»
cep. java oyunları hakkında düşünceleriniz.
|
| Mobil Teknolojiler Mobil teknoloji ürünleri hakkında en son yenilikleri, yazılım ve ürün incelemeleri yanında kullanım sırasında karşılaştığınız sorunları bu bölümde paylaşabilirsiniz. Melodi, logo, tema ,oyun paylaşım isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
cep. java oyunları hakkında düşünceleriniz.
merhaba, java oyunlar hakkında neler düşünüyorsunuz? bu özellikleri olan telefonlar gerçekten alınmaya değer mi? ayrıca kullanıyormusunuz bu özelliği? teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bende c55 var siemens in yeni makinası,
java özelliği var içinde prince of persia falan da var da ben hiç oynamıyorum - kişisel olarak arcade ve platformlardan uzak durmayı tercih ediyorum. ama gameboy severlere ve hatta hatırlayanlara gamewatch nostaljisi yapmak isteyenlere güzel bir imkan olabilir. parayla download edilebilen baya bir oyun var nette ruslar falan iyice el atmış. java özelliği parlak aslında bu cep telefonlarında işe yarar oyun dışı pek çok yazılımda geliştirilebilir bu sayede zaten javanın çıkışı da yemek yaparken bile java kullanacaksınız gibi bişeydi ona gittikçe yaklasşıyoruz : ) biz de arkadaşlarla cepler için java application geliştirme yarışmasına katılmayı düşünüyorduk siemensin düzenlediği... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
teşekkürler.
c55 i bende düşünüyorum. gprs+java ve ucuz olması çok güzel bu arada siz yarışmaya katılmayı düşüncek kadar ilerletmişseniz olayı güzel bi şey. wallahi kıskandım
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: cep. java oyunları hakkında düşünceleriniz.
Cep telefonuna oyunparkindan satranç oyununu indirdim ( nokia 3510i ). Oyunu oynarken yaptıgım bir hamle sonucu java hatası (java/lang/ArrayIndexOutOfBoundsException) çıktı karşıma
ve güzelim oyun gitti. Neyse artık zaten böyle hatalar hep beni bulur Haber edeyim dedim
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
<reklamlar>
Bu arada son gelen mesajla konuyu hatılamam ve konunun başlıklar arasında üst sıralarda yer alması munasebetiyle, kendi elcağızlarımla, kıt ingilizcem sayeseinde Türkçeye çevirdiğim imzamda da gözüklen DarkEmperor MD yi de hatılatmak isterim. ![]() </reklamlar>
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Dark Emperor'u uzun zamandır oynuyordum. Türkçe ve renkli olarak görünce çok sevindim ve hemen indirdim. Sağolasın berk...
Bu tip başka oyunlar bilen isimlerini yazarsa iyi olur. Kaliteli java oyunlar bulmak çok zor. Benim bildiğim snowman tarzı bir oyun vardır ama yanlışlıkla silmiştim. Şimdi de ismini hatırlayamıyorum. Siyah - beyazdı ama mükemmel oyundu. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Güzel bir sektör olacak..
Sektör diyorum çünkü 1)Programcı kazancak 2)grafikçi kazancak ----------->Ürün ortada 3)Pazarlamacı kazanacak 4)Satıcı firma (Son Kullanıcıya satan firma) Şuan onun için java öğrenmeye başladım.. Profiller kullanım oranın yüksek olduğunu göstreriyor.. 10 yıl içinde bugün 10 yaşında olupta bu javalı telefon isteyen çoçuklar bunlardan kesin olacak sektör büyüyecek.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
20 gün kadar önce kabataş'ta bir işyerine görüşmek için gittim; adamlar pixelart veya coder arıyorlarmış... eski bir amiga'cı olarak havada parenda atarak gittim mekana. 1.5 saat bekledildikten sonra sonunda teşrif ettiler biz amiga'da demokodu yazarken oyunlarla haşır neşir olmuş 2 lamer belli ki. paralı varmış ki, erken uyanıp piyasaya atılmışlar, hem dokunmatik ekran sistemleri hem de java oyunlar programlattırıp satıyorlar. walla tipleri boşver, para paradır, alttan al, işi kap mantığnda evet efendim, yalarım efendim modundaydım biraz da. lakin 2 saat geyik yapmanın sonucunda coderlara ve pixelart yapan elemanlara aynı parayı verdiklerini ve bunun oyun başına maksimum 500 milyon olduğunu öğrenince olay yerinden kaçarak uzaklaştım. meğerse turkcell uyanık davranıp oyunlara para vermeyip sadece download edilme başına bir ücret veriyormuş... açıkçası millet oyunu deli gibi download edecek de, bu şirket parayı alacak da... kırpıp kırpı bana verecek ha? komedi... uyanık geçinen birkaç zibidi sayesinde bu piyasa da içine edilmiş durumda. ben reddettim, siz reddettiniz; ama elbet reddetmeycek tipler çıkacak, hatta bu fiyatın da altına yapacaklar. tabii ki kendi kodları değil, oradan buradan apartıp... ama ne fark eder? piyasanın içine edilmiş olacak yine de.
webmaster olup da java'ya girişmiş, ufak tefek uygulamalar yazmış bir arkadaşım bile abi sen gönder, ben yaparım deyince bu kadar da düzeysiz olabiliyormuş demek dünya çapında çok rağbet gören bir meslek olan programcılık. bu zihinyetin içine edeyim... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
oyunlar konusunda birşey söylemek istemiyorum,
benim ilgimi çeken, javayla yazılmış programlar, geçen hafta bir telnet programı indirdim cepten servera bağlanıyorum, program görüntüsü de çok güzel açıldığında ekran kararıyor font rengi beyaz oluyor, dos ekranı gibi , sadece cep telefonunun tuşlarıyla komut yazmak biraz zahmetli ,yeni bir telefon alınacaksa bence mutlaka java desteği olmalı, |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Yani tabiki düzeyli olmak lazım geliyor..
Firmalar maaş konusunda ve ödeme konusunda çok salakça davranıyorlar.. Ben kendim çalıştığım için ve firmam olduğu için rahatım.. Programlama geçmişim zaten var..Java tam olarak öğrenmem 1-2 yılımı alır.. Alıntı "bu kadar da düzeysiz olabiliyormuş demek dünya çapında çok rağbet gören bir meslek olan programcılık." lafına katılıyorum ne yazıkki ağzı olan konuşuyor tarzı klavyesi olan yazıyor arkadaş.. Şuan oyun programcılığına elbette girmem ancak alacağım elemanı idare edecek kadar bilmeliyim.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!