Zoque.Forum
»
Mod_Rewrite Kılavuzu
|
| Makaleler Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları olmak üzere forumda yer verilen bölümler ilgili her türlü makaleye bu bölümde yer verebilirsiniz. Sitenizde yayınladığınız ve burada bizlerle yeniden paylaşmak isteyeceğiniz makaleleri de gönderebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Article Tools |
|
|
|
|
Mod Rewrite Kılavuzu
mod_rewrite’ı veya htaccess dosyaları ile yönlendirme yapmayı duymayan kalmamıştır. standart bir htaccess dosyasına bakacak olursak:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ....
gro.tiiy.yiit.org || Detaylı .htaccess kılavuzu, WireShark, Ruby, vs. Mesaj tapoem tarafından 06.10.2007 (17:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mod_Rewrite Kılavuzu
Hem kategori hem de yazı aynı sayfada gösteriliyor olsa idi dediğiniz doğru olurdu.
Ama yazılar yazi.PHP, kategoriler de kategori.PHP şeklinde farklı sayfalarda gösteriliyor. Bu durumda henüz tablodan alma olayına girmeden hangi sayfada göstereceği konusunda bir yönlendirememe sorunu var. Muhtemelen de htaccess dosyasıyla alakalı bir sorun. Fikir vermesi açısından htaccess'in içeriğini de ekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
Yer: istanbul
|
Benimde bir sorunum var,
www.siteadi.com/Turkiye şeklindeki url'leri yorumlamak için şöyle birşeyler yapabildik internetteki kaynaklardan, Fakat sayfalam için bir ayara daha ihtiyacı var sanırım, şöyleki; www.siteadi.com/Turkiye/3 gibi olmasını istiyorum. Nasıl yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
|||
|
Yer: istanbul
|
Merhaba arkadaşlar, ben aradığım çözümü kısmen buldum,
şeklinde gelen url'leri Alıntı:
Fakat www.siteadi.com/Turkiye/3/ çalışıyorken, Alıntı:
Mesaj hisbab tarafından 20.10.2007 (14:20) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
|
|
URL içerisinde cat_id değişkeninin değrini içeren bir kısım olmadığı sürece gelen ahmet değrini veritabanından id'ye dönüştürmen gerekecektir. Bunu aracı bir sayfayla yapıp sonra ilk verdiğin türdeki bir adrese otomatik yönlendirebilir ya da ilgili sayfayı cat_id yerine cat_name alacak şekle getirebilirsin.
Veya genel olarak kullanılan bir yöntem, 1-ahmet.HTML yapar, sonra içinden 1 kısmını ayıklarsın. (ahmet-1.HTML vs. de olabilir, önemli olan cat_id bilgisinin URL içerisinde verilmesi) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yer: İstanbul
|
Anlatım çok güzel olmuş teşekkürler.Merak ettiğim konu; siteadi.com/konuadi/ şeklinde mi daha etkili bir kullanım olur yoksa siteadi.com/konuadi.HTML şeklinde mi? Ayrıca servera ne kadar yük bindiriyor onu da merak ettim.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!