»
Üniversite Mezunlari Ve Işsizlik
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Yer: bursa
|
Üniversite Mezunlari Ve Işsizlik
Benim kendi sitemde yazdığım bir yazı aslında bu. forum üyeleri bu konuda neler düşünürler, onlar nasıl yorumlar yaparlar merak ediyorum. Sık sık gördüğüm haberlerden birisi de üniversite mezunu olup iş bulamayan insanlar hakkında çıkan haberler.Ancak içerik... |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: Eskişehir
|
Re: Üniversite Mezunlari Ve Işsizlik
Eğer İngilizce yanında Fransızca, Almanca, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Rusça gibi bir dil öğrenirseniz iş bulmanız hiçde zor olmaz. Hatta bu dillerden birini mesela İtalyanca'yı İngilizce'den bile önce öğrenebilirsiniz. Çünkü İngilizce bilen çok, İtalyanca bilen yok. Bir işyerinde İtalyanca bilen eleman ihtiyacı olunca başvurunuzda ilk sıralara yerleşirsiniz. Çünkü adama İtalyanca bilen eleman lazım. İngilizce bilen elemanları zaten var. Hatta dil bilmeniz sayesinde sadece dilci olarak bile çalışabilirsiniz.
İlk iş zamanları üniversite mezunlarının aldığı miktar belki askeri ücret kadar olabilir. Bunu beğenmezseniz eğer askeri ücretede muhtaç duruma düşersiniz. Biraz sabredip bir iki yıl sonra ücretinizin orta gelirli bir aile gelirine (~1500TL) yaklaştığını göreceksiniz. Yani ilk başlarda işi öğrenme konusunda biraz sabretmeniz gerekiyor. CV'nizdeki yaptığınız faaliyetler "yok tema'ya üyeydim, yok şuraya üyeydim" o kadar önemli değil. Ama aldığınız belgelenebilir sertfikalar önemli. İş başvurularında giyiminize dikkat adin. Kesinlikle bayramda nasıl giyiniyorsanız öyle giyinin. Yani temiz, sade bir takım elbise. Aynı zamanda serbest olun, kendinizi onlara rahat tanıtın. Kendinizden emin olun. Yapamayacağınız şeyler hakkında ahkam kesmeyin. İlk 5 üniversite hariç diğer üniversitelerin mezunları yaklaşık olarak aynı statüde. Ha Anadolu bitirmişsin, ha Harran. Hiç bir farkı yok. İlk 5 üniversite: ODTU, İTU, Boğaziçi, Bilkent, Hacettepe. Belki bir 5'li grup daha oluşturuabilir. Ama diğerleri aynı. Yani bu durumda sizin pratik bilginiz ön plana çıkıyor. Teorik değil. Kendinizi tek bir alanda geliştirin. Açıklamaya gerek yok sanırım. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque |