»
Cep telefonlarımız eve girince ev telefonuna DÖNÜŞECEK
|
| Mobil Teknolojiler Mobil teknoloji ürünleri hakkında en son yenilikleri, yazılım ve ürün incelemeleri yanında kullanım sırasında karşılaştığınız sorunları bu bölümde paylaşabilirsiniz. Melodi, logo, tema ,oyun paylaşım isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Cep telefonlarımız eve girince ev telefonuna DÖNÜŞECEK
KAYNAK : http://www.nethaber.com/?h=36968 Cep telefonlarımız eve girince ev telefonuna DÖNÜŞECEK Türk Telekom'un yakında hizmete sunacağı 'füzyon' teknolojisiyle cep telefonları evde sabit hat gibi kullanılacak. (21 Kasım 2005 Pazartesi) Sistem şöyle çalışacak: Hem cep, hem de sabit hattı olan abone evine modem benzeri bir cihaz taktıracak. Böylece abone evine girdiğinde, cep telefonu anında sabit hatta dönecek. Konuşmalar da tarifesi daha ucuz olan bu hat üstünden yapılacak. "Füzyon" teknolojisi İngiltere'de yeni kullanılmaya başlandı. Dünyanın 13. büyük sabit hat telefon işletmecisi Türk Telekom özelleştirilmesinin ardından atağa geçiyor. Türk Telekom'u alan Oger Telecoms, ilk olarak British Telecom (BT)'un İngiltere'de uygulamaya başladığı birleştirilmiş sabitmobil hat telefonu yani füzyon teknolojisini (dışarıda cep evde sabit hat) Türkiye'ye getirecek. Oger Telecoms'a teknik altyapı hizmetlerini sunan BT Telconsult'ın Genel Müdürü Colin Brooks, Telekomünikasyon sektörünün son yeniliklerinden olan füzyon teknolojisinin çok yakında Türkiye'de de uygulanabileceğinin müjdesini verdi. Türk Telekom'a yeni dönemde yönetim ve operasyon konusunda da destek verecek olan BT Telconsult'ın 12 mühendisinin önümüzdeki 3 ay boyunca yeni ürünler geliştirmek üzere Türkiye'ye geleceğini vurgulayan Brooks şu noktalara dikkat çekti: * Dünyada çok yeni olan füzyon teknolojisi ile dışarıda cep telefonu eve girince sabit hat gibi ücretlendirilecek olan yeni bir telefon tarife sistemini Türkiye'de de hayata geçirmeyi planlıyoruz. FATURALAR UCUZLAYACAK * Bunun ne zaman olacağını söylemek mümkün değil. Ama çalışmalarımız başlayacak. Buradaki teknik kadromuz Türk Telekom'un teknik alt yapısını inceleyecek. Yeni ürünlerin aboneye daha ucuza sunulmasının yollarını arayacak. * Füzyon teknolojisi ile insanlar faturalarında ciddi oranda tasarruf sağlayacaklar. Bu hizmet dışında internet ve diğer sesli, görüntülü hizmetler konusunda yenilikler düşünüyoruz. Ortalama 3 ay içinde teknik kadromuz bize neler yapabileceğimize ilişkin bilgileri sunar. * Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla Türk Telekom devlet tarafından yönetilen bir kurum olmasına rağmen alt yapı kalitesi ve yönetim yapısı açılarından oldukça etkileyici bir şirket.
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Izmir
|
Re: Cep telefonlarımız eve girince ev telefonuna DÖNÜŞECEK
Alıntı:
Ama yinede umut umuttur.. Keşke gerçek olsa... |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Füzyon teknolojisinin ne olduğunu bilmiyorum ama.. VoIP = Voice Over IP (internet hatları üzerinden tel. görüşmesi ) (Not: Skype ile karıştırmayalım)
VoIP telefonların 5-10 yıl içerisinde diğer tüm gsm ve sabit telefonları devireceğini biliyorum.. VoIP içeren modemler satılmaya başlandı.. Japonyada VoIP cep telefonları çıktı.. Türkiyede firmalara voip altyapıları kurulmaya başlandı.. Voip gerçekten güzel bir teknoloji özellikle yurtdışı yada yan komşuyu aramak arasında bir fark olmayacak.. Birde skype var.. skype de voip tarafından ezilmeye başlandı.. Nedeni donanımsal olarak kullanılması.. Skype için bir pc gerekiyordu.. Usb phone denen bir alet var skype için bakınız İyi çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
o biraz şüpheli aslında burada da ufak bir oyun var. Eğer akıllı bir santraliniz yoksa. (Yani sizin arayacağınız numaraya göre hat seçen) gereğinden fazla ücretler de ödeyebilirsiniz.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben hemen burada önemli bir uyarı yapayım. Sabit telefonlardan GSM telefonlarını aramanın dakika ücreti 75 Ykr. En pahalı GSP operatöründe diğer GSM operatörünü aramak 60 Ykr. Kendi içinde aramak 30 Ykr. Sabit hatları aramak 30 Ykr. Diğer 2 gsm operatöründe nereyi ararsanız arayın heryer 40 Ykr. Evden cebi ararsanız çok fazla ve ekstra bir para ödersiniz. Ayrı şehirlerde oturan 2 kişinin sabit telefondan konuşması ayrı şehirlerde oturan aynı operatörü kullanan 2 kişinin konuşma ücreti ile aynı. Yine ismi lazım değil x bir operatörde birbiri arasında konuşma (tarifeye göre) 1.2 Ykr. Yani uzun lafın kısası Sabit telefonun artık tek avantajı aynı şehirde bulunan 2 sabit hat abonesinin arasında yapacağı konuşmalarda oluyor. Avantaj sadece bu. Diğer şekilde amiyane bir tabir ile kazık yiyoruz.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
donus ecek , telefonuna , girince , eve , telefonlarimiz , cep |
|