan, sadece yardım edecek birilerini arayan bir bilge olarak görmelerini sağlayın. bilge bir adam olarak görmelerini sağlayın. Elbette bu tarz bir adam değilsiniz ama insanlar ütopik kahramanlar görmeye bayılırlar. Onların kahramanı olun! 9) AÇIK OLUN: Açık yazın ama çok karmaşık veya basit yazmayın. Eğer yazınızı sadece doktora yapmış insanlar anlayabiliyorsa durum kötü demektir, ama 7 yaşında bir çocuğun da yazılarınızı anlayabilmesi için uğraşmayın. (Her nasılsa onlar kolayca neden bahsettiğinizi anlarlar, bunlar teknoloji çocukları, 70′lerin çocuklarına benzemezler.). 10) RESİMLER: Resim kullanın. İçeriğinizle alakalı olarak yazılarınızda kullandığınız enteresan veya estetik fotoğraflar, ziyaretçilerinizin üzerinde olumlu etki bırakırlar. 10+) Daha çok ziyaretçi için bu maddelerin hepsini uygulayın. Makalenin en önemli cümlesi şimdi geliyor: Hızlı ve güvenilir bir server bulun. server çökmelerini önlemeye çalışın. Kimse ikide bir problem çıkaran bir siteyi ziyaret etmek istemez. Eğer server’ınız sürekli çöküyorsa ve ziyaretçilerinize durumu açıklayamıyorsanız, size yeni bir isim takarlar: Umursamaz. Kim kendi yuvasını yapmaktan aciz, umursamaz bir adamın sürekli göçen web sitesini ziyaret etmek ister ki? Evet, hiç kimse. Kolay gelsin. Mesaj ibrahimsar tarafından 07.05.2007 (08:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Re: Daha çok ziyaretçi almanın on yolu
geçen akşşam şöyle bir yazı yazmıştım; benzeri bir çalışmayı yürütmek için:
Sitenizi Gerçek Anlamda Ağ’a Bağlayın ilgilenenlere, merak edenlere... |
|
|
|
|
|
|
|
|
ayrıca oky, dediğine katılmıyorum. spam insanları rahatsız edercesine bombardımana tutmaktır. burada ise insanları rahatsız etmeyecek şekilde tanıtım yapmaktan bahsediliyor. sitenin Page Ranking'ını yapmaktır bu.
5. maddeye bütünen katılmasam dahi, genel maksatlı bir blog'un başarılı olmasını sağlayabilecek bir yol olduğunu söyleyebilirim; yeter ki işin dozunu kaçırmayın. salt güncelliği takip ederek yazılar döşemeyin. kimse sizi 3-5 tane popüler konu üzerine yazı yazdığınız için suçlamaz, ama sırf popülerizm odaklı bir blogu da kimse okumak istemez; okuyucuya birşey vermiyorsanız. |
|
|
|
|
|
|
|
|
bu yine de spam sayılmaz; tekrar tekrar yapılmazsa. aksine birçok SEO uzmanı bu tür tavsiyelerde bulunuyor. link takası için ricada bulunmanın hiçbir sakıncası yok, tercih edip etmemek kişiye kalmış. ayrıca bir ürün satmak da söz konusu değil, çift taraflı bir takas için rica etmektir bu. bir iş yapıalcağı zaman da ilgili satıcıya mail atarsınız, o istemediği halde. bu da spam sayılmaz...
|
|
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
ben belki de spam kelimesini bende uyandırdığı etkiye göre yanlış kullanmış olabilirim. yani artık deyim, mecazi bir söz gibi. asla başvurmayacağım, yanlış bulduğum bir davranış olduğu içindi tepkim. isteyen yapsın tabi.. ama bana denk gelirse "spam bildir" tuşuna tıklamamdan kurtulamaz ![]() (ki bence "ilginizi çektiyse devamını okumak için tıklayın" olayı da hoş değil.) |
||
|
|
|
|
|
|
|
* Ziyaretçi almanın en kolay yolu, ziyaretçi alma fikrinin en son amacınız olmasıdır.
Siz size düşeni yapın. Meta taglarınızı koyun, Google'a ben site açtım deyin (suggestion) ve verdiğiniz içerik neyse onu okunur şekilde, sevgiyle samimiyetle verin, gerisi boş. Zaman meselesidir bulunmanız. Gerçekten kimsede olmayan işe yarar bir şey sizdeyse bir örnek vereyim eski model bir plak sitesiyse onu sevenler bir süre sonra sizi bulur. Gönüllü bir şekilde herkese yayar ve zincirleme olay gider. Onun dışında hepimizin bildiği link vermek, Google aramalarında yükselmek, Adwords'ü kullanmak, digglemek, limklemek vites değişimi gibidir. Uzun nefesli değildir. site artık bir dükkan gibi görünmeli, bir dergi gibi değil. Ne satıyorsunuz? Nasıl satıyorsunuz? Bir çizgiroman almak için katlarca aşağı inip Kadıköy Çarşısı'nı turlayan biri olarak inanın ne yolu düşünüyorum, ne de dükkanın görünüşünü sadece çizgiromanımı en temiz, en ucuz, en huzurlu aldığım yere gidiyorum.
|
|
|
|
||
|
Yer: İstanbul Bursa arası
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
Alıntı:
"İlginizi çektiyse yazının devamını buradan okuyabilirsiniz" gibi bir cümleye "hayır hiç ilgimi çekmedi," cevabını vererek başlamışsınız. "4. madde spam yapmayın diyor, diğerleri yapmayı teşvik ediyor" la başlayıp değişen düşünceleriniz "Hepsi spami teşvik ediyor!"a kadar uzanmış. 1) Başka bloglara mail yollamak spam değildir. Merhaba yeni blog açtım. "Bunu haber verdiğim 3 milyon kişiden birisin. Çok şanslısın bea!" tarzı mailleri açıp okumam bile ama, 1. maddede bahsettiğim mail yollamak, "o biçim" bir mail yollamak değil. "Merhaba xyz, şöyle bir blogumuz var. Yazılarınızı takip ettiğim kadarıyla aynı konularda yazıyoruz. Bizimle link değişimi yapmak ister miydiniz veya bizi sitenizde tanıtır mısınız?" tarzı bir mail bende spamin uyandırdığı kötü anlamı uyandırmıyor. Böyle bir mail gelirse cevap verir miydim? Evet. (Aynı mailin zilyon kere yollanmasından bahsetmiyorum.) Bu, kapıma bırakılan reklam broşürleri kadar bile rahatsız etmez beni. 2) 2. maddenin neresini spamle özdeşleştirdiğinizi bilmiyorum. Kimseyi zorla çağırmaktan bahsetmiyoruz. "İçeriğinizi düzgün tutun, gelen tekrar gelsin" diyoruz. "Ama o zaman kendiniz olmazsınız, yapmacık olursunuz" diyorsanız, aynı fikirde değilim. Bloglar yazılı basının bir parçası olarak görülmeye başlandığına göre, bu sorumluluklarını yerine getirmeli ve kaliteli yazmalılar. Cümle düşüklükleri, imla hataları yapıp "Bu benim işte" diyenlere "Yok yahu" deyip sayfayı kapatarak cevap veriyorum. 3) Weble alakalı forumların bir site tanıtımı bölümleri var. Oralara girip sitenizi tanıtıyor ve yorum istiyorsunuz (Zoque'da da var yanılmıyorsam). Tasarımdan anlayan, web nedir bilen insanlar sayfanızı yorumluyorlar. Yasak değil, sinir de bozmuyor. İstemeyen o kategoriye girmeyebilir. Bu donanımla ilgili bir kategoriye "Abiler site yaptım Warez var hehehhe" demekle eş anlamlı değil. Eklerden de bu anlam çıkarılabilirdi. 4) Sokakta 5 milyona 5 milyon mailin satıldığına şahit oluyoruz. Ben ilk web sitesini yapan insanlara, böyle ucuz yöntemlere sapmamalarını öğütlemeye çalıştım. "Okusalar ne ala" demiyorum, ama okunsaydı en azından spam maillerin gönderene bir yararı olmuş olurdu. Şimdiyse;
Bu da kimsenin amacına ulaşamadığını gösteriyor. 5) Bunu ben hiç beceremedim. Ama bir güzel uygulayıp popülerleşen onlarca blog gördüm. "Cem Yılmaz yeni film ilk görüntüler" başlığı açıp, Google'dan gelenleri "Nasıl kandırdım ama!" yazısıyla karşılayanlar bende de antipati oluşturuyor ama, eğer Cem Yılmaz yeni bir film yapmışsa ve o site bu filmin ilk görüntülerini bana sunuyorsa, bunu - bir nokta olarak değil + bir nokta olarak yorumlarım. cgencer'in de dediği gibi sadece popüler yazılardan kurulu bloglar zaten istenen başarıyı sağlayamazlar (Ya da bana hitap etmezler). Alıntı:
Bu yüzden bu başlıktan önceki Webde renk kullanmak başlığına baktım ve orada böyle bir yöntem kullanıldığının görerek kullandım. "Ama buraların adeti bu değildir!" diyorsanız, "Bilmiyordum" diyebilirim. Böyle yapmamın 2. sebebi, yazının ilk bölümünü yazmamın bilgi olarak yetecek olduğunu düşünmemdi. Kimseyi bir linke tıklamaya ikna etmeye çalışmadım. Yine de verdiği rahatsızlık sebebiyle yazıyı düzenliyorum. @ssonmez, kesinlikle katılıyorum. Kolay gelsin. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet |