Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Makaleler » Mac OS X Kısa Kısa Notlar

Comment

LinkBack Article Tools
Old 19.04.2008  

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Mac OS X Kısa Kısa Notlar

Leopard ve Tiger'la ilgili bazı kısayollar, 3. parti yazılımlar, uygulamalardaki bazı ayrıntılar hakkında...

-Smultron, Leopard'da kullanabileceğiniz oldukça kullanışlı bir arayüze sahip olan ve bir çok formatı destekleyen freeware Text Edit programı. Package Contents içindeki...
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.05.2008  

MGoktas's Avatar

Otomatik Video Export [Automator]

QuickTime tarafından desteklenen formatlardaki videoları sağ tıklayıp tek komut vererek istediğiniz formata export yapabilirsiniz.
Hatta bir klasöre bu işlemi ayarlayarak, klasörün içine attığınız video dosyalarını ayarlamış olduğunuz klasöre export yapabilirsiniz.

Konuyla ilgili çeşitli seçeneklerde export yapan AppleScript dosyaları var fakat ekteki yabancı bir Mac sitesinden indirdiğim Automator dosyası hepsinden pratik ve kolay.

İhtiyacımız olan şey bir Mac OSX ve QuickTime Pro.

Ekteki "QuickTime Export" Automator dosyasını indirin ve çift tıklayarak install butonuna basın. Automator'u açın ve Recently Added bölümünden yüklemiş olduğunuz Quicktime Export dosyasını çift tıklayın/sahneye sürükleyin. Resimde görüldüğü gibi ayarlanızı istediğiniz şekilde yapın.

Sağ Tıklamaya ayarlamak için:
Save as Plug-in penceresinden Plug-in for: Finder seçeneğiyle kaydedin. Artık herhangi bir yeryerde sağ tıkladığınızda açılan menüde More/Automator başlığı altında kaydettiğiniz bu action görüntülenecektir.

Seçtiğiniz videoları sağ tıklayıp menüden kaydettiğiniz seçeneği tıklayın. Hepsini QuickTime'da açıp ayarladığınız yere ayarladığınız formatta export yapacaktır.

Bir klasöre ayarlamak için:
Save as Plug-in penceresinden Plug-in for: Folder Actions seçeneğini işaretleyin. Ardından komutu atayacağınız kaynak klasörü seçin. [Bu seçtiğiniz klasöre atılan video dosyalarını ayarladığınız diğer klasöre export yapacaktır.]

Her export için yeniden format ve nereye kaydedeceğini sormasını istiyorsanız Result seçeneğini, yoksa Original Movie seçeneğini işaretleyin.
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: zip QuickTimeExport.zip (23.3 KB, 1 defa görüntülendi)
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.06.2008  

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14
Re: Otomatik Video Export [Automator]

MGoktas, bu faydali bilgiler icin cok tesekkurler, pek cogu muazzam ise yarar nitelikte.

Benim soyle bir "action"' a ihtiyacim var, belirli bir klasor icerisine yeni bir dosya attigimda bir prompt araciligi ile dosyaya vermek istedigim ismi sorsun, ve attigim dosyayi otomatik olarak bu isimle kaydetsin istiyorum.

Automator ile biraz kurcaladim, farkli seyler denedim ancak beceremedim. Yol gosterebilirsen cok memnun olurum.

Amacim ise, belirli bir konuya ait gorselleri browserdan bu klasore direk surukleyip atmak ve resmin adini girip yoluma devam etmek.
Old 30.06.2008  

MGoktas's Avatar

Re: Otomatik Video Export [Automator]

Alıntı:
scriptMan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
MGoktas, bu faydali bilgiler icin cok tesekkurler, pek cogu muazzam ise yarar nitelikte.

Benim soyle bir "action"' a ihtiyacim var, belirli bir klasor icerisine yeni bir dosya attigimda bir prompt araciligi ile dosyaya vermek istedigim ismi sorsun, ve attigim dosyayi otomatik olarak bu isimle kaydetsin istiyorum.

Automator ile biraz kurcaladim, farkli seyler denedim ancak beceremedim. Yol gosterebilirsen cok memnun olurum.

Amacim ise, belirli bir konuya ait gorselleri browserdan bu klasore direk surukleyip atmak ve resmin adini girip yoluma devam etmek.
Bunu yapan bazı automator dosyaları indirmiştim sanırım yabancı forumlardan, arşive bakmam gerekiyor. script olarak da uygulanabilir söylediğiniz şey. Şu an kısaca baktım ama hata veriyor, tam istediğiniz şekilde çalışmıyor yaptıklarım. Ayarladığımda ekleyeceğim. İyi çalışmalar.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Comment

Etiketler

leopard , mac , mac osx , tiger

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:41.