|
|
#1 (permalink) |
|
iç-mimar'lık hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
İç mimarlık gözde mesleklerimin arasında sizlere bu meslek hakkında birkaç soru sormak istiyorum. 1. Bildiğim kadarıyla üniversitede iç mimari okuyabilmek için üniversite sınavının yanında özel yetenek sınavıda uygulanıyor. Bu özel yetenek sınavında bizlerin hangi sınavlara sokuyorlar. Yani hangi bilgilerimizi yokluyorlar. 2. Örneğin bir A üniversitesinin iç mimarlık puanı 330 puan olsun. Bu 330 puanının içinde sadece üniversite sınavında kazanılan puanmı var, yoksa özel yetenek sınavıyla birliktemi ? 3. Foruma giren arkadaşların içinde eğer İç Mimar olanlar varsa, işlerinden ve gelecekten memnunlarmı? 4. Ufak bir iç-mimarı çalışmanızı gösterebilirmisiniz? (sehpa, dolay, odanın ufak bir bölümü gibi) teşekkür ederim.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: eskişehir
|
iç mimarlık okuyabilmek için össden belli bir puanı geçmen gerekiyo bu üniversiteden üniversiteye değişiyo. genelde eski puan sistemine göre 105 ile 120 arasında değişiyo. bu puanı aldıktan sonra üniversiteye bizzat başvuruyorsun sonra yetenek sınavına giriyorsun. yetenek sınavıda üniversiteden üniversiteye değişiyo. ama genelde adayın görsel algılama (hayalı çizimde olabilir) ve modelden çizimini sınıyorlar.
össden aldığın puanın içinde özel yetenekten aldığın puan yok. ben nadide bir anadolu üniversitemizin iç mimarlık bölümünde okuyorum geleceğimden memnun değilim. birincisi bu mesleği sevmiyorum. ikincisi türkiyede mesleğin geleceği pek parlak görünmüyo. çünkü iç mimarın işini iç mimardan başka herkes yapıyor. mimarlar, mobilyacılar, anneler , babalar, eltiler, kayınçolar... yinede seni karartmak istemezdim. iç mimarlık zevkli bir bölüm. karizması da var derler
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bu bir yaratım işi. Yaratıcılığın iyiyse okulun öğrettiklerini de arkana alarak eltileri, kayınçoları arkada bırakırsın. Eğitim almak kimseye mavi boncuk kondurmuyor ama aldığın eğitimi nasıl aldığın çok önemli (bu konuda ülkemizdeki holdinglerden birinde yaşanmış çok çarpıcı bir hikaye var. İsterseniz burada o hikayeyi ayrıca yazarım).
Okuludayken ve bitirdikten sonra okulunuza güvenmeyin, kendinize güvenin. Eltiler, teyzeler, kayınçolar sizin bildiğiniz bir takım (önemli) detayları bilmiyorlar. Mobilyacılar farklı; o alanda kimin ne yaptığı belli değil. Sineğin yağını çıkarmaya çalışırlar. Müşteri kaliteye değil isme gelir. İsimle kalitenin ve fiyatın aynı şeyler olduğunu düşünürler. Ne okursanız okuyun bu ülkede sıfırdan başlamak kesinlikle uzuuun bir yol. Keyif aldığınız bir işi/mesleği seçtiğinizde başarıyı yakalamanız için sadece her konuda kendinize inanmak yapmanız gereken en önemli şeydir. Sevmediğiniz bir işi sırf moda diye seçmeyin (benim gibi vakit kaybedersiniz ya da mutsuz olursunuz).
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: eskişehir
|
Re: iç-mimar'lık hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
elitlerin kayınçoların bu işi yaptığından kastım onların bu işi iç mimarlar kadar iyi yaptığı değil türkiyede iç mimarların imza yetkisinin olmaması yada bir denetim kurulu olmadığı için doğan boşluktan vasıflı vasıfsız herkesin yararlandığıydı... bu arada dediğiniz gibi kendini yetiştirmiş bir iç mimarın çok iyi bir konumda olacağını kabulleniyorum....
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!