|
|
|
|
Mac OS X Kısa Kısa Notlar
Leopard ve Tiger'la ilgili bazı kısayollar, 3. parti yazılımlar, uygulamalardaki bazı ayrıntılar hakkında... -Smultron, Leopard'da kullanabileceğiniz oldukça kullanışlı bir arayüze sahip olan ve bir çok formatı destekleyen freeware Text Edit programı. Package Contents içindeki... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Otomatik Video Export [Automator]
QuickTime tarafından desteklenen formatlardaki videoları sağ tıklayıp tek komut vererek istediğiniz formata export yapabilirsiniz. Hatta bir klasöre bu işlemi ayarlayarak, klasörün içine attığınız video dosyalarını ayarlamış olduğunuz klasöre export yapabilirsiniz. Konuyla ilgili çeşitli seçeneklerde export yapan AppleScript dosyaları var fakat ekteki yabancı bir Mac sitesinden indirdiğim Automator dosyası hepsinden pratik ve kolay. İhtiyacımız olan şey bir Mac OSX ve QuickTime Pro. Ekteki "QuickTime Export" Automator dosyasını indirin ve çift tıklayarak install butonuna basın. Automator'u açın ve Recently Added bölümünden yüklemiş olduğunuz Quicktime Export dosyasını çift tıklayın/sahneye sürükleyin. Resimde görüldüğü gibi ayarlanızı istediğiniz şekilde yapın. ![]() ![]() Sağ Tıklamaya ayarlamak için: Save as Plug-in penceresinden Plug-in for: Finder seçeneğiyle kaydedin. Artık herhangi bir yeryerde sağ tıkladığınızda açılan menüde More/Automator başlığı altında kaydettiğiniz bu action görüntülenecektir. Seçtiğiniz videoları sağ tıklayıp menüden kaydettiğiniz seçeneği tıklayın. Hepsini QuickTime'da açıp ayarladığınız yere ayarladığınız formatta export yapacaktır. Bir klasöre ayarlamak için: Save as Plug-in penceresinden Plug-in for: Folder Actions seçeneğini işaretleyin. Ardından komutu atayacağınız kaynak klasörü seçin. [Bu seçtiğiniz klasöre atılan video dosyalarını ayarladığınız diğer klasöre export yapacaktır.] ![]() ![]() Her export için yeniden format ve nereye kaydedeceğini sormasını istiyorsanız Result seçeneğini, yoksa Original Movie seçeneğini işaretleyin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Re: Otomatik Video Export [Automator]
MGoktas, bu faydali bilgiler icin cok tesekkurler, pek cogu muazzam ise yarar nitelikte.
Benim soyle bir "action"' a ihtiyacim var, belirli bir klasor icerisine yeni bir dosya attigimda bir prompt araciligi ile dosyaya vermek istedigim ismi sorsun, ve attigim dosyayi otomatik olarak bu isimle kaydetsin istiyorum. Automator ile biraz kurcaladim, farkli seyler denedim ancak beceremedim. Yol gosterebilirsen cok memnun olurum. Amacim ise, belirli bir konuya ait gorselleri browserdan bu klasore direk surukleyip atmak ve resmin adini girip yoluma devam etmek.
|
|
|
|
||
|
Re: Otomatik Video Export [Automator]
Alıntı:
|
||
|
|